Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
falka Junior

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 6:04 pm Temat postu: Kraków to tylko Skawińska?? |
|
|
Witam,
chciałabym sie dowiedzieć czy ktoś z Krakowa lub okolic, leczy sie gdzieś indziej niż na Skawińskiej? Może ktoś zna dobrego reumatologa lub immunologa w innym ośrodku?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 6:12 pm Temat postu: |
|
|
Niekoniecznie, ot chociażby:
dr hab. med. Piotr GŁUSZKO
Zakład Reumatologii i Balneologii CMUJ
ul. Modrzewiowa 22
30-244 Kraków
(0-12)
tel. 625-47-55
Więcej w wątku Specjaliści godni polecenia
Jednak jeśli chodzi o Skawińską to słyszałem opinię (aczkolwiek nie daję za nią głowy ile w tym jest obiektywnej prawdy, a ile subiektywnej opinii), że jest to najlepszy ośrodek w Małopolskim, że zjeżdżają się tam ludzie z całej Polski, że stawiają ich tam na nogi i jeszcze inne różne takie- czyli może warto się trzymać tego miejsca...
Popytaj ludzi z Krakowa i okolic, w końcu jest Was tu trochę  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
falka Junior

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 6:35 pm Temat postu: |
|
|
hmmm...czyli standardowo, też słyszę to na każdym kroku tylko że na Skawińskiej toczniem zajmują sie tylko dr Dyczek i Milewski... a może ktoś jeszcze o którym mi nie wiadomo? |
|
Powrót do góry |
|
 |
abi29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Ja leczę się na Skawińskiej u Pani Aleksandry Bukiej, tam większość lekarzy zajmuje się toczniem, a nie tylko tych dwóch lekarzy, których wymieniłaś. Przez krótki czas prowadził mnie dr Dyczek, ale zmieniłam na dr Bukiej i z dużym przekonaniem stwierdzam, że to strzał w 10. Poznałam jeszcze dr Sznajda podczas pobytu na oddziale i stwierdzam, że ma wszystko, co lekarz powinien mieć  _________________ " Wszystko umiera, nawet ciała niebieskie; tylko marzenia są nieśmiertelne." Jalu Kurek |
|
Powrót do góry |
|
 |
falka Junior

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 8:25 pm Temat postu: |
|
|
a nie wiesz może czy dr Bukiej przyjmuje prywatnie? długo Cię już prowadzi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
abi29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Prywatnie to raczej nie ma czasu- podejrzewałam ją przez jakiś czas, że nie wychodzi ze szpitala. Przyjmuje 2x w tygodniu w poradni, a prywatnie to nie wiem. Co do długości prowadzenia, to leczę się u niej od września (a w leczeniu jestem od lipca 2006 i "przerobiłam" 3 lekarzy ze Skawińskiej, pani dr jest czwarta). Jest bardzo spokojna, cierpliwa i ani zbytnio nie panikuje, ani nie "olewa". Zleca dużo badań kiedy sytuacja tego wymaga, długo przeprowadza badanie i oczywiście rozmawia, wypytuje. Ma to "coś" czego brakowało mi u innych lekarzy, ale oczywiście moja ocena jest subiektywna. Nie wiem ilu ma pacjentów z toczniem, widziałam sporo z alergiami, ale pracuje na oddziale autoimmunologii i hemostazy. _________________ " Wszystko umiera, nawet ciała niebieskie; tylko marzenia są nieśmiertelne." Jalu Kurek |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 9:36 pm Temat postu: |
|
|
to przeciez o to chodzi jak pisze Abi
Jest bardzo spokojna, cierpliwa i ani zbytnio nie panikuje, ani nie "olewa". Zleca dużo badań kiedy sytuacja tego wymaga, długo przeprowadza badanie i oczywiście rozmawia, wypytuje. Ma to "coś" czego brakowało mi u innych lekarzy... _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
monnika Junior

|
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 3:28 pm Temat postu: witam |
|
|
ja od wjakiegoś czasu też leczę się na skawińskiej,u dr dyczka.wydaje sie spoko.co sądzicie o leczeniu w tej klinice??bo ja nie jestem z krakowa i nie wiem za dużo?ostatnio zaproponowali mi leczenie biologiczne,może komuś z was też???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 05, 2008 3:12 pm Temat postu: |
|
|
Ja studiuję w Krakowie, ale leczę się w Instytucie Reumatologii w Warszawie. Moim zdaniem to najlepszy szpital reumatologiczny w Polsce. _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
monnika Junior

|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 11:21 am Temat postu: |
|
|
to prawda ale powiem ci że w krakoie też jest super,ostatnio zaproponowali mi nowe leczenie,a w warszawie lecze sie ponad 10 lat i nic mi nowego nie zapropnowali..
nie wiesz są w warszawie jakieś nowe leki na tocznia??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ania75 Junior

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Choruję na zapalenie skórno mięśniowe i leczę się na Skawińskiej od września 2006r. Spotkałam się z masą ludzi którzy trafiają tam z całej Polski i nie ma takiej osoby która wyszła bez diagnozy i ustawionego leczenia. Lekarze są wspaniali i naprawdę starają się z całych sił pomóc każdemu który tam trafia. Myślę że cały personel medyczny (nie tylko lekarze) wkładają dużo serca w to co robią. I jeżeli się leczyć to tylko tam  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:00 pm Temat postu: |
|
|
zachwalacie że mam ochotę wypuścić się do tego Krakowa _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ania75 Junior

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 9:08 am Temat postu: |
|
|
Zapraszamy  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 9:34 pm Temat postu: |
|
|
trochę daleko
ale w dniach 16, 17 18 maja z pewnością będę  _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Katarzyna Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 9:37 am Temat postu: |
|
|
Ja byłam na dwóch wizytach u dr Swadźby w por Nadkrzepliwości. Na pierwszej wizycie zlecił mi dość dużo badań ( w Ochojcu te wszystkie badania robili mi 12 dni) Na kolejną wizyte niedotarły jeszcze wyniki przeciwciał jądrowych ale wykonał jeden tel i wszystko sie odnalazło. Ogólnie wywarł na mnie dobre wrażenie. Z rozmów z pacjentami w poczekalni też sobie go chwalą. _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
|