Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gonia Kadet

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 6:10 pm Temat postu: Pierwsza wizyta w Wa-wie |
|
|
Witajcie. 19 lutego po raz pierwszy będę miała wizytę w Warszawie. Czy możecie przybliżyć mi jak będzie ona wyglądała? Wiem że muszę zabrać całą dokumentację dot mojego leczenia i dodatkowo powtórzyć podstawowe badania....
Rodzice uparli się na ta klinikę ale ja zastanawiam się czy jest w ogóle sens tam jechać skoro od 3 miesięcy (odkąd wykryto chorobę tkanki łącznej) leczę się w Częstochowie i poza braniem sterydów chyba nic innego nie jest mi w stanie pomóc. Przecież też nic nowego się nie dowiem :/
czy mam się nastawiać że zostanę tam parę dni? w jakich przypadkach przyjmują na oddział??
I jeszcze jedno - zostałam przydzielona do dr. Ewy Klimczak - czy ktoś z Was już się z Nią spotkał?? jaka jest Wasza opinia o niej?
Baaaardzo dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi. Narazie to czuję się jak mała zabłąkana dziewczynka - pomóżcie mi się odnaleźć w tym świecie motylków |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 6:46 pm Temat postu: |
|
|
hej
masz umówioną wizytę w poradni, tak? na miejsce w oddziale to raczej czeka się troszkę, no i ktoś Cię tam musi skierować
a oprócz sterydów są inne leki oczywiście które mogą pomóc _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agusia.25 Kadet

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 9:13 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli masz na myśli Spartańską - to istnieje "teoria" - wg której "Spartańska to instytucja ostateczna".
Bez względu na wszystko zawsze warto zaciągnąć opinii innych lekarzy.
Co do badań - to tak na 99% każą Ci zrobić badania na przeciwciała swoiste (chyba że Twój lekarz Ci je wcześniej już zlecił) - i w miarę możliwości mogą "upuścić Ci" trochę krwi
Przyjęcie na oddział zależy od 2 rzeczy:
-czy są aktualnie wolne miejsca,
-czy lekarz do którego się wybierasz uzna Twój przypadek za pilnie wymagający hospitalizacji (patrzą zwłaszcza na dynamikę zmian chorobowych) _________________ Nic dwa razy się nie zdarza ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 9:39 pm Temat postu: |
|
|
Odpowiedzi na Twoje pytania (a przynajmniej na ich część) powinny znajdować się w tym wątku- zwróć uwagę na link "Specjaliści godni polecenia"- oprócz listy kontaktów znajdują się tam opinie dotyczące przynajmniej niektórych specjalistów.
Miłej lektury i owocnych poszukiwań  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 10:45 pm Temat postu: |
|
|
powodzenia Goniu,
niezależnie od tego gdzie cię zainstalują ,
na szpital się czeka bo ja miałm czekać 4 miesiące ale tak jak napisali moi poprzednicy to zalezy choć nie bardzo wiadomo od czego
mi pomocy udzieliła Wołoska, wielkie dzięki,a teraz grzecznie czekam na Spartańską _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agusia.25 Kadet

|
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Na Wołowskiej jest też świetna Pani Dr Szymańska - dermatolog - ale ma ewidentną "słabość" do toczniowców (jakkolwiek by to głupio nie zabrzmiało) - jest na prawdę suuuuper _________________ Nic dwa razy się nie zdarza ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gonia Kadet

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 11:14 am Temat postu: |
|
|
A pro po dermatologa...Dlaczego większość z Was leczy się także u tego specjalisty?? Jakie objawy Was dręczą? Może ja też powinnam zasięgnąć tam konsultacji? Choć z moja skórą nic szczególnego się nie dzieje...  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Jak zapewne czytałaś istnieje jeszcze podostra skórna postać tocznia rumieniowatego-SCLE...i dla mnie to własnie dermatolog jest lekarzem prowadzącym...w moim przypadku zmiany chorobowe dotycza skóry, stad dermatolog...na szczęście od dłuższego czasu mam remisję i wizyty kontrolne mam co pół roku...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 6:08 pm Temat postu: |
|
|
jesli ze skora nic sie nie dzieje to nie ma takiej potrzeby ,
ja swojego czasmu miałam być przekazna z kliniki w Ligocie do W- wy ale ja jak zwykle się uparłam a wiec do tego nie doszło, w koncu konsultowano sie z Instytutem i okazało sie ze wszystko to co oni proponuja z badan oraz lecznia miałam już zrobione , wdrozone itd. a wiec wcale nie było to potrzebne nic wiecej zmiana szpitala by u mnie nie wniosła
ale faktycznie Instytut uwazany jest za wyrocznię a wiec naj, czasami watro chociazby skonsultowac swoje leczenie
jedz sama zobaczysz jednak inne spojrzenie a moze cos dodotkowego zaproponują _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gonia Kadet

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 4:28 pm Temat postu: |
|
|
Na szczęście żadnych zmian na skórze nie mam A jak myślicie czy powinnam swojemu lekarzowi prowadzącemu powiedzieć o wizycie w Wa-wie? Czy nie obrazi się myśląc że chce podważyć jego kompetencje?? Może Wyrocznia (świetnie nazwane) nie zgodzi się z diagnozą albo będą chcieli zmienić leki....Kogo powinnam słuchać?  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|