Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 5:18 pm Temat postu: witam wszystkich |
|
|
Witam Wzystkich!
Nazywam się Ola mam 26 lat. Od pewnego czasu oglądam te forum i szukam informacji o chorobach tkanki łącznej. Choruję już siódmy rok i nie wiem czy tu sie nadaje bo jeszcze nie jestem zdiagnozowana. Ale podejrzewają u mnie jakąś chorobę tkanki łącznej.
Pozdrawiam
ola |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 5:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Trafiłaś dobrze, jak już zapewne się zdążyłaś zorientować - to forum poświęcone jest problemom związanym z chorobami tkanki łącznej.
Niniejszym zapraszam do czynnego udziału mimo braku diagnozy - tu jest całkiem sporo osób bez konkretnej diagnozy. Dzięki wyszukiwarce forumowej http://toczen.pl/forum/search.php (zachęcam do korzystania ) znajdziesz interesujące Cię tematy.
Ponadto lektura obowiązkowa:
Wątek Specjalny
Netykieta
Miłego grzebania w naszych zasobach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 5:41 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie
pewnie, że się tu nadajesz
mam nadzieję, że niektóre wątki Ci rozjaśnią sytuację
pozdrawiam cieplutko  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 6:10 pm Temat postu: |
|
|
cześć Ola!!!
Nadajesz się nadajesz
Ja też nie mam jeszcze diagnozy...życzę Ci aby to się jak najszybciej zmieniło!!!
pozdrawiam _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Olu...
Ja też dlugo czekałam na swoja diagnozę...pozdrawiam i życzę cierpliwosci... _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 6:45 pm Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Hej, Olu...
Jeżeli lekarze podejrzewają u Ciebie chorobę tkanki łącznej, to pewnie nie bez podstaw. Czyli jesteś we właściwym miejscu
Witaj i rozgość się  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki cierpliwość mi jest bardzo potrzebna bo mam już dosyć podejścia lekarzy typu że wyniki mam wręcz książkowe tzn że jestem zdrowa a tylko potrafią zwalić że psychika mi siada. A niestety coraz gorzej sie czuję Kolejna okazję na to aby się zmieniło będę miała w kwietniu. Wiele już poczytałam i dużo mi już pomogło. Dzięki za podtrzymanie mnie na duchu.
Pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie na tym polega cały urok chorób tkanki łącznej- na trzy dni zanim mnie "rozłożyło" w ataku Dermatomyositis robiłem morfologię do badań okresowych i wypadła znakomicie- mało tego, w ten sam dzień jechałem z dostawą do klienta i załadowałem, wyładowałem i wtaszczyłem po schodach na piętro ponad 80- kilogramowy sejf.
To było w poniedziałek, a w czwartek ni stąd ni stamtąd nagle wstać z łóżka nie mogłem...
Walka z zaostrzeniem trwała, hm, różne publikacje różnie mówią, czy długo czy krótko, ale minęły cztery miesiące i niemalże z dnia na dzień (no, może z tygodnia na tydzień ) powrót do normalnego stanu.
Wychodzi na to, że powiedzenie "wszystko się może zdarzyć" w naszym przypadku nabiera szczególnego znaczenia.
Oczywiście życzę Ci, aby niespodzianki były od tej pory wyłącznie na plus
A jeśli czytanie naszych postów pomaga Ci choć trochę- czytaj do oporu, nie zaniedbując oczywiście kontaktu z lekarzem  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Ostatnio zmieniony przez Łukasz F. dnia Nie Mar 02, 2008 9:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Witam, witam.
Jest dokładnie tak, jak pisze Łukasz. Ja przed drugim zaostrzeniem czułam się rewelacyjnie, dwa dni wstecz wróciłam z urlopu nad morzem, dzień przed poszłam do pracy, w poniedziałek rano pojechałam na rower i poszłam po zakupy, a około 13 poczułam się tak źle, że kiedy się położyłam wołami, by mnie nie ruszyli. Gorączka narosła w ciągu 15 min i tak się zaczęła walka, aż do położenia w szpitalu... No i skończyło się na podejrzeniu choroby tk. łącznej, ale bez konkretnej diagnozy. A'propo wyników, ksiązkowe, tylko w zaostrznieu leukocyty i limfocyty poniżej normy. Reszta, jak u komandosa  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 8:01 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko i serdecznie...  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 10:09 am Temat postu: |
|
|
Cześc Olu:) Czuj sie tu dobrze i powodzenia! _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 10:18 am Temat postu: |
|
|
witaj Olu trafiłaś jak najbardziej w odpowiednie miejsce pytaj i pisz co chcesz wiedzieć chetnie pomożemy po to wlaśnie to forum jest byśmy sobie wzajemnie pomagali i wspierali się pozdrawiam...  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia n Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ monia |
|
Powrót do góry |