|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Mój lekarz prowadzący jest: |
Rewelacyjny, pod każdym względem - zawodowym i ludzkim |
|
47% |
[ 51 ] |
Dobry - skuteczny, miły ale wyjaśnia coś tylko gdy pytam |
|
34% |
[ 37 ] |
Taki sobie - leczy, ale jest nieprzystępny i trudny w kontakcie. |
|
11% |
[ 12 ] |
Kiepski - chodzę bo nie mam wyboru, zupełnie mnie nie kojarzy! |
|
7% |
[ 8 ] |
|
Wszystkich Głosów : 108 |
|
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 7:42 pm Temat postu: |
|
|
czyli zaczełas tak jak ja , u mnie to szpital i ustalenie lecznia astmy spowodowało zdiagnozowanie tocznia
tez mam lekarkę i jest ona między innymi alergologiem mam wiec 2 w jednym i dla mnie jest to najlepsze co mogło mnie spotkac
a tak nawiasem mowiąc lekarka moich dzieci, ktora leczyła je całe wieki alergolog to najlepszy lekarz na swiecie ,to ona zwrociła mi uwage ze cos się ze mna dzieje , zebym zrobiła badania bo cos jej się nie podobało widziała chorobę i wcale nie była zaskoczona jak sie dowiedziała ze mam tocznia ona to widziała po zmianie mojego - wyglądu jak nie wiem ? czyzby to alergolodzy byli tacy wspaniali ? znam kilku i kazdy jest niesamowity , fantastycznie ludzki i bardzo madry, _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszkak Super senior

|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Zanim trafiłam na Spartańską chodziłam do kilku lekarzy pierwszego kontaktu, potem dopiero do reumatologa, leczyła mnie na gościec, tylko mi się pogorszyło. W dodatku nie chciała mi dać skierowania do szpitala, musiałam się z nią kłócić. Odkąd wyprowadziłam się z wawy, to już 3 lata, leczę się w Radomiu u super reumatolog. Niestety przyjmuje tylko prywatnie, ale nie potrzebuję chodzić częściej niż raz na 2 miesiące. Jest miłą osobą, można z nią pogadać, mogę dzwonić do niej na pr. kom., co zresztą już nieraz robiłam. Zawsze też przyjmie mnie bez zapisywania. Ma doświadczenie w toczniu, jest kompetentna. Słowem idealna lekarka. Dodam, że jej mąż też jest super lekarzem, prowadził mnie w ciąży. Miałam szczęście, że na nich trafiłam, oprócz tego że są dobrymi lekarzami, to są także sympatycznymi i przystępnymi ludźmi.
Wszystkim życzę samych dobrych lekarzy "z powołania". _________________ Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
jakiś dialog można nawiązać, pytania-odpowiedzi, tak. ale sam z siebie - nic. |
Skąd ja to znam, chociaż z drugiej strony przy dużej liczbie pacjentów wcale się nie dziwię... Dobrze, że dzięki forum zyskałem orientację na jakie kwestie zwrócić uwagę i co warto przekonsultować. W natłoku pytań i wątpliwości (zwłaszcza na początku choroby, albo inaczej- świeżo po jej wykryciu) łatwo mi było się pogubić...
Póki co jednak nie narzekam, dotychczasowa współpraca przyniosła owocne rezultaty i oby było tak dalej  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 1:10 pm Temat postu: |
|
|
dobry pod kazdym wzgledem to dla nas połowa choroby znika _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agusia.25 Kadet

|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Skoro wszyscy chwalą swoich lekarzy - myślę że czas najwyższy i na mnie.
Od początku mojej przygody z TRU opiekuje się mną 4 lekarzy - 2 rematologów i 2 nefrologów (fajnie nie )
Wszyscy bardzo mocno angażowali się w to by zatrzymać mnie "po tej stronie lustra" i nadal to robią
- jak z reszta widać skutecznie
Reumatolog ze Spartańskiej (lekarz prowadzący) potrafił pojawić się w Instytucie w dni wolne od pracy - tylko po to, by sprawdzić jak się czuję - jak nie przychodził to dzwonił - miłe nieprawdaż
Z kolei Pani reumatolog - która skierowała mnie na Spartańską - najpierw przypilnowała żeby mnie przyjęli - a poźniej dzwoniła żeby sprawdzić jak się czuję. Teraz widuję ją co miesiąc (jak przychodzę na "sępa" po recepty - ach to lenistwo )
Co do nefro - to też pełna opcja - lekarze w ciągu kilku minut zdecydowali o biopsji - i już następnego dnia o 9-tej było "po hałasie". Całą "zabawę " z cyklo skracali i upraszczali jak tylko się dało. Ponieważ wiedzą o tym że mam "PERMANENTNE UCZULENIE" na szpitale - to moje wizyty maksymalnie skracają
I co uważam jest najważniesze - wszyscy ze sobą mocno współpracują - dzięki czemu nie musiałam i nadal nie muszę biegać po trzech różnych Klinikach - po prostu przekazują sobie wyniki badań i kosultują dalsze działania
Po prostu FULL WYPAS
Życzę wszystkim choć w połowie tak rewelacyjnej opieki i tak dobrego kontaktu z lekarzami - w końcu "LEKARZ TEŻ CZŁOWIEK"  _________________ Nic dwa razy się nie zdarza ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 12:32 pm Temat postu: |
|
|
a tu można zgłaszać dobrych lekarzy:
http://wiadomosci.onet.pl/1689054,11,item.html
ja już to zrobiłam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 11:38 pm Temat postu: |
|
|
ja tez Kingo zgłosiłam dobrego anioła _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Ludmila pisali do Ciebie z TVN? do mnie tak i już dzwonili
oni chcą się spotkać ze mną
i chcą też z lekarzami, których podałam i planowali im powiedzieć kto ich "nominował"
a ja, że muszę być ANONIMOWA
za kilka dni ma zadzwonić znów ten pan z TVN i podać termin spotkania _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.

Ostatnio zmieniony przez kinga dnia Wto Lut 19, 2008 7:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniaa92 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 7:21 pm Temat postu: |
|
|
to będziesz w telewizji? XD |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 7:25 pm Temat postu: |
|
|
co Ty za chiny się nie pokażę
jeśli coś to anonimowo TYLKO!!!!!
bo potem by było na oddziale:
a to ta..pewnie chciała sobie względy u lekarzy uzyskać
tyle się mówi o beznadziejnych doktorach, więc podałam to tej akcji nazwiska dwóch bardzo dobrych i ludzkich
nie myślałam przy tym, że ktoś będzie jeszcze do mnie z TVN dzwonił i się spotykał
a ten pan to planuje trasę po całej Polsce.... _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniaa92 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 7:27 pm Temat postu: |
|
|
tak za kotarą jak czasem w rozmowach w toku? XDD |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 7:34 pm Temat postu: |
|
|
ale mnie podbierasz
oki, może być tylko mój kontur w zacienionym pomieszczeniu i zmieniony głos - tak grubaśny
mam nadzieję, że ten pan tylko chce pogadać i dokładnie wypytać
bez żadnych kamer itp
ludzi w Polsce, którzy podali swoich "Aniołów" jest pewnie dużo _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniaa92 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 7:35 pm Temat postu: |
|
|
może zostałas wybrana, bo zgłosiłaś ich 6 minut po pełnej godzinie <hahaha>  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 5:27 pm Temat postu: |
|
|
no, już wiem więcej-pan będzie u mnie we wtorek wieczorem, bądź w środę rano
z małą kamerką-tylko i wyłącznie na cele dokumentacyjne,a spotkanie to tylko wywiad, dlaczego akurat wybrałam tych lekarzy
zachowam pełną anonimowość  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniaa92 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 5:29 pm Temat postu: |
|
|
a potem się okaże że zginął cały majątek xD |
|