Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jolka35 Kadet

|
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja Was obie
Polecam Ci dobry szpital rechabilitacyjny w Ameryce koło Olsztyna.Jest tam szkoła a oceny są uznawane w szkole.
Jola |
|
Powrót do góry |
|
 |
Patrycja26 Junior

|
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Już po wizycie u okulisty . Mała ma krótkowzroczność w prawym oku , może brać Arechinę . Dzisiaj dostała pierwszą dawkę . Ma brać po pół tabletki (250mg) dwa razy dziennie przez 5 dni a potem 2 dni przerwy i do tego Aponaproxen . Dla ciekawości córka ma większą dawkę Aponaproxenu niż mąż I chyba nie całkiem zdaje sobie sprawę z całej tej sytuacji związanej z chorobą .
Dziękuję Wam wszystkim za rady .
Pozdrawiam serdecznie . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Patrycjo
Moja młodsza córka choruje na MIZS, ja na RZS. Małą dopadło około 6- go roku życia, ja wówczas byłam zdrowa i lekarze uznali, ze to bóle wzrostowe.
Szczęściem nie jest to agresywna odmiana (tak jak i moja) i wystarczają okresowo stosowane środki. Niestety, przez te 10 lat pozostawiła już ślady w stawach. Szczęściem niewielkie. Młodość chyba ma to do siebie że tak szybko się nie daje
Na jakiej podstawie postawiono diagnozę i wprowadzono leczenie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Patrycja26 Junior

|
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 5:50 am Temat postu: |
|
|
W ogóle to zaczęło się od tego że w połowie września Karolinie ni z tą ni zowąd spuchło kolanko . Od pediatry dostałyśmy skierowanie do chirurga który stwierdził że on dla siebie nic nie widzi i mamy wrócić do pediatry . Dostałyśmy skierowanie do reumatologa dziecięcego ale trzeba było stanąć w kolejce , tak więc do reumatologa trafiłyśmy dopiero 23 listopada . ( opuchlizna kolana utrzymuje się do tej pory ) A diagnoza ? Postawiona (chyba) na zasadzie wyników badań ( które wcale nie są złe )i wywiadu . _________________ Serce człowieka poznasz po jego stosunku do zwierząt . |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 9:57 am Temat postu: |
|
|
Witaj Patrycjo:) Dużo zdrowia i sił zycze Tobie i córeczce _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorka1 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 3:14 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Patrycjo ,ja też biorę Arechinę,pamiętaj żeby oczka kontrolować co 3-4 miesiące,życzę zdrówka córeczce i Tobie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Patrycjo
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Sob Sie 21, 2010 4:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
martek Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 10:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię bardzo cieplutko na naszym forum.
Jestem mama dziecka chorego na toczeń ukladowy i nefropatie toczniową . Martunia ma teraz 11 lat. Zachorowała w wieku 4 lat. Teraz mamy za soba 7 lat leczenia.
Pozdrawiam  _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 8:17 pm Temat postu: |
|
|
witaj Patrycjo myślę że nasze forum pozwoli Ci sie dowiedzieć to co chcesz zagladaj i pytaj z pewnością coś wiecej sie dowiesz pozdrawiam i duzo optymizmu i zdrówka dla całej rodziny..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|