Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alexa-75 Junior

|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 11:18 pm Temat postu: Jestem tu nowa - trochę o mnie... |
|
|
Mam 33 lata, jestem ze Śląska cieszyńskiego.
Tocznia stwierdzono u mnie w 2000r. Miałam wysoką gorączkę (ponad 40C), suchy kaszel i straszliwe bóle stawów. Najpierw leżałam przez 2 tyg. w Cieszynie na Oddziale Chorób Wewnętrznych. Dostawałam dożylnie ogromne dawki antybiotyków i nic nie pomagało. Gorączka i kaszel nie ustępowały, bóle stawów troszkę się zmniejszyły. Ordynator podejrzewał tocznia i wysłał moją krew na specjalistyczne badania do Warszawy. Stwierdził jednak, że potrzebna mi fachowa konsultacja i przeniesiono mnie do Katowic na oddział reumatologiczny. Tam na dzień dobry odstawiono mi wszystkie leki, żeby sprawdzić jak mój organizm zachowuje się bez bodźców chemicznych i o dziwo wszystkie objawy w momencie ustąpiły. Nie miałam gorączki, nie kaszlałam, nic mnie nie bolało. Lekarze bezradnie rozkładali ręce, bo nie potrafili znaleźć przyczyny wcześniejszych objawów. Leżałam tam sobie prawie miesiąc (czując się rewelacyjnie), porobili mi wszystkie możliwe badania i wypisali do domu z diagnozą (o zgrozo), że przyczyną wcześniejszych gorączek i bolesnych stawów są kamienie żółciowe (które mam w woreczku żółciowym). Po pewnym czasie przyszły do domu wyniki z badania krwi, które jednoznacznie wskazywały na toczeń. Obecnie jestem na 8mg metypredu i czuję się rewelacyjnie. Były miesiące kiedy przyjmowałam 4 mg, ale rownież 16 mg. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś odstawić sterydy na amen
Acha! Zapomnialam napisać, że mam cudownego synka (lat 3), który zdaniem mojej prowadzącej reumatolog, nie miał szans się urodzić...
To na razie tyle jeśli chodzi o mnie. Myślę, że będziemy się wymieniać doświadczeniami, bo każdy z nas ma ich sporo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 6:39 am Temat postu: |
|
|
Witam!
Dzięki, że zdecydowałaś się dołączyć do naszego jakże zróżnicowanego grona. Miło będzie, jesli zostaniesz z nami na dłużej.
Zapraszam do aktywnego udziału w forumowym życiu, nie tylko w działach chorobowych (choć porad i doświadczeń nigdy nie za wiele), ale także wątkach towarzyskich, m. in. do Kawiarenki.
Cieszę się, że etap pytań i wątpliwości diagnostycznych masz już za sobą. Teraz powinno wszystko pójść już z górki.
Rozwiązanie ewentualnych problemów z orientacją w naszej strukturze znajdziesz w trzech wątkach przyklejonych w niniejszym dziale. Wierzę, że już jesteś po ich lekturze.
Tymczasem pozdrawiam!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 6:45 am Temat postu: |
|
|
witaj,
miło, że dołączyłaś do nas. mam nadzieję, że na dłużej!
spotkasz tu bardzo zróżnicowaną grupę ludzi, czasami myślę że nic oprócz chorób nas nie łączy ale co zaskakujące, właśnie to stanowi dość trwałe spoiwo - bo w kupie raźniej
zatem wczytuj się pomału i zabieraj głos kiedy najdzie cię ochota  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 7:22 am Temat postu: |
|
|
Witaj!!!
Mam nadzieję,że dasz nam okazję do blizszego poznania...
Pozdrawiam serdecznie. _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 9:19 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko i zapraszam do konwersacji w dziale rozrywkowym.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 11:22 am Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo cieplutko  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 11:35 am Temat postu: |
|
|
I ja Cię witam bardzo serdecznie  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 3:12 pm Temat postu: |
|
|
Cześć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja bardzo serdecznie i cieplutko...  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gabi Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 5:55 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Alexa  _________________ Czas istnieje po to,żeby wszystko nie działo się jednocześnie. A.Einstein |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 6:25 pm Temat postu: |
|
|
Witam ciepło nową forumowiczkę  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
alexa-75 Junior

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 7:36 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję wszystkim za ciepłe przyjęcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Ja również przyłączam się do powitania.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
abi29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 1:46 pm Temat postu: |
|
|
Ja również Witam Cię serdecznie! _________________ " Wszystko umiera, nawet ciała niebieskie; tylko marzenia są nieśmiertelne." Jalu Kurek |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolina7 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 13, 2007 3:11 pm Temat postu: |
|
|
Witam i pozdrówka  _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
|