Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Co robicie? Kim jesteście?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 17, 18, 19  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> O Nas, dla Nas, z Nami
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Co robicie? Kim jesteście?
Jestem Uczniem.
7%
 7%  [ 19 ]
Jestem Studentem.
13%
 13%  [ 32 ]
Pracuję.
54%
 54%  [ 135 ]
Jestem Rencistą/Emerytem.
14%
 14%  [ 35 ]
Jestem Bezrobotny.
10%
 10%  [ 25 ]
Wszystkich Głosów : 246

Autor Wiadomość
Kazia
Senior
Senior

PostWysłany: Pią Lis 09, 2007 10:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uuu chyba jestem najstarsza... Laughing ale to nic. Z wyksztalcenia mgr inż zootechnik, kilka lat pracy w zawodzie,różne wydarzenia i przeprowadzka do miasta, póżniej w celu walki ze swoją pamięcią skończyłam prawo gospodarcze i finanse. Od parunastu lat prowadzimy z mężem mała firmę reklamową. Praca - w skrócie nie nudna- osobiście jestem szczególnym fanem" akcji" , czyli uwielbiam jak coś się dzieje i zmienia- a to u nas ma miejsce.Mam 1 dziecko- córkę, skończyła studia za granicą, od pażdziernika poszła wyżej, w związku z czym tęsknie bardzo, ponieważ przeczuwam,że będzie daleko od nas. Kot, ogródek, książki i wyjazdy- to są rzeczy które dają mi "zapalnik" do nakręcania pozytywnej energii do życia. Od niedawna wiem o swoim lupusiku i jestem w trakcie układania swoich szarych komórek.Dołek, ale nie pierwszy raz ,tylko muszę wypracować metodę walki- potem już z górki. Pozdrawiam Wszystkich.Jeszcze chwilka i zacznę paplać z Wami w trakcie przerw na kawę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
J K
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Gru 01, 2007 6:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak sobie czytam te informacje i też się staro czuję Crying or Very sad Ale tu młodych Exclamation

Na toczeń zachorowałam będąc w 2 klasie LO, nie zawaliłam ani roku, ale to dzięki mamie, która jeździła ze mną do szkoły autobusem [12km], prowadząc mnie pod rękę, bo nauczanie indywidualne mi niby przyznano, ale żaden z nauczycieli nie zgodził się przyjechać do mnie do domu - bo za daleko...., a ja to z bolącymi wszystkimi możliwymi stawami to mogłam... tak rehabilitacja niby... - paskudne czasy Evil or Very Mad

Potem było lepiej, więc poszłam na studia dzienne. Rzeszów. Biologia eksperymentalna z uprawnieniami do nauczania biologii i chemii.
I to było pięć najcudowniejszych lat w moim życiu Very Happy
Ciekaw studia, świetni znajomi, rodzinna atmosfera w akademiku...

Teraz praca w LO - tym samym do którego kiedyś chodziłam.
Nie podoba mi się. Confused Wbrew wszystkim opiniom młodzież to jedyne osoby z którymi się tam można dogadać [czasami to trochę trwa, ale...].

Z tęsknoty za studenckim życiem i a propo rozwijania zainteresowań zrobiłam w tym roku podyplomówkę z Psychologii Komunikacji Społecznej. Smile

No i może zrobię w niedalekiej przyszłości doktorat i wrócę na uczelnie już jako pracownik Idea

O mężu i dzieciach nie piszę bo jak łatwo się domyślić nie posiadam tak owych - czasem myślę, że jeszcze nie dorosłam Embarassed
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Gru 01, 2007 11:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wędrując po tym forum odkryłam ,że jeszcze tu mnie nie byłoSmile
mam 41 lat, mężatka od prawie 17-stu lat , mąż - nauczyciel, syn- 15 lat, córka- 5 lat. są dla mnie całym światem , a w tym świecie brakuje mi tylko zdrowia...
skończyłam studia z edukacji wczesnoszkolnej- pracowałam z młodszymi dziećmi 21 lat. ponadto studia z zakresu zarządzania oświatą - miał miejsce epizod kierowania placówką-10 lat, studia podyplomowe z zakresu bibliotekoznawstwa, i to czym pachnie mi życie - studia - edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych( uczę plastyki , maluję , zajmuję się grafiką)
ponieważ jestem niespokojnym duchem rozpoczęłam wiosną studia podyplomowe kierunkowe dla nauczycieli - organizacja turystyki , hotelarstwo i gastronomia. zaliczyłam pierwszy z trzech semestrów i na studia jesienią nie wróciłam. dwukrotnie byłam w szpitalu -diagnoza tocznia, miałam mieć operowaną tarczycę spowodowały ,że się wycofałam.
teraz , kiedy poznałam was wiem ,że zrezygnowałam zbyt wcześnie...
wiem ,że nie powinnam tak łatwo zniszczyć swoich marzeń.
ale strach , panika -spowodowały moje wycofanie , nie tylko ze studiów.
powoli wracam do życia , do znajomych, do pracy.
wiem ,że to bardzo dużo w walce z chorobą na całe życie.
pozdrawiam wszystkich optymistycznie Smile

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 01, 2008 9:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żeby nie powielać informacji (swoją drogą teraz zaczynam trochę żałować, że pisałem już o tym w poście "zawód?"- znajdziecie tam resztę ciekawych informacji)- pracuję w handlu, elegancka nazwa mojej profesji brzmi "konsultant do spraw klientów", ewentualnie z angielska "account manager".

Może za to parę słów o branży- sądzę że jest ona dość ciekawa. Firma działa w zakresie systemów alarmowych, monitoringu, tzw. telewizji przemysłowej oraz zabezpieczeń pasywnych (sejfy i szafy na dokumenty poufne/broń- niektóre modele ważą około pół tony), a także dystrybucji mebli socjalno- biurowych (szafy, szafki, regały, krzesła i fotele).

Przy okazji, co chcę szczególnie podkreślić, to nie jest reklama:
- po pierwsze nie pada nazwa ani żadne dane firmy
- po drugie nie nastawiamy się na "przeciętnego Kowalskiego". Naszymi klientami są firmy oraz instytucje (ministerstwa, wojsko, policja, prokuratury, sądy ale również np. szkoły czy szpitale)
- i po trzecie nie ma zachęcenia do nabycia
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
J K
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sro Sty 02, 2008 10:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łukasz wyczówam pasjonatę Wink Wygląda na to że lubisz to co robisz - zazdroszcze ci troche.

Odwaga jest cennym darem.
Bez niej trudno żyć i śmiać się.
Powrót do góry
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Sty 02, 2008 11:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mylisz się- rzeczywiście, kontakt z ludźmi to coś bez czego trudno by mi było istnieć. A że przy okazji wpadnie parę groszy- tym lepiej dla mnie.
Do wszystkiego trzeba 10% pasji, 10% zainteresowań, 10% predyspozycji, 20% motywacji, a reszta to ciężka, solidna praca. Z tymże bez tego pierwszego pozostałe 90% tak naprawdę nic nie znaczą.
To właśnie pasja nie pozwala spowszednieć temu co robimy (chociaż w moim zawodzie nie ma czegoś takiego jak schemat postępowania- tutaj cały czas dzieje się coś nowego, niepowtarzalnego).

Nie musisz mi zazdrościć (bo zazdrość jest odczuciem ludzi nieszczęśliwych)- musisz tylko znaleźć tą jedną drogę, którą chcesz iść a potem nią podążać. Skoro chcesz pracować na uczelni- nic tylko trzymać kciuki za Twój doktorat (a masz już jakiś pomysł na temat pracy?). Swoją drogą- w Twoim zawodzie też nie będziesz miała okazji narzekać na nudę- nie będzie dwóch identycznych wykładów.

Ja swojej drogi szukałem całe życie- i takie opinie jak Twoja utwierdza mnie z przekonaniu że chyba ją znalazłem.

Uff, ale się rozgadałem, to już chyba skrzywienie zawodowe Smile
Rozterka
Kadet
Kadet

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 8:22 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od czegoś trzeba zacząć udzielanie się na forum , myślę że to dobry wątek.
Mam 51 lat, jestem osobą samotną (rozwiedzioną ), mieszkam z dwoma dorosłymi synami. Wychowywałam ich sama przez 17 lat.
Jestem urzednikiem w państwowej instytucji. Przewodniczę w firmie związkowi zawodowemu.
Mam za sobą dwa lata studiów bibliotekoznawczych , ukończone nauki społeczne na studiach zaocznych magisterskich i...spore doświadczenie zyciowe:).
Życie umilają mi perfumy , książki, weekendy w leśnej głuszy i robienie korali Smile
Interesuję się socjologią, psychologią społeczną , ezoteryką , medycyną naturalną, poezją.
Lubię ludzi i zwierzęta, chociaż naturę mam raczej samotniczą Smile
Mój sposób funkcjonowania w rzeczywistośći wyznacza Dezyderata, mimo że nie praktykuję religijnie, a może właśnie dlatego Confused
J K
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 9:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łukasz, Rozterka, ja - chyba łączy nas zainteresowanie psychologią, poparte takimi czy innymi studiami. Bardzo fajna sprawa.
Na temat pracy doktorskiej to najchętniej coś z psychoneuroimmunologii - tylko jeszcze nic nie mam sprecyzowane. Mam prace mgr z immunologii, podyplomówke z psychologii komunikacji, kusi mnie, żeby zrobić coś jeszcze konkretniejszego z psychologii ale klinicznej a potem może dalej w tym kierunku. Strasznie nie sprecyzowane te moje plany, a zawsze myślałam, że wiem czego chce w życiu. Wygląda na to, że człowiek się zmienia ajego plany razem z nim.

Odwaga jest cennym darem.
Bez niej trudno żyć i śmiać się.
Powrót do góry
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 11:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Wygląda na to, że człowiek się zmienia ajego plany razem z nim

Nawet nie wiesz jak bardzo- jak składałem papiery na studia chciałem dostać się na AWF, później (już na ekonomii) miałem mały dylemat jaką specjalność wybrać- problem rozwiązał się trochę samoistnie bo jak przyszła moja kolej wyboru (a że kolejność szła od najlepszego do najgorszego to trochę poczekałem Smile ) to marketing wydawał mi się najbardziej interesującą z nich. Później wybór tematu pracy magisterskiej- znowu full opcji, zdecydowałem się na analizę polskiego rynku leasingu pojazdów samochodów osobowych- do dzisiaj się zastanawiam jak to było możliwe żeby "wycisnąć z siebie" ponad 100 stron informacji na ten temat. Świeży temat- branża- historia ta sama...
Co do planów- poważnie zastanawiam się nad doktoratem- jeśli się powiedzie to za 3-4 lata widzę naprawdę duże możliwości.
W sumie wyszło na to że zmiany, zmiany, zmiany ale koniec końców koło się zamyka...
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Sty 20, 2008 2:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a mnie interesuje doktorat z kinezjologii edukacyjnej, metod Denissona, szkoły M.Montessori

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
kasia0312
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pon Sty 21, 2008 3:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O jak miło się składa.Właśnie w weekend zrobiłam I stopień gimnastyki mózgu, a za dwa tygodnie II stopien i będę kinezjologiem z uprawnieniami...też zastanawiam sie czy nie zagłębić się bardziej w temat i nie uczyć się na przykład na trenera kinezjologii edukacyjnej.....a może też doktorat...na razie skończę podyplomówkę i zobaczę
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Sty 21, 2008 9:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może razem się wybierzemy Very Happy
strasznie mnie to pasjonuje, gdzie robisz podyplomówkę i jak dokładnie nazywa się twój kierunek?

Mark Chagall
Powrót do góry
kasia0312
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Wto Sty 22, 2008 7:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem słuchaczem Podyplomowych Studiów wspomagania Dzieci z Problemami Rozwojowymi na Uniwersytecie Warszawskim.Dają fajne uprawnienia:pedagoga terapeuty, pedagoga wspomagającego, reeduktora i do zakładania i prowadzenia placówek integracyjnych.Mam nadzieję,że starczy mi sił by je skończyć.A kurs robię w Raszynie koło Warszawy u współpracownicy Masgutowej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 22, 2008 7:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na pewno wystarczy ci sił, i fajnie że zdobyłaś przy okazji jednych studiów tyle uprawnień , to jest teraz bardzo korzystne.
gratulacje i powodzenia w racy bo naprawdę nasza praca jest trudna i odpowiedzialna a tak bardzo teraz pomniejsza się jej wartość. szkoły lat 50, 60 70 -tych były naprawdę ubożychne ale bardzo docenione przez społeczeństwo , a teraz każdy ma roszczeniowa postawę do nauczycieli nie do zarządców systemu , to już w tej chwili jest chore.

Mark Chagall
Powrót do góry
mikasha
Kadet
Kadet

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 8:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to ja tak pokolei tzn juz sie wpisalam ile mam wiosen teraz co robie;ha!!z nieskrywana satysfakcja moge sie pochwalic ze obecnie studjuje dwa kierunki, z mniejsza satysfakcja moge dopowiedziec iz nie sadzilam ze tak ciezko bedzie-stad te dolki co chwila; jestem na 4 roku ochrony srodowiska we wrocku na ar teraz juz uniwersytecie przyrodniczym oraz na bilogi tejze samej uczelni; wlasnie sie nabijalam z dziewczynami przez gg ze zostalo nam 16 dni do egzaminu inzynierskiego a zadna z nas jeszcze nic nie ruszyla-ach studia Laughing dodatkowo od pazdziernika realizuje moje zyciowe marzenie( istnieje ono od 5 klasy podstawowki) studia biologiczne-tylko nie wiem co mnie natchnelo zeby pchac sie od razu na drugi rok i jeszcze robic roznice programowe z pierwszego-bosh- tyle nauki to ja chyba nigdy jeszcze nie mialam....no i zaczelo sie- niespanie po nocach, niedojadanie, latanie od rana do wieczora i ciagly stres(co u mnie jest wybitnie czynnikiem aktywujacym Mad)i mam za swoje!!no ale jakos to ciagne-jeszcze choc powoli mam szczerze dosc-poprosze wakacje takie 2 miesieczne w jakims ladnym gorskim pensjonacie albo nawet sanatorium gdzie doprowadza mnie do ladu i skladu, zebym sie mogla naladowac energia i ruszyc w tany po magistra z biologii i tym samym przejsc do celow kolejnych mojej listy-hehe ciekawe czy sie uda-ale przeciez im bardziej sie wierzy w to co sie robi tym wieksze prawdopodobienstwo ze sie to uda Very Happy tyle tylko czy jesli od zaraz zaczne sobie wmawiac ze zdam jutrezjszy egzamin wogle sie jeszcze nie uczac Shocked Question no ale zobaczymy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> O Nas, dla Nas, z Nami Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 17, 18, 19  Następny
Strona 8 z 19

Skocz do: