Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

objawy chorych jelit
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Pon Maj 07, 2007 2:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uhuu, bardzo to sprytnie, Rolling Eyes barrdzo. gratuluje Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Ewelina
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Maj 22, 2007 3:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i kolonoskopia mnie nie ominie, badanie mam mieć już w piątek. Zdziwiłam się, ze tak szybko, generalnie czeka się raczej długo, myslę, ze to zasługa mojej dk, zadzwoniłam do niej w poniedziałek, a ona już umówiła mnie właśnie na piatek. Mam nadzięję, ze badanie przejdę w miarę łagodnie i tez nic złego nie wykaze.
3majcie kciuki
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Maj 22, 2007 3:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i wiedzisz jak trzba i kogos przycisnie leci sie na badnie nie patrząc na nic, , szpital nie strajkuje ? ze badnie ci zrobią , maja zacząc strajkowac wszykie , mam nadzieje ze zdązysz z badniem
Ewelina
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Maj 22, 2007 3:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no własnie też mnie ten termin zdziwil, bo ponoć strajkują ale skoro mnie zapisali to chyba zrobią
barbara
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Wto Paź 16, 2007 10:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bole jelit sa okropne!!1 Mad normalnie skreca kiszki na maksa. szczegolnie jak cos tam wtych,, rurach" przechodzi Shocked . ostatnie dwa dni mam takie niewiem czy to skutek niewlasciwej diety. Babcia moja mowi ze to boli jak porod hiihihi Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Paź 16, 2007 11:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Basiu - po co cierpieć - weż No-Spę, ulga jest niemalże od razu.
Fakt - bole sa okropne!!!
Pozdrawiam. Smile
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 7:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cczy zaparcia mogę dokleic do objawow chorych jelit Question nie chce zaczynac nowego tematu a zaparcia też jelit dotyczą mam z tym ostatnio szczególne problemy pomimo dużej ilości srodków ponaglających wypróżnienie jednakże ostatni dni były wręcz rozpaczliwe czopki enemy herbatki z senesem a efekt mizerny...dopiero prawie pół flaszki lakulozy załatwiło jako tako sprawę czy w toczniu to mozliwe że takie objawy sa nasilone ja cierpie na zaparcia ponad 20 lat ..czy ma ktoś skuteczny niezawodny środek bo ja juz przerabiałam chyba wszystko i znam prawie wszystkie leki i metody moze jednak jest jeszcze hjakiś inny sposób na szczegolnie uparte zaparcia.. Question Question Slonko
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 10:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najgorsze jest to, że organizm się przyzwyczaja do branych środków i z czasem potrzebuje ich co raz więcej, więcej i więcej, a potem i tak przestaje on na nie reagować

pewnie już próbowałaś suszonych śliwek
zielona i czerwona herbata usprawniają przemianę materii, jogurty także
siemię lniane jest dobre przy zaparciach

Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Lis 17, 2007 6:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiu same zaparcia toza malo aby strierdzic chore jelita to wszystko jest do sparwdzenia , jesli nie ma nic wiecej to zwyczajnie cieripsz na cos na co ciepi wiekoszosc społeczenstwa, srodki przeczyszczajace to ostatnia rzecz ktora powinnas brac, a sparwe omowic z lekrzami , być moze to ma jakies
jesli wiele roznego sposobow na to aby wyragulowac swoja przemiane materii . ale nie srodki przeczyszczające
rano na czczo kefir codziennie , to jedno probowałas? przed snen szklanica wody z miodem , kinga ma rację suszone sliwki tez pomagają, wieczorem jedz po kilka codziennie , mozna sobie wprowadzić herbatki ziolowe ale po wczesniejszym skonsultowaniu z lekarzem duzo warzyw i jak najwiecej błonnika
beatamaria
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Lis 18, 2007 10:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moj gastrolog powiedzial ze bardzo wazne jest picie duzej -duzej ilosci wody "miekkiej" bez sodu i wapnia ,oroz ruch i jeszcze raz ruch plywanie czy jakakolwiek gimnastyka ; gimnastykuja sie tez "nasze flaczki" Laughing
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Lis 18, 2007 10:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

picie wody na czczo też jest pomocne albo zjedzenie jabłka na czczo

Powrót do góry
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 19, 2007 12:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ha, łatwo się mówi....Mnie, podobnie jak Kasi, nic nie pomagało, zadne opisane przez Was sposoby...Przyczyna była jedna - tabletki przeciw-depresyjne.
W końcu lekarz zmienił je na inne i problem trochę się "poluzował" Laughing
Współczuję wszystkim "zatwardzeniowcom" - zrobić to i owo to prawdziwa sztuka... Crying or Very sad
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 19, 2007 7:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziś czytałam w jakiejś babskiej gazecie o proszku FROLAX
pisało, że jest super, działa dobrze, nie gwałtownie oraz że nie uzależnia organizmu

Powrót do góry
kasia0312
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pon Lis 19, 2007 11:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mam tego problemu, ale kobiety z którymi leżałam w szpitalu radziły sobie nawzajem,żeby pić na czczo codziennie łyzkę oliwy z oliwek, ale nie doraźnie tylko przez dłuższy czas, podobno wszystko się normuje...chyba warto spróbować, tym bardziej ,że zaszkodzić raczej nie powwinno.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
beatamaria
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Lis 24, 2007 8:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mojemu synkowi gdy byl maly i mial zaparcia zalecono 1-2 lyzek oliwki .W jego przypadku nie bylo poprawy bo zaparcia byly na tle nerwowym ale tutaj we wloszech jest to metoda powszechnie uzywana.nelezy jedynie pamietac ze 1 lyzka zawiera 120 kkal co przy codziennym uzywaniu moze spowodowac przyrost jakiegos kilograma .
POWODZENIA Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5

Skocz do: