|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 4:21 pm Temat postu: |
|
|
nie idź Ani
przy sterydach nie wolno na słoneczku, a tym bardziej solarium
e tam ciemniejsza karnacja, biała cera to arystokratyczna
nie warto ryzykować, za dużo można stracić
a jak chcesz być ciemniejsza, to jest tyle balsamów, które stopniowo nadają skórze ładny odcień
np. Dove, Nivea _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 4:30 pm Temat postu: |
|
|
Ok, to pozostaję przy zamiarze zakupienia delikatnie brązującego kremu do twarzy i balsamu do ciała ziaji, bo to już mam pozytywnie wypróbowane  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 7:36 pm Temat postu: |
|
|
I bardzo mąrdze, bo bym Cię dorwała, przełożyła przez kolano i...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 10:47 pm Temat postu: |
|
|
Sama nie wierzę, że się reformuję  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 9:43 am Temat postu: |
|
|
powoli , powili, a jednak się reformujesz
nie wiadomo co masz , jak skłaniam się przy ... ale na pewno masz jakąs z chorob autoimmunologicznych a wiec lepej uwazac kilk razy po 5 min a efekt może być tak ze spedzisz kilka ( albo i wiecej ) długich dni na odziale? warto ? _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
angiee89 Kadet

|
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 5:57 pm Temat postu: |
|
|
też kilka razy chciałam postawić na swoim i iśc do solarium ,ale zdrowie wygrało. jest wazniejsze. Mam studniówke 26tego stycznia i mam zamiar stosować balsamy ,bo na solarium nigdy nie pójde...
i pomysleć że tak kochałam opalanie kiedyś  _________________ Angiee ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Uzumaki Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 4:58 pm Temat postu: solarium i samoopalacze |
|
|
A ja korzystalam zsolarium 2 razy.Za drugim razem mialam zgode nefrolog,ktora mnie prowadzila.Po pierwszej serii wygladalam bosko.Bylam wtedy w dobrej ,glebokiej remisji,schudlam 50kilogramow(niezartuje),wydawalo mi sie ze unosze sie nad ziemia,tanczylam i bawilam sie zyciem.Bylam pewna ze wygralam z choroba na zawsze.To,ze po solarium zmiany skorne na twarzy leczylam kilka miesiecy masciami sterydowymi z antybiotykiem zignorowalam,bo mialam brazowy brzuszek pierwszy raz w zyciu i zycie tak smakowalo. Druga serie solarium bralam po kilku latach.Przerwalam a karnet oddalam przyjaciolce.Jakos zle sie czulam,odrzucalo mnie,wiec posluchalam samej siebie. Prywatnie to slonca nielubie z wzajemnoscia.Parzy i odbiera sily.Na spacery z dzieckiem ,w ostrym okresie choroby,chodzilam ciemna strona ulicy.Jesli nieuwazalam,mialam na rekach pecherze z plynem surowiczym i nasilony rumien na twarzy. Teraz uzywam samoopalaczy,na dekolt i szyje uzywam krem Sopot.Niedaje zaciekow i wyglada naturalnie. Nog niesmaruje,bo niepokazuje.Wywalilam ostatnia spodniczke,bo za czesto slyszalam:"ale pani nogi puchna"albo"fu wez to zakryj bo niemoge na to patrzec,slabo mi". Ach ci ludzie i ich komentarze.Wtedy to bylo zabojcze, teraz to juz potrafie pieknie sie odszczekac ,tak ze niechcianemu komentatorowi pojdzie w piety ,ale wczesniej to sie plakalo jak nikt niewidzial.Bylo minelo. Solarium niepolecam. Uzumaki |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 7:21 pm Temat postu: |
|
|
hehehe i dobrze
ja odszczekać jakoś nie umiem, ale kurcze czasem aż by się chciało coś powiedzieć
po prostu olewam uwagi _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 9:25 pm Temat postu: |
|
|
nigdy tam nie byłam, pewnie podświadomie czułam że nie mogę
byłam tylko na takich zabiegach brązujących skórę fluidem w sprayu
potem sterydy leki przeciwkrzeplie i tak się uchroniłam _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 12:31 am Temat postu: |
|
|
Słoneczko- jak najbardziej, zawsze lubiłem i szkoda że będę musiał się nim ostro ograniczyć (najwyżej w lato będę chodził w kasku albo hełmie, albo sprawię sobie meksykańskie sombrero ).
Ale solarium- nigdy w życiu...- nigdy mnie nie "kręciło", nie "kręci" i nie będzie "kręcić" (pod tym względem choroba nie robi mi różnicy)... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gonia Kadet

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 1:32 am Temat postu: |
|
|
A ja KOCHAM SłONECZKO i nie wyobrażałam sobie, żebym nie mogła wystawić buźki pod pierwszymi jego promieniami, a już nie wspomnę o plażowaniu na wakacjach...Do tej pory przez 7 lat latem wygrzewałam się na południowym krańcu Włoch - morze, plaża i słońce to moi przyjaciele...byli...bo teraz już wiem dlaczego zawsze po Wakacjach moje OB rosło do 120 :/ Nigdy natomiast nie miałam kłopotu ze skórą, a rumieńce tylko w początkowej fazie opalania. A teraz...eh, cóż ja poczynię zwykłe kremy brązujące nie wystarczą! Ale nie mogę już ryzykować! Chcę jak najszybciej doprowadzić moje wyniki do poziomu 'normalności' - moje zdrowie w moich rękach!!!
Jeśli chodzi o solarium to....tylko w skrajnych przypadkach np. przed własnym weselem lub sesją zdjęciową do reklamy w tv  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 9:00 pm Temat postu: |
|
|
Wiecie co? Moja koleżanka smaży się regularnie... Nie jest chora, ale to nie jest przecież zdrowe dla nikogo. A jak jej to mówię, wyśmiewa mnie...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 9:39 am Temat postu: |
|
|
tak... Te dziewczyny które są fankami solarium... Po paru latach ich skóra wyglada jak sucharek - taka sucha i bez blasku.
Goniu, Balsamy brązujące dają b. fajne rezultaty. Słyszałam też o opalaniu u kosmetyczki (chyba) Ona smaruje ciało samoopalaczem, który utzrzymuje sie na skórze do tygodnia. Cała zabawa kosztuje ok. 100 ale czego sie nie robi dla zdrówka  _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 5:38 pm Temat postu: |
|
|
to sie utrzymuje nawet do 10 dni, bezbolesne,
pierwszego dnia trochę brudzące i nie można się tego dnia myć
całą zabawę robi się po peelingu, trwa do godzinki,
trzeba iść ze dwa dni wcześniej, bo w razie jakiegos niedobarwienia jest poprawka oczywiście w cenie wcześniejszego zabiegu
wygląda to dobrze
korzystam w potrzebie(np. odkryta sukienka na przyjęcie) , gdyz nie opalam się od 22 lat _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gonia Kadet

|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 1:46 pm Temat postu: |
|
|
A o takim zabiegu kosmetycznym jeszcze nie słyszałam - warto wiedzieć!!! Jeżeli nie możemy co chcemy, chciejmy co możemy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|