Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 5:57 pm Temat postu: |
|
|
Zrobiłem dla picu. Może któraś z Pań skorzysta:
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 2:28 pm Temat postu: |
|
|
A gdzie sie podział mój sliczny avatarek??????  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 2:50 pm Temat postu: |
|
|
Wszelkie uwagi do administratora strony, z której obrazek pochodził. Wg mojej analizy strona (i obrazek) nie są aktywne.
Ja polecam chociażby któryś zdwóch powyższych - Scully w kąpieli, albo Scully z flaczkami
Zresztą już trochę się nam tutaj nazbierało. Jest w czym wybierać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 3:34 pm Temat postu: |
|
|
zgadza się,to nie wina naszego forum tylko żródła z którego "podkradałaś" obrazek ten adres jest martwy:
http://www.ifp.pl/phpbb/images/fazzi1.JPG
dlatego bezpieczniej ładwać avy na własne albumy, wiadomo, że nie zginą
awaryjnie polecam ten portal, on pozwala na bezkarne podkradanie wystarczy kliknąć na wybrny obrazek i URL wkleić do swojego profilu:
http://avatars.rc-mir.com/all.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
Szemek Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki, wielkie dzieki, Szemek!!!!!!! Jesteś kochany!!!!!! _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszkak Super senior

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Wreszcie się zebrałam i w końcu mi się udało wstawić avatarka z netu. Dzięki Nenya, skorzystałam z twojej rady i weszłam na jakąś rosyjską stronkę, znalazłam tam coś fajnego. A już myślałam, że jestem całkowite beztalencie, ale nie jest aż tak źle.
Pozdrawiam. _________________ Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 9:33 am Temat postu: |
|
|
super agnieszko, ale niestety nie do końca wybrałaś śłiczy ale za duży obrazek! mamy zasadę że avatary nie przekraczają rozmiaru 100x100, twój jest 120x120
poszukaj czegoś ciut mniejszego,
albo skorzystaj z tego linku:
http://img523.imageshack.us/img523/9379/ed649c1aba9218335a5ff29qw9.gif
skopiuj go tak jak jest i wklej do Profilu (ostatnie okienko) - to twój aktualny avatar lecz już zmniejszony do przepisowego rozmiaru
powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszkak Super senior

|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 10:12 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Nenya. Jeszcze sporo się muszę nauczyć Sama pewnie siedziałabym trochę nad zmniejszeniem tego obrazka. Na razie nie będę nic kombinować, ten mi się podoba. _________________ Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 10:14 am Temat postu: |
|
|
ok, wielkie dzięki za szybką reakcję! |
|
Powrót do góry |
|
 |
J K Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 1:47 pm Temat postu: Co ja robię nie tak? |
|
|
Przeczytalam jako nowicjusz wszystkie "lektury obowiązkowe" dotyczące spraw technicznych, postępowałam jak mi się zdaje zgodnie z instrukcjami, ale za nic nie mogę sobie wstawić avatarka, nawet takiego z dostępnej listy , że o takich z internetu czy komputera nie wspomnę.
Wybieram z listy, dodaję, wysyłam i nic, nie ma
Jak ktos ma świetą cierpliwość żeby mi odpowiedziec to będę wdzięczna... _________________ Joanna K
Odwaga jest cennym darem.
Bez niej trudno żyć i śmiać się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Skoro przeczytałaś to procedura powinna zadziałać.
Napisz po kolei co robiłaś, to łatwiej będzie wychwycić ewentualny błąd.
Jeśli chodzi o wstawienie avatara z dostępnej bazy forumowej musisz zaznaczyć "kropeczkę" pod avatarkiem i kliknąć "wybierz emblemat". Jeśli oczywiście mowa o Galerii dostępnej z poziomu Profilu.
Jeśli chcesz avatar z tego wątku - kliknij prawym przyciskiem myszy ---> Właściwości ----> zaznacz link (adres) do tego obrazka ----> użyj kombinacji klawiszy CTRL+C -----> potem CTRL+V wstawiając link do ostatniego okienka w Profilu (na samym dole). I "Wyślij".
Raz jeszcze, jakby coś - nie działa opcja wstawiania avatarów z własnego komputera. Jedynie po załadowaniu go na serwis zewnętrzny - polecam www.imageshack.us, bo chyba najwygodniej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 2:43 pm Temat postu: |
|
|
przypominam:
Piotrek napisał: |
Witajcie. Dodawanie avatorka z kompa zostalo zablokowane bo to bylo tez przyczyna ze jakies nieproszone osobniki dostawaly sie na serwer. Avatorka mozna dodac umieszczajac go gdzies na innym serwerze i podajac sciezke do niego w profilu. Jezeli ktos sie bardzo uprze to moge mu dorzucic avatorka do biblioteki ogolnej. Wczesniej nalezy go przyslac do mnie mailem. |
tak więc jedyne wyjście do ładowanie obrazka z zewnątrz, czyli z jakiegos albumu, z którego można podac pełen adres http do wklejenia w Profil.
jeszcze raz polecam ten serwis avatarowy:
http://avatars.rc-mir.com/all.html - wystarczy klinąc na wybrany obrazek by wygenerowac gotowy do wklejenia adres (URL), z prawej strony są pogrupowane kategorie, w sumie tysiące gotowych avów! |
|
Powrót do góry |
|
 |
J K Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 2:52 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki bardzo,
niby wszystko robiłam jak trzeba, potem pokazywał się napis że konto zostało zaktualizowane a efektu nie było , ale jak widać, dostosowałam się do instrukcji i ten avatarek z internetu udało mi się wstawić .
Raz jeszcze dzięki
i sorry,
pewnie takich pytań macie do obrzydzenia.
Teraz może poszukam czegoś ładniejszego  _________________ Joanna K
Odwaga jest cennym darem.
Bez niej trudno żyć i śmiać się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 2:56 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że nawet nasza galeria z profilu czyli owa biblioteka ogólna coś nie bardzo posłuszna. Faktycznie jest jakiś problem z wyborem... Chyba. Z ciekawości - wybrałem pierwszy lepszy, widziałem go w Profilu w ustawieniach, ale na forum już nie.
Piotr zablokował możliwość wysyłania obrazków z własnego kompa, ale nie jestem pewien czy coś robił z tą galerią. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|