Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 6:22 pm Temat postu: |
|
|
ciało swędzi tez przy skokach cukru sama to zauwazyłam, swędzi tez z wielu innych przyczyn , czesto jest to zwiazane z suchym powietrzem w mieszkaniu o tej porze roku ( kaloryfery ) moze to być proszek, płyn do zmiekczania tkanin , jakiś lek oraz
wiele innych sparw, czesto sama mam takie okresy ze mogę się zadrapac , swędzi wtedy wszystko i wszedzie, mnie pomaga amertil oraz wieksze ilości wapna przez dłuzszy czas, przynajmniej trochę łagodzi _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sugar Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 11:14 pm Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
(...) swędzi tez z wielu innych przyczyn , czesto jest to zwiazane z suchym powietrzem w mieszkaniu o tej porze roku ( kaloryfery ) moze to być proszek, płyn do zmiekczania tkanin , jakiś lek oraz
wiele innych sparw(...) |
No właśnie, też o tym pisałam, że może być to związane po prostu z porą roku. Wiem, że pisze się tu o poważnych chorobach, wiele osób cierpi i nie chcę, aby ktoś pomyślał, że to lekceważę, ale nie myślmy tylko o najczarniejszych scenariuszach. Oczywiście, jeżeli coś budzi niepokój, trzeba to gruntownie zbadać. Czasami może się okazać, że to objaw czegoś poważnego, ale czasem, będąc umęczonym kolejnymi objawami choroby i oczekiwaniem na kolejną złą wiadomość, można przeoczyć zupełnie prozaiczną, błachą przyczynę. Nie lekceważmy niczego, ale też starajmy się, nawet wbrew wszystkiemu, nie być pesymistami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bachud Super senior

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 8:01 am Temat postu: |
|
|
Sugar - to co piszesz to święta prawda, całkowicie się z Tobą zgadzam.
Tyle, że ja jako członek rodziny alergiko-atopików już umiem przeanalizować dogłębnie ewentualne czynniki uczulające i wszystko co najbardziej prawdopodobne już wykluczyłam. No i poza tym różne antyhistaminowe nic nie pomagały. No i nigdy nie miewałam takiego swędzenia. Dlatego zastanawiałam się nad inną przyczyną.
Jak na razie od piętku biorę 4 mg metypredu + zyrtec i jakoś chyba się uspokoiło - nie wiem czy po lekach czy samo przeszło. Przekonam się za kilka dni jak odstawię metypred. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sugar Master butterfly

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 8:48 am Temat postu: |
|
|
Cieszę się, że znalazłaś coś, co Ci pomaga. Mam nadzieję, że okażę się dobrym prorokiem i jednak nie jest to objaw czegoś poważnego. Ja zaraz rozdrapię sobie nogi do krwi przez tą suchość... Ale ja wiem co to jest, nie trzeba było sobie golić nóg maszynką.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bachud Super senior

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Sugar napisał: |
Cieszę się, że znalazłaś coś, co Ci pomaga. Mam nadzieję, że okażę się dobrym prorokiem i jednak nie jest to objaw czegoś poważnego. Ja zaraz rozdrapię sobie nogi do krwi przez tą suchość... Ale ja wiem co to jest, nie trzeba było sobie golić nóg maszynką.  |
No obaczymy... Jeszcze trochę swędzi niestety w okolicy zmian na nogach.
he, he he no to sama wiesz co masz A ja mam tak szpetne i zbliźnione nogi że - wstyd się przyznać - golę je sporadycznie. Nigdy w życiu nie sądziłam że w wieku 32 lat cos takiego napiszę Na szczęście i owłosienie mam skromne a wyglądowi moich nóg juz niewiele zaszkodzi... A ile roboty mniej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 6:52 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałam straszne swędzenia latem zeszłego roku, gdy przyjmowałam jakiś czas Tramal (lek przeciwbólowy). Wyskakiwał mi wtedy na twarzy rumień i tylko ten lek pomagał (nie wiem, czemu). Skóra swędziała mi okropnie Nagle rumień sam zszedł, wyniki były w porządku... Do dziś nie wiem, co to było...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
katrin99 Senior

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 11:28 am Temat postu: |
|
|
:rozga:Mnie jakis czas bardzo swedziala szyja ale wypilam wapno i przeszlo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 6:17 pm Temat postu: |
|
|
Ita to jest objaw uczulenia na Tramal nie lekcewaz tego ostroznie z tym lekiem skoro masz takie objawy ,ja Tramal wzięłam tylko kilka razy i wtedy o mało się nie wykonczyłam a pierwszym razem swędziała mnie skora wszędzie , nawet w uszach , nosie oczach ,
moj tata ma tak samo z Tralamlem , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 8:56 pm Temat postu: |
|
|
Hmmmmmm... Mnie swędziały tylko ręce i nogi. W sumie brałam go tylko parę dni. Bardzo mi pomógł. Teraz już nie muszę na szczęście... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 11:10 pm Temat postu: |
|
|
mam podobną reakcję na tramal. u mnie jeszcze gwałtownie obniża ciśnienie i wtedy mdlałam. wolę podwójny ketonal. wszystkie zresztą są one ,,lepsze od wafelków" rozwalają żołądek , uczulają , powodują innee dolegliwości -niestety _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa k Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 1:57 am Temat postu: |
|
|
To o co chce zapytac to nie swedzenie tylko pieczenie. bardzo mnie pieka przeguby rak i kostki u nog.Nieraz jest to nie do wytrzymania ,probuje przykladac cos zimnego- na chwile pomaga .jednak zaraz sinieja mi rece, czy ktos z was mial kiedys takie objawy? dzieki za wszystkie informacje ,pozdrowienia z Florydy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 11:04 am Temat postu: |
|
|
mnie tak pieka podeszwy stop oraz dłonie, kiedys wysreaszyłam się ze to grzybica , ale nie ma to nic wspolnego, pieczenie i zaczerwienienie u mnie się nasila wraz z aktywnościa choroby _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marko123 Junior

|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 8:58 pm Temat postu: |
|
|
proszę o pomoc, radę ponieważ miałem ostatnio ekstrakcje zęba(usunięto go chirurgicznie) są powikłania, mam suchy zębodół. Ból był nie do wytrzymania więc przyjmowałem spore dawki środków przeciwbólowych(pyralgina ,ibuprom) oraz sporo środków nasennych. Od kilku dni obserwuję straszne swędzenie czoła i polików w obrębie nosa, boje sie że znowu może formować sie z tego 'motylek' co może oznaczać tylko długi i męczący pobyt w szpitalu:( prosze powiedzcie co o tym sądzicie i co robić (choruję rwnież na autoimmunologiczne zapalenie wątroby) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Do lekarza niezwłocznie. Z przeciwbólowymi i nasennymi - przy większych dawkach (ale też przy tzw. normalnych różnie bywa) - nie ma żartów. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy - nie wiem. I szczerze wątpię, czy ktokolwiek tutaj wiedzieć będzie.
Czy to odzew ze strony wątroby, czy samego tocznia... e, bez wizyty się nie obejdzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
marko123 Junior

|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 9:09 pm Temat postu: |
|
|
jutro mam zamiar zrobić badania (krew, mocz) ale obawiam sie najgorszego:( dzięki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|