Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DOTI1966 Junior

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 11:53 am Temat postu: Zapytanie - testowanie nowego leku |
|
|
Witam Wszystkich serdecznie w nowym roku Leczę sie na tocznia od m-ca lipca 2007 bowiem do tego czasu trwała tak długo diagnozowanie. Leczenie farmakologiczne przyniosło pozytywne skutki , ale ostatnio lekarz w szpitalu w Bydgoszczy Biziel zaproponował mi terapię podobno trwająca 2 lata kroplówkami- nie podano mi ani nazwy ani składu kroplówki wiem tylko , że jest to coś nowego co jest testowane a lek pochodzi ze Stanów. Jeżeli ktoś przechodzi podobna terapie proszę o odpowiedź bo borykam się z podjęciem decyzji. _________________ warto wierzyć w innych...... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 12:13 pm Temat postu: |
|
|
hmmm ciężko powiedzieć, bo nazwy nie podałaś
pogadaj z lekarzem o tym nowym leku, jakie są dotychczasowe wyniki testowania tego leku; możliwe skutki uboczne itp _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 1:35 pm Temat postu: |
|
|
witaj Dotti1966 metoda długotrwała ale ja o tym nie słyszałam narazie weszły metody biologiczne ale przede wszystkim RZS a toczniu jeszcze nie wiem jak pisze Kinga powinnas cos więcej dowiedzieć sie od lekarza który to leczenie proponuje wszystko ma swoje + i - powodzenia..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 2:29 pm Temat postu: |
|
|
to by było pozytywne doświadczenie
ale dowiedz się o nazwę leku, o koszt leczenia, badania z innych ośrodków na skuteczność tego leku, o skutkach ubocznych nie wspomnę
i napisz nam co i jak na forum _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 2:33 pm Temat postu: |
|
|
Hm...Mam znajomą, ktora leczona jest własnie w Stanach chyba taka metodą. Jest z niej bardzo zadowolona, kroplówki ma podawane od 2 lat, czuje sie bardzo dobrze, w sumie znacznie lepiej niz na doustnych sterydach, a na ten program załapała się podczas pobytu u corki w USA i kolejnego rzutu choroby.
Pozdrawiam. _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 2:39 pm Temat postu: |
|
|
to napiszcie nazwę tego leku Agatko _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Niestety, to niemozliwe...Nie mam kontaktu z tą znajoma, a listownie to chyba za długo by trzeba czekac...Przykro mi.  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Dotti to ty spróbuj się dowiedzieć co to za medykament. _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Sty 10, 2008 8:30 pm Temat postu: |
|
|
możemy w tej chwili zgadywac o jaki lek chodzi, podrzucam jednak starsze analogiczne wątki, z moich obserwacji wynika, że ostatnio na topie jest Rituxan:
Rituxan
Rituxan (Maptera)
Nowa terapia - Rituximab/Rituxan
i jeszcze jeden testowany ostatnio na Sławku:
CNTO 136
udział w badaniach klinicznyc nad nowymi lekami to fajna sprawa, pod warunkiem że zna się wszystkie za i przeciw, ale najczęsciej do nas docierają już dość dobrze na zachodzie sprawdzone leki, więc to szansa na dostęp do terapii eksperymentalnych, które na dobre wdrożone zostaną dopiero za kilka lat, jeśli w ogóle kogoś będzie na nie stać  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 3:05 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki ale czy on jest już stosowany u nas ? _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 3:10 pm Temat postu: |
|
|
który "on"? Rituxan?
tak, jak wynika z przytoczonych przeze mnie odnośników, ludzie testują go w naszym kraju, ale tylko w ramach badań i specjalnych programów, bo nie jest jeszcze dostępny na rynku. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 10:32 pm Temat postu: |
|
|
jak zwykle jesteśmy 100 lat za murzynami
potem dopiero wprowadzą lek na nasz rynek . _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
gevalia Senior

|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 6:52 pm Temat postu: |
|
|
ale z tych "na topie" jest też abetimus sodowy, szczególnie przy zespole nerczycowym..ale o tym było w jakimś wątku wcześniej...
Mnie chcą podleczyć lekiem, który stosuje się po przeszczepach-nie miałam, ale podobno ma zatrzymać białkomcz... Cudo nazywa się Myfortic (mykofenolan sodowy lub mykofenolan mofetilu). Ktoś stosował? |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 6:55 pm Temat postu: |
|
|
wklep do naszej wyszukiwarki CellCept (to nazwa handlowa mykofenolanu mofetilu) to zobaczysz, że kilka osób jest na nim stale juz od wielu wielu miesięcy, i sobie chwalą
są drobne schody z refundacją, ale najwyrażniej warto!
powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 7:25 pm Temat postu: |
|
|
witaj gevalia, już dawno Cię nie było
u mnie też planują wprowadzenie tego leku...tylko pierw muszą mnie przyjąć
no i mam nadzieję, że przyznają mi refundację _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|