Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 7:50 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie gdyby nie te schody , wielu ludzi mogłoby się dziś uśmiechnąć _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia n Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Ja go stosuje właśnie i jestem zadowolona
najpierw brałam na początku choroby endoxanu wlewki a po nim właśnie tem mykofenoloa, inaczej mówiąc cell-cept, wiem tylko nie pamiętam komu że ktoś pisał na forum że po n im mu przeciwciała wróciły do normy, ja widze efekty w białku a w przeciwciałach jeszcze nie
pewnie dlatego że go za krótki czas biorę  _________________ monia |
|
Powrót do góry |
|
 |
gevalia Senior

|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 6:26 pm Temat postu: |
|
|
z tą refundacją to też się cuda dzieją...dla mnie głupotą jest kumulowanie sobie kosztów przez NFZ...żeby dostać lek, musiałam być przyjęta na oddział...nieważne, że po kilku godzinach wyszłam do domu. Bez sensu. Czy w tym NFZ cie to naprawdę sami debile siedzą?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia n Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 6:40 pm Temat postu: |
|
|
ja też musze byc przymowana na oddział na pare godzin i tego samego dnia wychodze a to tylko dlatego aby bylo wpisane ze bylo rozliczenie z cellceptem  _________________ monia |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanna72 Kadet

|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 6:36 pm Temat postu: A ja biorę abetymus sodowy |
|
|
A ja biorę abetymus sodowy. Dostaję go dożylnie, strzykawką, co tydzień od września 2007. Samopoczucie bez zmian, to znaczy niezłe, spadł mocno białkomocz i inne parametry ,,moczowe'. W sumie jestem zadowolona, chociaż jeżdzenie co tydzień do Zakładu Immunologii przy Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu jest uciążliwe - muszę się zwalniać z pracy. Czy ktoś jescze na forum bierze ten lek? |
|
Powrót do góry |
|
 |
monnika Junior

|
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 4:43 pm Temat postu: |
|
|
witajcie!
ja też jestem poddana leczeniu biologicznemu,w krakowie
mój lek to belimumab(inaczej lymhostat),też jest w fazie badań klinicznych,jest to już 3 ostatnia faza,leczą tym lekiem podobno bardzo dobry |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 5:40 pm Temat postu: |
|
|
Monnika,
W jakim ośrodku w Krakowie jest prowadzone badanie kliniczne? Co jaki czas przyjmujesz lek? _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
monnika Junior

|
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 7:42 pm Temat postu: |
|
|
Skierował mnie mój lekarz z Kliniki Immunologii ze skawińskiej,a pulsy są co miesiąc podawane w Małopolskim Centrum też w krakowie,dobrze się po nich czuję,podobno już u kogoś choroba się uśpiła.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|