Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 1:20 pm Temat postu: LODY |
|
|
LODY JOGURTOWE
Składniki
250 g świeżych owoców (banany,jagody, truskawki, maliny, jeżyny, porzeczki)
500 g jogurtu naturalnego
4 łyżki (60 ml) płynnego miodu
Przygotowanie
Zmiksować owoce w malakserze (albo w czymkolwiek innym). Dodać jogurt i miód, i zmiksować. Przetrzeć masę przez sito (jeśli nie lubimy dużych kawałków, bądź pesteczek z owoców). Przełożyć do foremek na lizaki (lody), włożyć patyczki i ustawić na tacy. Wstawić do zamrażarki na minimum 45 minut.
pyszniutkie
ja zrobiłam z samych bananów..mniam mniam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Lody sorbetowe:
-1 opakowanie mrożonych owoców (najlepiej malin, truskawek lub jagód)
-miód, cukier lub słodzik
-sok z cytryny
-koniecznie robot kuchenny!
No i jak myślicie? Tak jest! Wrzucić zmrożone owoce, posłodzić, dodać sok z cytryny i zmiksować. Od razu gotowe do jedzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 11:53 pm Temat postu: |
|
|
Składniki:
-szklanka pełnotłustego jogurtu naturalnego
-1/2 szklanki śmietany kremówki
-3/4 szklanki cukru
-2 jaja
-30 dag malin
Sposób przygotowania:
Jaja umyj, sparz, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę, wymieszaj z jogurtem. Białka ubij na sztywną pianę. Śmietanę schłódź, po czym również ubij. Maliny umyj, odsącz, odłóż część do dekoracji, a pozostałe zmiksuj. Białka, śmietanę oraz zmiksowane maliny dodaj do kremu jogurtowego, delikatnie wymieszaj, wstaw do zamrażarki na 2 godziny. Zanim lody dobrze zastygną, wymieszaj je 2–3 razy.
Podawaj w pucharkach udekorowane owocami lub polane sokiem.
to jakby komuś było za gorąco
[/b] _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 10:32 am Temat postu: |
|
|
co Wy dziewczyny znowu wymyśliłyście takie pyszności aż ślinka cieknie...a tu z wagą trzeba uważać..ale sama spróbuję tych smakowitości..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 6:01 pm Temat postu: |
|
|
ja nie lubie lodow jak je jem ze 3 razy w roku to wszystko a wiec lody dla mnie nie sa raczej zagrozeniem gorzej hmmm ze słodyczami takie michałki czy wafelki w czekoladzie o to tak
przepisy jakby co się przydają w domu lubią lody moze kiedys je zrobię niech mają a co mi tam _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 11:39 pm Temat postu: |
|
|
najlepsze słodycze na świecie -to lody
z owocami ,z advocatem, z miętą _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 2:30 pm Temat postu: |
|
|
A'propo lodów. Mam chęć na wielki puchar lodów waniliowych, z polewą z gorącej czekolady, posypanych cynamonem i z porcją bitej śmietany Tak na poprawę humoru... _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Ale kusisz dziewczyno, ale kusisz...Chyba zaraz kupie sobie lody, mniam... _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 6:33 pm Temat postu: |
|
|
Łooooooo, taka porcja to z 600kcal, ale smacznego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Eeee, co tam kalorie, dwa treningi i będzie po lodach, a i tak wagę trzymam tą samą, z tyciem raczej problem, strasznie dużo czasu mi zajęło po rzucie choróbska powrócenie do swoich 63 kg, a to moja najlepsza waga i z niąnajlepiej się czuję, tak więc lodów, lodów jak najwięcej proszę  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Więc pofolguj sobie  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 10:29 pm Temat postu: |
|
|
uwielbiam szarlotkę (ciepłą) z lodami, tylko kaloria goni kalorię _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 11:26 pm Temat postu: |
|
|
Ja uwielbiam lody z gorącymi malinami...
Do malin ( moja babcia robi maliny z cukrem w słoikach ) najlepiej dodać brązowego cukru i podgrzać je... polać lody i ....  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 10:24 am Temat postu: |
|
|
oj kusisz Ziarenko  _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
|