Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

no i po śledzionie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
becia8311
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sob Sty 12, 2008 9:00 pm    Temat postu: no i po śledzionie Odpowiedz z cytatem

W poniedziałek usuneli mi sledzione Very Happy ,jestem w szpitalu dochodzę do siebie a płytek na dzeń wczorajszy mam az 350 tys. no i jestem już dwa dni bez sterydów! Very Happy
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email WP Kontakt
Sugar
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sty 12, 2008 9:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóż... Cieszę się, że zabieg się udał. Życzę szybkiej i lekkiej rekonwalescencji!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Sty 13, 2008 12:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trudno , dobrze ,że wszystko w porządku no i żeby od tej pory było
tylko lepiej Smile
zdrowiej szybko Smile

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 13, 2008 7:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bardzo dobrze ze już po , ale mysle ze sterydow jednak całkiem nie zejdziesz zostawią ci mała dawkę , malutką nie będzie hustawek w gorę w doł , będzie lepej sama się o tym przekonasz, jesli będzie tak jak kiedyś opisywałam u kolezanki to juz będzie bardzo dobrze
tego ci zyczę , wracaj do zdrowia i do domu
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Sty 14, 2008 10:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Beciu - zdrówka!!!! Teraz może i musi być tylko lepiej!!!

Pozdrawiam bardzo serdecznie! Smile Mam nadzieję, że teraz będziesz u nas często gościsz i zadomowisz sie na dobre!!! Smile
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Sty 14, 2008 10:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zdrówka jak najwięcej Exclamation Exclamation Exclamation
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mloda
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pon Sty 14, 2008 9:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

życzę szybkiego powrotu do zdrowia Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
becia8311
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sob Sty 26, 2008 7:43 pm    Temat postu: oj nareszcie Odpowiedz z cytatem

nareszcie jest po wszystkim, jak do tej pory zupełnie od dwóch tygodni nie biorę żadnych leków, a płytki się utrzymują na poziomie 200 tys. Mam wielką nadzieję, ze jednak nie dadzą mi już tych sterydów. Wiem, od lekarzy ze wielu ludzi bierze sterydy do końca życia i nic im nie jest po nich, niestety jednak są i takie przypadki jak ja, u których sterydoterapia wywołuje zbyt dużo skutków ubocznych, przez co byłam dla lekarzy skomplikowanym przypadkiem. Przynajmniej teraz jest rozwiązany problem małopłytkowości raz na zawsze. No ale nie tak pięknie wszystko wygląda, po ponownych potwierdzających badaniach w IHT, ponownie wyszedł u mnie problem " tocznia układowego", według ich wyników (po raz trzeci) mam tą chorobę, również wyniki w kierunku zakrzepicy nie wyszły najlepiej mimo że do tej pory nigdy nie miałam żadnych widocznych ani odczuwalnych objawów zakrzepicy , na razie lekarze stwierdzili, ze nie będą w takim razie leczyć mnie farmakologicznie, tylko mam zgłaszać jaki kolwiek epizod który by mógł być związany z zakrzepicą. Parę miesięcy temu gdy byłam na wizycie u pana profesora (reumatologa) ten nie stwierdził u mnie tocznia układowego ( to znaczy nie zlecił mi żadnych badań w tym kierunku, tylko po przeprowadzonym ze mną wywiadzie stwierdził ze nie mam tocznia i odesłał do domu), a już po raz trzeci wyniki badań w IHT potwierdzają tą chorobę a lekarze stamtąd kazali mi iść do innego lekarza reumatologa, bo jak stwierdzili to jest poważna choroba. No i znowu poszukuję dobrego reumatologa (sprawdzonego) w Warszawie lub jej okolicach.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email WP Kontakt
jagula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sty 26, 2008 8:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Beciu, miło czytać wieści od Ciebie i to tak optymistyczne .Życzę Wszystkiego dobrego a tutaj lekarze specjaliści
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: