Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Powitanie - mikasha
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikasha
Kadet
Kadet

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 8:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzien dobry-a w sumie to dobry wieczór!nowy motylek wśród was i choć teraz zima i motyle nie fruwają to ja przypęzłam tu chyba;lat mam 22, choroba w stanie diagnozowania, ale to cyba jeszcze potrwa jakis czas z tego co tu czytalam nawet może wiecej niz troche; heh- trafilam na was chyba w samym srodku nocy przegladajac stronki z toczniem zawierajace suche dane o chorobie, jej 14 czy iles tam objawow i oczywiscie wciaz dolujacymi statystykami umieralnosci(jestem juz po lekturze na forum o nowych wynikach co do tego tematu), i trafilam tu... jak narazie rzekne tyle- Dobrze wiedziec ze sa inni TACY orginalni oraz dobrze ze tu jestem;mam nadzieje ze wymiana zdan oraz moje pytania wreszcie uzyskaja odpowiedzi a ja przestane sobie wmawiac ze czegos co jest nie ma,pozrawiam wszytskich i ide buszowac dalej Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 8:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam i zachęcam do przeniesienia tego powitania do odpowiedniego działu:
http://www.toczen.pl/forum/viewforum.php?f=10
będzie to osobny wątek-prywatny-rzec by można Very Happy

Powrót do góry
mikasha
Kadet
Kadet

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 8:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a dziekuje bardzo Smile troche tu tego jest, wiec na pierwszy raz mozna sie pogubic...ale pierwsze koty za ploty jak sie to mowi Exclamation
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 9:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oczywiście, spokojnie ze wszystkim i będzie ok Very Happy
rozgość się na forum Razz

Powrót do góry
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 9:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj
jesteś wśród przyjaciół
znajdziesz tu to czego można oczekiwać w chorobie, jesteśmy grupą ludzi, która ma wspólny interes- wspierać siebie nawzajem.
poczytasz nas i szybko odnajdziesz się w naszej rzeczywistości.
zapraszamy

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
jagula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 9:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj!!!
kasia 72
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 10:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serdecznie Cię witamy w naszej lupuskowej gromadce. Buziak
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mikasha
Kadet
Kadet

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 10:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Juz troche pobuszowalam po forum ale chcialbym bardziej indywidualnie sie przedstawic jestem juz chyba w odpowiedniej zakladce( a jesli nie to pewno przeniosa mnie w odpowiednia, wiec sie nie przejmuje );pisalam juz gdzies ale somasuje i napisze jeszcze raz;
swieza krew, swieze poglady i indywidualne doswiadczenia z lupusikiem, choc u mnie diagnozowanie trwa; jak poczytalam sobie o niektorych z was, no nie powiem...ciezko sie zapowiada-to ja jeszcze w powijakach jestem choc spelniam chyba z 7 podstwawowych objawow lekarze wciaz wierca i wierca-no ropy to oni nie znajda napewno ale zaczyna mnie denerwowac to ze mowia na okolo tzn."a bo wie pani taki objaw moze wystepowac jeszcze w innych chorobach..."-dobrze rozumiem ich dociekliwosc ale jesli tych objawow jest 7 naraz oraz pojawiaja sie w bardzo specywicznych warunkach to chyba powinno dac do myslenia...no i tak to sobie jest od "dopiero"2 lat chociaz w sumie to juz 3 roczek leci, ja sobie roznie sie miewam raz"kustyk-kustyk" czasem wogle nie wstaje z lozka bo nie mam sily a czasem takiego powera dostaje ze gory przenosic!!!mozna by sie zapytac czemu tutaj jestem skoro jeszcze nie wiem dokladnie co mi jest, ale na swoje ustparwiedliwienie powiem tyle ze( choc zabrzmi to niesamowicie) od kilku lat nosze sie z pewna intuicja bym to nazwala ze cos jest nie tak...potem bylo ciezko-tzn pierwsze objawy i az dziw bierze ze przez pol ponad roku nosilam sie z tym i do lekarza nie trafilam, potem w koncu mama na wakacjach mnie zatargala do reumatologa i chyba byla to najlepsza reumatolog na jaka trafilam od tamtego czasu teraz niestety jest gorzej z lekarzem.... studia rok trzeci nastal- ja we wroclawiu rodzina w Gliwicach(pozdrawiam wszytskich z gornego slaska!!!!) jakos sie uporalam z pierwszym dolkiem po wstepnej diagnozie i tak chcac niechcac-zaliczylam pierwsze badania, potem drugie itrzecie-wiem tyle samo co przed pierwszymi, ale juz cos wiem!! przeczytalam sobie to i owo, znalazlam fajne forum (dopiero teraz ,ale lepiej wczesniej niz pozniej) i rozpisuje sie strasznie na pierwszych krokach- chcialabym od razu wsiaknac w atmosfere i rozmowy z wami ale wiem-potrzeba czasu wiec bede cierpliwie czekac na zaczepki,a tymczasem chyba wezme sie wreszcie do nauki bo jutro egzamin mam z ekonomiki( jakby to bylo komus potrezbne....) na studiach ochrona srodowiska czy tez biologia jak pisalam w ankiecie co robicie??no ale ide brac byka za rogi i chyba jutro zajrze poczytac sobie znowu
Powrót do góry
basiula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 11:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj w naszej forumowej rodzince... Very Happy ...powodzenia na egzaminie z ekonomiki...pozdrawiam
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Sty 30, 2008 12:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj mikasha
Forum może być jak pewien napój energetyczny- też "dodaje skrzydeł", dzięki wzajemnemu wsparciu psychicznemu.
Nie przejmuj się zbytnio "suchymi danymi" (zwłaszcza jeśli chodzi o śmiertelność), którymi zawalony jest internet- ważny jest Twój indywidualny przypadek. Jak pewnie już zauważyłaś (albo na dniach zauważysz), spora część z nas żyje normalnie, nie wyróżniając się na pozór od innych ludzi.
Przetrząsaj niezmierzone zasoby doniesień medycznych, pojawiaj się w Kawiarence, słowem- korzystaj i buszuj do woli, tylko w ten sposób możesz "wsiąknąć" w atmosferę forum...
Trzymam kciuki za egzamin i całą sesję Smile
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Sty 30, 2008 8:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie, powodzenia na egzaminach - przecież teraz sesja w pełnej krasie! Smile
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 11:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej, hej, niestety ja też borykam się z bardzo podobnymi problemami diagnostycznymi, bo tak naprawdę lekarz nie wie, co mi jest na pewno, a jednak leczenie sterydami i lekami modyfikującymi przebieg choroby utrzymuje i nie pozwala odstawic...Ale każde chwile dobrego samopoczucia bardzo sobie cenię i wykorzystuję jak tylko mogę... Tobie życzę jak najwięcej takich "powerowych" Wink chwil Wink
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kasiulka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 2:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj na forum!
mikasha
Kadet
Kadet

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 2:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziekuje wszytskim za powitanie i mile slowa Smile z egzaminu zrezygnowalam-nie mialam sily sie uczyc i dobrze bo i tak nie mial czasu mnie przepytac;a dzis...ech-dzis ciezki dzien i choc Tlusty Czwartek i slonce co jakis czas wychodzi zza chmur-pogoda daje mi sie we znaki...wszytsko mnie boli Sad mam dzien tzw."dzien z zycia staruszka"-powiedzcie ze tez tak macie jak ja,tylko dziwi mnie to ze jednego dnia jest super estra a drugiego....kicha ledwo z lozka wstaje,a teraz od 3 dni taka beznadziejna pogoda ze wszytsko sie ze mnie sypie i tylko bym spala a nie moge bo sie musze uczyc na iznyniera...14 dni jeszcze zostalo-trichu malo...no tom sie wyzalila trochu juz mi lzej Rolling Eyes ide sie uczyc a wczesniej ide zagrzac cos mojemu miskowi na obiad coby mi nie zdechl z glodu...pozdrawiam wszytskich i zycze smacznego paczka!!
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 5:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak to jest, jednego dnia się człek czuje super, drugiego nie
też tak mam

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: