Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iza_82 Junior

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 2:52 pm Temat postu: Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!!! |
|
|
Witam serdecznie,
bardzo się cieszę z istnienia tego forum, obserwuję to co piszecie już jakiś czas i jestem pełna uznania.
Od 2004 roku choruję na DM (dermatomyositis) + niewykluczony zespół nakładania z SLE. Diagnoza była bardzo trudna, hmm to chyba standard w chorobach autoimmunologicznych. Około 3 lat przed postawieniem diagnozy leczono mnie na atopowe zapalenie skóry, odmrożenia itd. itp. notabene w Klinice AM. Historia choroby wyglądała w następujący sposób: typowe osłabienie mięśni obreczy barkowej i miednicowej, poziom kinazy kreatynowej znacznie przekroczony do wartości 1300 j.m/l., literaturowy obraz objawu Gottrona (dłonie) i szala na szyi. Uratowała mnie szybka decyzja o włączeniu terapii sterydowej. Wlewy solu medrolowe i kontynuacja metypredem + arechinem. Stan obecny zadowalający   .
Mam nadzieję, że po kilku latach walki z chorobą będę mogła wnieść przydatne informacje dotyczące tej jednostki chorobowej. _________________ Poczucie zdrowia zobywamy tylko przez chorobę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 2:54 pm Temat postu: |
|
|
witaj Iza
wkład każdego, dzielenie się doświadczeniami-to jest bezcenne
napisz też (jeśli oczywiście chcesz), coś więcej o sobie
pozdrawiam cieplutko  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 3:32 pm Temat postu: |
|
|
Hejki, miło Cię powitac  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza_82 Junior

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 3:33 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm...ogólnie o mnie
Mam 26 lat, pochodzę z pięknego grodu Lublin . Od 3 lat mieszkam w Warszawie. Jestem chemikiem - analitykiem . Pracuję w przemyśle farmaceutycznym to tak ogólnie nie robiąc reklamy firmie . _________________ Poczucie zdrowia zobywamy tylko przez chorobę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Iza
Każda nowa informacja jest cenna, tym bardziej, że DM i PM są bardzo rzadkimi chorobami- na forum co prawda znajdziesz kilka osób, ale stanowimy tu raczej niewielką grupę w stosunku do reszty, w dodatku każdy przypadek to zupełnie inna historia, czasem różne objawy (z wyjątkiem tych typowych), aż ciężko uwierzyć, że chorujemy na to samo
Tymczasem rozgość się, i czuj się jak u siebie  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 4:47 pm Temat postu: |
|
|
witaj
i zapraszamy do
wnoszenia przydatnych informacji dotyczące tej jednostki chorobowej.
ale też do życia towarzyskiego na forum _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza_82 Junior

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 5:05 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję Wam wszystkim za serdeczne przyjęcie, fakt istnienia choroby wystarczająco niszczy dlatego wspólna walka z nią jest sama w sobie wielkim szczęściem . _________________ Poczucie zdrowia zobywamy tylko przez chorobę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 5:41 pm Temat postu: |
|
|
cześć Iza!
więc jednoczmy się we wspólnej walce
pozdrawiam _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 5:42 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum!
Mam nadzieję na częstą aktywność zarówno w działach chorobowych (doświadczeń i porad nigdy nie za wiele), jak również w działach stricte towarzyskich.
Po lekturze wątków obowiązkowych przyklejonych w niniejszym dziale zapraszam do udziału!
I mała prośba moderatora przyjęliśmy umownie avatary o maksymalnej rozdzielczości 100x100 pikseli. Twój jest ciut za duży (128x128). Jeśli możesz - wstaw mniejszy. Polecam nasz wątek z emblematami http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1658 Znajdziesz tam również linki do stron z avatarkami.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 5:44 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum,
w pierwszej kolejności powinnaś zapoznać się z wątkami organizacyjnymi, przyklejonymi w tym dziale, a zaraz potem prosze cie bardzo o zmianę avatara, twój obrazek jest za duży na nasze forum, mamy zasadę, że akceptujemy wszystko co równe lub mniejsze 100x100!
zmniejsz aktulany, albo załaduj nowy
a potem juz pokojnie śmigaj po forum! zapraszam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dori792 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 6:01 pm Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 7:56 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Iza  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 8:10 pm Temat postu: |
|
|
Witam ciepło na forum...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 10:53 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Izo  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 10:59 am Temat postu: |
|
|
witaj iza_82 na naszym forum z pewnościa bedziesz sie tu czula dobrze pozdrawiam  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|