Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 2:15 pm Temat postu: |
|
|
uhuu, bardzo to sprytnie, barrdzo. gratuluje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewelina Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 3:03 pm Temat postu: |
|
|
no i kolonoskopia mnie nie ominie, badanie mam mieć już w piątek. Zdziwiłam się, ze tak szybko, generalnie czeka się raczej długo, myslę, ze to zasługa mojej dk, zadzwoniłam do niej w poniedziałek, a ona już umówiła mnie właśnie na piatek. Mam nadzięję, ze badanie przejdę w miarę łagodnie i tez nic złego nie wykaze.
3majcie kciuki _________________ Z każdej ciemnej doliny jest jakieś wyjście, jakiś tęczowy szlak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 3:12 pm Temat postu: |
|
|
no i wiedzisz jak trzba i kogos przycisnie leci sie na badnie nie patrząc na nic, , szpital nie strajkuje ? ze badnie ci zrobią , maja zacząc strajkowac wszykie , mam nadzieje ze zdązysz z badniem _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewelina Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 3:33 pm Temat postu: |
|
|
no własnie też mnie ten termin zdziwil, bo ponoć strajkują ale skoro mnie zapisali to chyba zrobią _________________ Z każdej ciemnej doliny jest jakieś wyjście, jakiś tęczowy szlak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
barbara Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 10:47 am Temat postu: |
|
|
bole jelit sa okropne!!1 normalnie skreca kiszki na maksa. szczegolnie jak cos tam wtych,, rurach" przechodzi . ostatnie dwa dni mam takie niewiem czy to skutek niewlasciwej diety. Babcia moja mowi ze to boli jak porod hiihihi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 11:49 am Temat postu: |
|
|
Basiu - po co cierpieć - weż No-Spę, ulga jest niemalże od razu.
Fakt - bole sa okropne!!!
Pozdrawiam.  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 7:26 am Temat postu: |
|
|
cczy zaparcia mogę dokleic do objawow chorych jelit nie chce zaczynac nowego tematu a zaparcia też jelit dotyczą mam z tym ostatnio szczególne problemy pomimo dużej ilości srodków ponaglających wypróżnienie jednakże ostatni dni były wręcz rozpaczliwe czopki enemy herbatki z senesem a efekt mizerny...dopiero prawie pół flaszki lakulozy załatwiło jako tako sprawę czy w toczniu to mozliwe że takie objawy sa nasilone ja cierpie na zaparcia ponad 20 lat ..czy ma ktoś skuteczny niezawodny środek bo ja juz przerabiałam chyba wszystko i znam prawie wszystkie leki i metody moze jednak jest jeszcze hjakiś inny sposób na szczegolnie uparte zaparcia..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 10:40 am Temat postu: |
|
|
najgorsze jest to, że organizm się przyzwyczaja do branych środków i z czasem potrzebuje ich co raz więcej, więcej i więcej, a potem i tak przestaje on na nie reagować
pewnie już próbowałaś suszonych śliwek
zielona i czerwona herbata usprawniają przemianę materii, jogurty także
siemię lniane jest dobre przy zaparciach _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 6:14 pm Temat postu: |
|
|
kasiu same zaparcia toza malo aby strierdzic chore jelita to wszystko jest do sparwdzenia , jesli nie ma nic wiecej to zwyczajnie cieripsz na cos na co ciepi wiekoszosc społeczenstwa, srodki przeczyszczajace to ostatnia rzecz ktora powinnas brac, a sparwe omowic z lekrzami , być moze to ma jakies
jesli wiele roznego sposobow na to aby wyragulowac swoja przemiane materii . ale nie srodki przeczyszczające
rano na czczo kefir codziennie , to jedno probowałas? przed snen szklanica wody z miodem , kinga ma rację suszone sliwki tez pomagają, wieczorem jedz po kilka codziennie , mozna sobie wprowadzić herbatki ziolowe ale po wczesniejszym skonsultowaniu z lekarzem duzo warzyw i jak najwiecej błonnika _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
beatamaria Junior

|
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 10:04 pm Temat postu: |
|
|
Moj gastrolog powiedzial ze bardzo wazne jest picie duzej -duzej ilosci wody "miekkiej" bez sodu i wapnia ,oroz ruch i jeszcze raz ruch plywanie czy jakakolwiek gimnastyka ; gimnastykuja sie tez "nasze flaczki"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 10:54 pm Temat postu: |
|
|
picie wody na czczo też jest pomocne albo zjedzenie jabłka na czczo _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 12:55 pm Temat postu: |
|
|
Ha, łatwo się mówi....Mnie, podobnie jak Kasi, nic nie pomagało, zadne opisane przez Was sposoby...Przyczyna była jedna - tabletki przeciw-depresyjne.
W końcu lekarz zmienił je na inne i problem trochę się "poluzował"
Współczuję wszystkim "zatwardzeniowcom" - zrobić to i owo to prawdziwa sztuka...  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 7:06 pm Temat postu: |
|
|
dziś czytałam w jakiejś babskiej gazecie o proszku FROLAX
pisało, że jest super, działa dobrze, nie gwałtownie oraz że nie uzależnia organizmu _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia0312 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 11:21 pm Temat postu: |
|
|
Nie mam tego problemu, ale kobiety z którymi leżałam w szpitalu radziły sobie nawzajem,żeby pić na czczo codziennie łyzkę oliwy z oliwek, ale nie doraźnie tylko przez dłuższy czas, podobno wszystko się normuje...chyba warto spróbować, tym bardziej ,że zaszkodzić raczej nie powwinno. |
|
Powrót do góry |
|
 |
beatamaria Junior

|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Mojemu synkowi gdy byl maly i mial zaparcia zalecono 1-2 lyzek oliwki .W jego przypadku nie bylo poprawy bo zaparcia byly na tle nerwowym ale tutaj we wloszech jest to metoda powszechnie uzywana.nelezy jedynie pamietac ze 1 lyzka zawiera 120 kkal co przy codziennym uzywaniu moze spowodowac przyrost jakiegos kilograma .
POWODZENIA  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|