Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Solarium, samoopalacz
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Sty 02, 2008 4:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie idź Ani Exclamation Exclamation Exclamation
przy sterydach nie wolno na słoneczku, a tym bardziej solarium Exclamation
e tam ciemniejsza karnacja, biała cera to arystokratyczna Laughing
nie warto ryzykować, za dużo można stracić

a jak chcesz być ciemniejsza, to jest tyle balsamów, które stopniowo nadają skórze ładny odcień
np. Dove, Nivea

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Sty 02, 2008 4:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ok, to pozostaję przy zamiarze zakupienia delikatnie brązującego kremu do twarzy i balsamu do ciała ziaji, bo to już mam pozytywnie wypróbowane Smile
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Sty 02, 2008 7:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I bardzo mąrdze, bo bym Cię dorwała, przełożyła przez kolano i... Rozga Laughing
Powrót do góry
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Sty 02, 2008 10:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sama nie wierzę, że się reformuję Wink
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 9:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

powoli , powili, a jednak się reformujesz Wink
nie wiadomo co masz , jak skłaniam się przy ... ale na pewno masz jakąs z chorob autoimmunologicznych a wiec lepej uwazac kilk razy po 5 min a efekt może być tak ze spedzisz kilka ( albo i wiecej ) długich dni na odziale? warto ?
angiee89
Kadet
Kadet

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 5:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

też kilka razy chciałam postawić na swoim i iśc do solarium ,ale zdrowie wygrało. jest wazniejsze. Mam studniówke 26tego stycznia i mam zamiar stosować balsamy ,bo na solarium nigdy nie pójde...

i pomysleć że tak kochałam opalanie kiedyś Crying or Very sad
Uzumaki
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 4:58 pm    Temat postu: solarium i samoopalacze Odpowiedz z cytatem

A ja korzystalam zsolarium 2 razy.Za drugim razem mialam zgode nefrolog,ktora mnie prowadzila.Po pierwszej serii wygladalam bosko.Bylam wtedy w dobrej ,glebokiej remisji,schudlam 50kilogramow(niezartuje),wydawalo mi sie ze unosze sie nad ziemia,tanczylam i bawilam sie zyciem.Bylam pewna ze wygralam z choroba na zawsze.To,ze po solarium zmiany skorne na twarzy leczylam kilka miesiecy masciami sterydowymi z antybiotykiem zignorowalam,bo mialam brazowy brzuszek pierwszy raz w zyciu i zycie tak smakowalo. Druga serie solarium bralam po kilku latach.Przerwalam a karnet oddalam przyjaciolce.Jakos zle sie czulam,odrzucalo mnie,wiec posluchalam samej siebie. Prywatnie to slonca nielubie z wzajemnoscia.Parzy i odbiera sily.Na spacery z dzieckiem ,w ostrym okresie choroby,chodzilam ciemna strona ulicy.Jesli nieuwazalam,mialam na rekach pecherze z plynem surowiczym i nasilony rumien na twarzy. Teraz uzywam samoopalaczy,na dekolt i szyje uzywam krem Sopot.Niedaje zaciekow i wyglada naturalnie. Nog niesmaruje,bo niepokazuje.Wywalilam ostatnia spodniczke,bo za czesto slyszalam:"ale pani nogi puchna"albo"fu wez to zakryj bo niemoge na to patrzec,slabo mi". Ach ci ludzie i ich komentarze.Wtedy to bylo zabojcze, teraz to juz potrafie pieknie sie odszczekac ,tak ze niechcianemu komentatorowi pojdzie w piety ,ale wczesniej to sie plakalo jak nikt niewidzial.Bylo minelo. Solarium niepolecam. Uzumaki
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 7:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Twisted Evil hehehe Twisted Evil i dobrze Twisted Evil
ja odszczekać jakoś nie umiem, ale kurcze czasem aż by się chciało coś powiedzieć
po prostu olewam uwagi

Powrót do góry
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 9:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nigdy tam nie byłam, pewnie podświadomie czułam że nie mogę
byłam tylko na takich zabiegach brązujących skórę fluidem w sprayu
potem sterydy leki przeciwkrzeplie i tak się uchroniłam

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Sty 30, 2008 12:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słoneczko- jak najbardziej, zawsze lubiłem i szkoda że będę musiał się nim ostro ograniczyć (najwyżej w lato będę chodził w kasku albo hełmie, albo sprawię sobie meksykańskie sombrero Smile ).
Ale solarium- nigdy w życiu...- nigdy mnie nie "kręciło", nie "kręci" i nie będzie "kręcić" (pod tym względem choroba nie robi mi różnicy)...
Gonia
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sro Sty 30, 2008 1:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja KOCHAM SłONECZKO Love Slonko i nie wyobrażałam sobie, żebym nie mogła wystawić buźki pod pierwszymi jego promieniami, a już nie wspomnę o plażowaniu na wakacjach...Do tej pory przez 7 lat latem wygrzewałam się na południowym krańcu Włoch - morze, plaża i słońce to moi przyjaciele...byli...bo teraz już wiem dlaczego zawsze po Wakacjach moje OB rosło do 120 :/ Nigdy natomiast nie miałam kłopotu ze skórą, a rumieńce tylko w początkowej fazie opalania. A teraz...eh, cóż ja poczynię Sad zwykłe kremy brązujące nie wystarczą! Ale nie mogę już ryzykować! Chcę jak najszybciej doprowadzić moje wyniki do poziomu 'normalności' - moje zdrowie w moich rękach!!!
Jeśli chodzi o solarium to....tylko w skrajnych przypadkach np. przed własnym weselem lub sesją zdjęciową do reklamy w tv Rechot
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lut 05, 2008 9:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiecie co? Moja koleżanka smaży się regularnie... Nie jest chora, ale to nie jest przecież zdrowe dla nikogo. A jak jej to mówię, wyśmiewa mnie... Rolling Eyes
Powrót do góry
kasiulka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lut 06, 2008 9:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak... Te dziewczyny które są fankami solarium... Po paru latach ich skóra wyglada jak sucharek Shocked - taka sucha i bez blasku.
Goniu, Balsamy brązujące dają b. fajne rezultaty. Słyszałam też o opalaniu u kosmetyczki (chyba) Ona smaruje ciało samoopalaczem, który utzrzymuje sie na skórze do tygodnia. Cała zabawa kosztuje ok. 100 ale czego sie nie robi dla zdrówka Laughing
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lut 06, 2008 5:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to sie utrzymuje nawet do 10 dni, bezbolesne, Wink
pierwszego dnia trochę brudzące i nie można się tego dnia myć
całą zabawę robi się po peelingu, trwa do godzinki,
trzeba iść ze dwa dni wcześniej, bo w razie jakiegos niedobarwienia jest poprawka oczywiście w cenie wcześniejszego zabiegu
wygląda to dobrze
korzystam w potrzebie(np. odkryta sukienka na przyjęcie) , gdyz nie opalam się od 22 lat

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Gonia
Kadet
Kadet

PostWysłany: Czw Lut 07, 2008 1:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A o takim zabiegu kosmetycznym jeszcze nie słyszałam - warto wiedzieć!!! Jeżeli nie możemy co chcemy, chciejmy co możemy Laughing
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następny
Strona 12 z 16

Skocz do: