Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Amigdalina - "lek" antynowotworowy (?)
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Basik
Kadet
Kadet

PostWysłany: Czw Sty 24, 2008 11:40 am    Temat postu: Amigdalina - "lek" antynowotworowy (?) Odpowiedz z cytatem

witam was wszystkich.wczoraj dowiedziałam się że moja przyjaciółka - Sad psiapsiółka jest bardzo bardzo poważnie chora .chciałabym zapytać o amigdalinę wit.b17czy ktoś z was zna ten preparat jak i gdzie go szybko!!!zdobyć? ile takie coś kosztuje?może znacie jakieś inne cudo zatrzymujące chorobę nowotworową krwi?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Czw Sty 24, 2008 1:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oczywiście jestes świadoma, że to nie jest "lek" stosowany w terapii konwencjonalnej, a jedynie specyfik z grupy alternatywnych preparatów antyrakowych czyli kolejny "cud" z półki noni, anry i reszty tego typu rewelacji, prawda?

ja osobiście odradzam wszelkie próby leczenia na własną rękę, jedyny ratunek to lekarz onkolog, bez żadnej zwłoki i kombinacji.
ale skoro pytasz to przewertuj np. to forum:

Amigdalina

znalazłam też ofertę sprzedarzy na allegro:
http://www.allegro.pl/item301548993_amigdalina.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Basik
Kadet
Kadet

PostWysłany: Czw Sty 24, 2008 11:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzięki nenya jesteś wspaniała i niezawodna,tak amigdalina ma być dodatkiem do leczenia, Sad rano jedzie już do szpitala, tam zapadnie decyzja o sposobie leczenia która jest uzależniona od wyniku biopsji ,sprawa niestety jest poważna Sad Sad Sad .jeśli masz nenya lub ktoś z Was jakieś wiadomości o leczeniu wspomagającym radio i chemioterapię to bardzo proszę o info.
pozdrawiam
Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Pią Sty 25, 2008 10:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej, podam ci odnosnik do spisu różnnych tego typu preparatów, prosze jednak o ogromną ostrożność i krytycyzm w trakci lektury, część roboty zrobiła redakcja zamieszczając swoje uwagi (mi.n przy anry Rolling Eyes czy innych pseudo-cudach), więc mam nadzieję, że nikt nie ulegnie wrażeniu że czyta listę leków na raka, to tylko suplementy diety, wiele z nich traktowac nalezy jak totalny szarlatanizm, ale zapewne kilka mozna pokazac onkologowi do konsutlacji i weryfikacji czy na pewno nie zaszkodzą, a mogą pomóc w rekonwalescencji po chemio- czy radioterapii:

Przegląd preparatów

powodzenia
Powrót do góry
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Sty 25, 2008 5:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Parę informacji, może się przydadzą:

Amifostyna – lek cytoprotekcyjny
Stosowanie leków osłaniających w chemio- i radioterapii
Powrót do góry
Basik
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pią Sty 25, 2008 9:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzięki wielkie za wskazówki i sporą lekturę jesteście wspaniali ...położę dzieciaki i może dam radę dokończyć czytanie ,nie mogę tego zrozumieć ,przyjąć do wiadomości, nie mogę...dziewczyna przez prawie cały rok biegała po doktorach robiła badania i wszystko było o.k. a żle się czuła... tylko czekała na rezonans ponad 3 miesiące ...... które chyba trwały za długo i pozbawiły ją szans na wygraną to IIIstopień......
Powrót do góry
Saada
Senior
Senior

PostWysłany: Sob Sty 26, 2008 3:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepraszam, ale weszłam w ten przegląd preparatów i mną wstrząsnęło.
Amigdalina - witamina B17.
Cena 540 zł za 1 opakowania 100 tabletkowe.
Jakim cudem to aż tyle kosztuje?
Bo jest "lekiem" na raka?
Nie zdziwiłabym się, gdyby proces produkcji był zbliżony jak przy preparatach kosztujących 30 zł za 100 tabletek.
I złośliwie podejrzewam, że jedyną przyczyną takiej ceny jest to, że ten preparat kierowany jest do ludzi walczących ze śmiertelną chorobą Evil or Very Mad
Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Sob Sty 26, 2008 8:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dlatego jestem skrajnie sceptyczna w stosunku do takich "leków", mnie chyba najbardziej zdumiewa anry
Cytat:
ultrahomeopatyczne rozcieńczenie przekracza 0,000000001, w związku z czym nie jest potrzebne zezwolenia Ministerstwa Zdrowia na jego produkcję, gdyż pod względem chemicznym jest to czysta woda.
- bardzo kosztowna woda trzba dodać, do 100 zł za pojemnik Surprised

Basik, mimo wszystko nie nalezy się poddawać i tracić nadziej! rozumiem desparację w takiej sytuacji, więc jeśli przyjmowanie któregoś z tych środków miałoby miec jedynie efekt psychologiczny, że Coś się robi, że się ciągle walczy to czemu nie, byle tylko nie zaszkodzić jakimś świństwem...
jak walczyła moja mama to powaznie rozważałam zakup Tegreen, ale zdecydowałam się na BioMarine - jako wspomagacz zaaprobowany przez lekarza.
Powrót do góry
Basik
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sob Sty 26, 2008 11:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po raz kolejny bardzo dziękuję ,czy pisałam że jesteś wspaniała?liczę na to że te preparaty są dostępne w aptekach ,po południu pojadę do niej a wcześniej kupię oba i lekarz zdecyduje który ma brać , wczoraj miała kroplówkę na uwapnienie kości idostała jakieś dokumenty do podpisu że zgadza się na nowy lek???nie ma być naświetlana bo jest tego za dużo Crying or Very sad w różnych miejscach ,ojejej...
Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Sob Sty 26, 2008 12:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

warto jeszcze przestudiować podstawowe zasady odżywiania w trakcie choroby, a przede wszystkim przy obciązających terapiach nowotworowych, to naprawdę ważne zwłaszcze że utrata apetytu a nawet smaku po chemioterapii jest niemal normą, a jeść trzeba i to odpowiednio!
rzuć okiem:

Dieta w chorobach nowotworowych
Poradnik Pacjenta - Wskazówki dla chorych leczonych chemio- i radioterapią

trzymam kciuki!
Powrót do góry
Basik
Kadet
Kadet

PostWysłany: Nie Sty 27, 2008 9:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam nawet nie wiem jak to napisać od wczorajszego wieczoru nie umię sobie poradzić sama ze sobą miotam się jak ...
wyobrażcie sobie że moją Alę lekarze skreślili w wyniku jest 4 stopień i to wystarczy aby człowieka przemienić w królika doświadczalnego do badań nad nowym lekiem.tzw. Twisted Evil lekarz jest tak zaaferowany pozyskiwaniem obiektów do badań że nie zauważył na wyniku napisu oczywiście po łacinie guz przerzutowy a nie tak jak się upierał /już wiadomo dlaczego Evil or Very Mad /że to guz pierwotny który dał tyle przerzutów .poza tym wszystko przemawia za szpiczakiem mnogim /krótki czas zajęcie kości płaskich przewaga zmian w kościach, nowe ogniska w wątrobie ipłucach + obraz krwi/ rozmawiałam wczoraj z paroma lekarzami i kiedy wymieniałam umiejscowiemie zmian momentalnie -szpiczak- a nie rak płuc w poniedziałek zawiozę mocz na badanie w kierunku szpiczaka /białko bena jonesa/ i jeśli ono będzie dodatnie to wtedy ratuj się kto może łącznie z tzw. lekarzem -ordynatorem pewnego szpitala tylko martwi mnie fakt ża za tydzień będę musiała zostawić Alę bo czas szpitala z moją Milenką się zbliża
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 27, 2008 10:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Basik jesteś wspaniałą kobietą
trzymam kciuki i życzę dużo sił Buziak

Powrót do góry
Basik
Kadet
Kadet

PostWysłany: Nie Sty 27, 2008 12:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kinga myślę że każdy z was też by robił wszystko aby ratować bliską osobę-Ala jest obok/dosłownie i w przenośni/ mnie 12 lat w radości i smutku ...
mąż Ali jak wielu facetów mocny-sorry-w gębie nie może to lepiej zostawię aby nie dotknąć męskiej części na tym forum poza tym gdzieś czytałam u was o klasycznej postawie w obliczu choroby żony...
choć wczoraj chyba pozwoliłam sobie za wszystkie czasy.potem /po 1.5godz./ telefonicznie pytam czy rozmawiał z kimś/lekarz, onkolog/-właśnie się wykąpałem i ... Twisted Evil ..... więc złapałam sama za telefon...2 godz. gadki że to nie pryszcz na nosie ale walka o Jej życie-tak on wie -poszły się pie Embarassed wybacz przepraszammmm
liczy się dla mnie Ala reszta niech będzie milczeniem
Powrót do góry
monia n
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Sty 27, 2008 1:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiara pomoże ci we wszystkim tylko trzeba mocno wierzyć Very Happy
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 27, 2008 7:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli mozna tutaj cos radzic to bądz z nia bądz ile tylko możesz, nawet jesli to mozliwe przesun termin hospitalizacji corki, ( jesli jest w miarę dobrze skonsultuj się z jej lekrzem i zapytaj )
miec kogos takiego przy sobie w takich chwilach to jest to co
najwazniejsze ,
wiem bo sama byłam do konca z obca osoba - ktora do ostatniej chwili czekała na syna ( marynarz na drugim koncu swiata ) tak bardzo starała się doczekac , ale nie była sama , byłam z nia ,a ona była mi wtedy tak bardzo wdzięczna
pomagałam wielu osobom do samego konca , mimo iz sama byłam pacjentka w tym czasie , a oni nie mieli nikogo przy sobie a raczej bliscy sobie odpuscili , czesto to rdzona zawodzi w takich chwilach
męza na pewno przy niej nie będzie ale ktos musi być widziec ze komus jest się potrzebnym to jasny płomien przed sobą mysli się wtedy inaczej, zyje inaczej zyje nadzija a jak długo ona jest wszystko moze się zdarzyć

umierałam dwa razy i zdarzył się cud ( jasne to była tylko sepsa i miałam szansę na zycie chociaz lekarze już nie wierzyli ze jednak wyjde z tego ) to cos innego ale obecnośc zawsze wpływa tak samo, jesli się wiec ze ktos walczy razem ramię w ramię

teraz jest jej potrzebna twoja pomoc i podpora psychiczna bo od tego będzie zalezało wszystko, wiem zdaje sobie sparwę co to jest i co dalej , ale nigdy do konca nie wolno przestac wierzyc ze byc może zdarzy się cud ..niemozliwe ? nie do konca niemozliwe ktos obok to wszystko czego mozna oczekiwac w takich chwilach
jestes wielka - to tylko slowa ale oddaja to co robisz wystarczy
przykre i pogmatwane jest jednak to zycie , tylko zdrowi nie zdają sobie z tego sparwy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: