|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maria.s Kadet

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 12:20 am Temat postu: po badaniu |
|
|
(...)
Ostatnio zmieniony przez maria.s dnia Czw Wrz 01, 2011 11:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 7:37 am Temat postu: |
|
|
Jeżeli zaobserwowałaś to tylko po tym zabiegu, być może nastąpiło podrażnienie nerwu. Chyba, że podobne objawy już kiedyś występowały.
O ile nie trwa to długo i nieprzerwanie, poczekaj i obserwuj. W przeciwnym razie wspomnij lekarzowi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 9:26 am Temat postu: |
|
|
hmm, z tego co pamiętam równie niepkojące objawy miała kiedyś małgorzatka, jej nieudolnie pobrano wycinek z nogi, doszło do komplikacji, chyba porażenia nerwów, ale mogę się mylić , kojarze, że musiała przejść długą rehabilitację...
więc jeśli samo nie przejdzie po jakims czasie, to bezwzględnie należy się upewnić, że wina nie leży po stronie nieprawidłowego pobrania, a nie wynika jedynie z samego procesu gojenia się, nie wiem kiedy był ten zabieg, bo w końcu jest mocno inwazyjny, wycina się kawałek materiału, ja kuśtykałam na pociętej nodze ze 2 tygodnie, bo łydka pracując ciągle rozciągała mi szwy ale potem zagoiło sie ładnie i jest tylko mała blizna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maria.s Kadet

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 12:07 pm Temat postu: |
|
|
(...)
Ostatnio zmieniony przez maria.s dnia Czw Wrz 01, 2011 11:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 12:16 pm Temat postu: |
|
|
naprawdę trudno zgadywać, czy to normalny proces, czy faktycznie coś jest "nie tak", tak jak mówię, mi osobiście dokuczało ze 2 tygodnie zanim się uspokoiło, ale znam przypadki, że po ludzku ktoś spartaczył robotę - to oczywiście zdecydowanie rzadsze zjawisko, ale się zdaża..
tak czy inaczej na pewno pokarz to lekarzowi i opisz, niech fachowiec sam oceni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maria.s Kadet

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 12:25 pm Temat postu: |
|
|
(...)
Ostatnio zmieniony przez maria.s dnia Czw Wrz 01, 2011 11:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Małgorzatka powinna zaraz się odezwać Załatwione.
Nie wiem, czy to takie "normalne". Albo błąd przy pobieraniu, albo problem leży w czymś innym. Trudno ocenić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
małgorzatka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Na temat lekceważenia dolegliwości tez już chyba pisałam, Mario napisałam do Ciebie na priv, więc sprawdź
Rehabilitacja tak, nadal-co jakiś czas... _________________ małgorzatka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 7:23 pm Temat postu: |
|
|
mysle ze u małgorzatki wycinek był na nodze a to cos innego noga wiadomo jest w ciagłym ruchu, i tutaj za głeboko zrobiony wycinek mogł spowodowac komplikacje jakie były u niej mam nadzieje ze u ciebie to przejdzie z czasem, niekoniecznie zaraz ale za 2- 3 tygodnie powinno byc ok,
jesli nie skontaktuj się z lekarzem
nie martw się na zapas nie przyjmuj najgorszego scenariusza, małgorzatka to był jak na razie wyjatek , takie komplikacje nie zadarzją się czesto , wręcz przeciwnie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
maria.s Kadet

|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 11:11 am Temat postu: |
|
|
(...)
Ostatnio zmieniony przez maria.s dnia Czw Wrz 01, 2011 11:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
maria.s Kadet

|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 4:10 pm Temat postu: |
|
|
(...)
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 5:40 pm Temat postu: |
|
|
mario ja miałam pobierany wycinek 3 razy: w okolicach karku, stopy i ramienia...to było juz jakiś czas temu...najdłużej ,,dochodziłam do siebie " po wycinku z ramienia, był dosyć głęboki, miałam 2 szwy....po7 dniach ściągnięto mi je ale jeszcze przez 2, 3 tygodnie czułam mrowienie i pewien dyskomfort...oszczędzałam rękę...teraz po zabiegu została mała blizna i ręka sprawna jak zawsze...bądź cierpliwa, potrzeba więcej czasu...pozdrawiam _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 6:38 pm Temat postu: |
|
|
nie ma zadnych oszczedzających zakazow, tą reka mozna robic wszystko, a po zdjęciu szwow powinno się traktowac to jak nos naturalnego, im szybciej będziesz traktowac ręke naturalnie tym lepiej, przeciez tam sa chyba tylko od 2- 4 szwow,
nic jej się nie stanie, nie patrz na to nie dmuchaj , nic takiego to nie jest , naturalna sprawa ze mrowi , wroci do normy wszystko
no chyba ze zamiast chirurga taki wycinek robiła salowa, w co wątpie to przeciez zwykłe proste cięcie i to małe
u mnie drugim razem robili to stazysci pod okiem chirurga _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aniaaa Junior

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Tydzien temu mialam pobrany wycinek z ramienia . Dzisiaj rano swy mi sie rozeszly i rana sie otworzyla. Mam pytanie czy zostawic to tak jak jest czy moze powinnam pojsc do lekarza z tym zeby mi wyciagnal te pekniete szwy z rany?
Pozdrawiam _________________ Spemque metumque inter dubii |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 9:38 pm Temat postu: |
|
|
ja bym raczej poszła... _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|