Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jagula Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
kather Senior

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 12:34 am Temat postu: |
|
|
a ja slyszalam gdzies, że nie powinno się jeść szpinaku na te dolegliwości ?
Czy to prawda ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 1:00 am Temat postu: |
|
|
Ano właśnie - powinno się ale z nabiałem, wapń i reszta dobrodziejstw się dobrze wchłania, bo inaczej jest to zbyt pracochłonne i mało efektywne dla organizmu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 8:55 am Temat postu: |
|
|
Oj chyba wiele jest takich niedocenianych warzyw. Tak szybko żyjemy,że idziemy w pewnym sensie na łatwiznę i nie doszukujemy się dobrodziejstw w tym, co jemy.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kather Senior

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 9:07 am Temat postu: |
|
|
Jagula widzę ze nie tylko ja jestem nocnym markiem
Kasia- ja zawsze lubiłam i docenialam szpinak- nawet nauczylam moje dzieci lubic szpinak
Ale dowiedzialam sie ze on wcale nie jest taki zdrowy- kiedyś pomylono się w ocenie jego zawartosci zdrowotnych
A ostatnio wcale nie mam na niego ochoty, tak jakby mój organizm go odrzucal |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 10:15 am Temat postu: |
|
|
kather napisał: |
Kasia- ja zawsze lubiłam i docenialam szpinak- nawet nauczylam moje dzieci lubic szpinak |
a ja nieprzepadam za szpinakiem a moje dzieci odrazu nawet nie próbując mówią jakie to okropne na odpowiedź skąd wiedza skoro nigdy nie próbowały odpowiadają nie oglądasz bajek mamo  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Oj ta dziecięca mądrość...zwłaszcza nad talerzem Moje dziecię polubiło szpinak ale rukwi czy wielu innych kapustnych nie zje za skarby
Frytki są super...
no a szpinak to KONIECZNIE z nabiałem trzeba jeść |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 4:05 pm Temat postu: |
|
|
kather masz racje szpinak od kiedy pomylono wyniki i ogloszno całemu swiatu ile ma zelaza tak zostal na tym piedestale, a nie dośc ze niesmaczny, i brzydko wygląda na talerzu, jednak ma wiele soli mineralnych, i cennych pierwiasttów
natomiast Nie zgadzam się wcale zeby jesć szpinak z nabiałam, to jest wręcz trucizna, dla potwierdzenia tego artukul
http://medycyna.linia.pl/szpinak.html
uważac na niego powinni glownie ci ktorzy choruja na nerki, oraz maja problemy z kamica nerkową
nie lubi eszpinku jest tyle inny zielonych pysznych warzwy , nikt nie zmusi mnie do zjedzenia tego , fujjj,
a ze względu na kaice nerkową nawet tego nie tkne,
u nas mamy tak wielka kolorową ilośc warzyw nie musimy ,jesć trawy , nie , nigdy _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 7:02 pm Temat postu: |
|
|
hmmm, przyznaję się ,że trochę już zgłupiałam...ale mój ulubiony szpinak z serem pleśniowym??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Oj, jak lubię zieleninę, tak szpinaku po prostu nie cierpię, podobnie z resztą, jak selera. I niestety, próbowałam go przygotowanego na różne sposoby, za Chiny nie mogę wcisnąć i nie będę  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 7:50 pm Temat postu: |
|
|
wynika z tego ze szpinak jest dobry dla ludzi zdowych bo oganiczen troche ma, zreszta ja wole nasza sałate, rzodkiewkę szyczypiorek
jak ktos bardzo lubi zieleninę to i listki rzodkiewki mozna jesc to nie szkodzi , naprawde jest tyle dobroci zielonych ze szpinak mozna sobie darowac, mze tak cykoria ? tez zielona  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Matti Gość
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 3:34 pm Temat postu: |
|
|
o skorupkach jaj już nieraz rozmawialismy a wiec nic nowego nie podałeś
tak samo wiemy o spozywaniu warzyw, ale białko to dla nas podstawa, zbyt duzo białka tracimy aby go nie uzupelnic, a wiec znowu nic z tego, mowie ci nie znasz isitoty naszej choroby jak zadasz sobie trud i poczytasz na ten temat, zaczniesz się wstydzic, radzisz nam to czego nam nie wolno, to lekarze znający problem tej choroby mowia nam czego mamy sie trzymac, bo tylko oni znają mechanizm choroby, nawet nie wszyscy lekrze, bo ta choroba to zagadka, nawet dla nauki a wiec tutaj raczej nie masz zbyt duzo do powiedzienia _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 9:30 pm Temat postu: |
|
|
rukiew dodaję do mieszaniny sałat
dobra jest też z fetą i oliwą _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
|