Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 5:51 pm Temat postu: ubezpieczenie |
|
|
czy jesteście ubezpieczeni w jakichś towarzystwach ubezpieczeniowych? możecie jakieś polecić?
ja ostatnio miałam wykupione EURO<26, skończyło mi się i muszę coś znaleźć
w ZUSie (przy rencie) to tylko jest chyba na wypadek śmierci
a ja chcę żeby obejmowało wypadki, tj. złamania itp., OC, a także pobyt w szpitalu, ale też ze względu na chorobę podstawową
myślę o HESTII
ale trzeba się także szerzej dowiedzieć _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 6:00 pm Temat postu: |
|
|
ja od lat mam polise w PZU to jest także na wypadek smierci, oraz rożnego rodzaju nieszczescia, np. w ubiegłym roku kiedy miałam nogę w gipsie dostałam odszkodowanie co prawda nie sa to kokosy ale 800 zł wpadło,
płace składki raz na kwartał dostajesz także kasę z tejk polisy jesli ktos bliski ci umrze, czego raczej nie chce ,
sa polisy rożnego rodzaju ale warunkiem więkoszci jest dobry stan zdrowia a wiec nie dla nas, chyba ze płaciłas już przed powstaniem choroby to mozesz to kontyunuowac, _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 6:07 pm Temat postu: |
|
|
Ja też w PZU siedzę, wykupiłam polisę u nas w szpitalu, zakład pracy potrąca mi z pensji miesięczną składkę, polisa obejmuje wypadki nie tylko w pracy, ale i w życiu codziennym. POza tym płacą za zabiegi operacyjne, za urodzenie dziecka, za pobyt w szpitalu...Właśnie będę jechała złożyć wniosek za sierpniowy uraz kręgosłupa i za wrześniowy pobyt w szpitalu. Kolega opreowany na przegrodę nosową dostał odszkodowanie wysokości równej, no prawie równej, swojej szpitalnej pensji  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 7:02 pm Temat postu: |
|
|
Ani, inne są pakiety grupowych a inne indywidualnych
Moniś, moja koleżanka jest grupowo w Hestii i już była chora jak ją ubezpieczyli, ale to też inaczej bo grupowo
a ile płacicie? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 7:07 pm Temat postu: |
|
|
dziwne
moja mama sie dowiadywala w PZU czy moze mnie ubezpieczyc m.in. od szpitala to powiedzieli ze tak ale pod warunkiem ze nie jestem chora przewlekle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 7:12 pm Temat postu: |
|
|
hehehehe dobre  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 7:12 pm Temat postu: |
|
|
indywidualnie od szpitala nikt cię nie ubezpieczy chyba ze kiedys zostałas tak ubezpieczona , to masz wszystkie przywileje, teraz sama nie masz co liczyć na takie ubezpieczenie, nikt cię nie ubezpieczny firmy sa nastawiane na zysk a ty jestes dla nich stratą , a wiec nie masz zadnych szans
ale ubezpiczenie od nieszczesliwych wypadkow czy na wypadek smierci jak najbardziej , gdybys byla ubezpiczona terz dostałabyc kase za noge w gpisie no, jeszcze mały szczegol komisja musi stwierdzic po leczniu czy rzeczywiscie poniosłas uszczerbek na zdrowiu _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 7:31 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm, to ja teraz mam zagwostkę, bo jak mnie ubezpieczali, to niby nie byłam chora, diagnozowanie zaczęło się od listopada zaeszłego roku, niby cały czas nie mam diagnozy, więc już sama nie wiem czy powinnam to zgłosić czy nie W ogóle o tym nie pomyślałam, teraz mi to uświadomiliście... _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 7:40 pm Temat postu: |
|
|
nic nie głos masz polise a wiec nie masz teraz obowiazku podawac tego co sie zmieniło , to ich ryzyko, nikt nie przewidzi ubezpieczając zdrową osobe ze kiedys zachoruje, moje kolezanki biora kase za kazdy dzien pobytu w szpitalu czasmi z dwoch zrodeł jakoś nikt się ich nie czepia _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 7:52 pm Temat postu: |
|
|
umówię się z agentem i zobaczymy co mi zaproponują
raz jeszcze proszę, napiszcie ile płacicie miesięcznie za polisę _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 8:21 pm Temat postu: |
|
|
ja mam ubezpieczenie w PZU i place 105 zl kwartalnie. Jak pracowalam to mielismy w PZU dodatkowe ubezpieczenie grupowe i one obejmowalo wlasnie pobyty w szpitalach. Teraz jak sama oplacam skladki to juz nie obejmuje mnie wyplata za pobyty w szpitalu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 8:28 pm Temat postu: |
|
|
no ale najważniejsze żeby było za wypadki i OC _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 8:30 pm Temat postu: |
|
|
Ja płacę miesięcznie 63 zł, oc mam dodtakowo, za oc płaci szpital i z tego co wiem, to nie jest ono związane z pzu... _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Ani ja mam podobne ubezpieczenie w oświacie- Kindze chodzi o ubezpieczenie indywidualne- my mamy grupowe...nic nikomu nie zgłaszaj,nie ma takiej potrzeby...
Kinga, mój mąż jest na rencie i też jest w PZU- sam płaci składkę 59 zł. kwartalnie...polisa obejmuje nieszczęśliwe wypadki i śmierć bliskich...
może w innych towarzystwach ubezpieczeniowych znajdziesz coś odpowiedniego...nie doradzę, nie znam się na tym...mnie ubezpieczaja podobnie jak Ani w pracy...pakiet jest bogatszy...ale i składka odpowiednia, u mnie 52zł miesięcznie... _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 8:46 pm Temat postu: |
|
|
ja nie mam się jak grupowo ubezpieczyć hihihi  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|