Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
J K Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 6:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Renia,
Gratuluję maleństwa , no i oczywiście Kacperka, na pewno bedzie pomocnym starszym bratem ...
Zapraszamy do kawiarenki na plotki. _________________ Joanna K
Odwaga jest cennym darem.
Bez niej trudno żyć i śmiać się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 6:46 pm Temat postu: |
|
|
Miło mi Cię poznać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 7:18 pm Temat postu: |
|
|
witaj , mylse ze to podgladanie na poczatku przyniosło spore doswiadczenie i wiesz co i jak, nie zadajesz pytan ktore juz były wiele razy , bo to już przerabiałas, a wiec czesto to ma tez dobre strony , wiesz gdzie co się znajduje zapraszam cię do naszej kawiarenki podgladałas wiec orientujesz sie ze tam to pogaduchy o wszystkim zapraszam
poczujesz się bardziej swojsko od razu  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
reniacz13 Senior

|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 9:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam kochani jeszcze raz wszystkich których jeszcze nie pozdrawiałam.
Dziękuję za wszystkie dobre słowa.
Bardzo symaptycznie jest mi tu w Waszym gronie
Tak - to podglądanie, było oczywiście nie jakieś natrętne - tylko sporadyczne, jak potrzebowałam pomocy to starałam się tutaj zaglądnąć. Teraz jak patrzę na datę mojego zalogowania to mi się chce troszkę śmiać bo to było końcem 2006 roku! jak ten czas leci... Już wtedy chciałam się do Was odezwać... ale jakoś tak wyszło...
Będę teraz nadrabiać
Mimo że wtedy czytałam Wasze opinie to pewnie nie raz zbłądzę i popiszę nie to co trzeba i nie tam gdzie trzeba... Z góry przepraszam.
Pewnie że będę pytać - bo oczywiście sama mam ciągle wątpliwości na różne tematy.
Mam np. jedno pytanie którego nikomu nie mogłam nigdy zadać (bo nie znam osoby z toczniem) czy u Was "toczniowców" też tak jest że stawy bolą Was tylko wieczorami i w nocy, potem nad ranem powoli przechodzi - by w ciągu dnia nawet zupełnie przestać? Bo ja właśnie mam taki przebieg. Jestem ogromnie wdzięczna Bogu za to - bo mogę w miarę normalnie żyć na codzień, ale również miałam trochę z tym problemów - bo prawie nigdy nie mogłam pokazać lekarzom jak mnie boli, bo wtedy mnie nie bolało... (hi,hi, czasami myślałam że lekarze myślą że ja symuluję)! Dopiero taka młodziutka doktorka mi powiedziała żebym się nie martwiła bo dobry lekarz specjalista będzie wiedział co się dzieje w organiźmie i tak też było.
Wiem że każda choroba ma inny przebieg, może tak być że właśnie ja mam właśnie taki inny? czy nie tylko ja...?
Dziękuję Ci Łukaszu F. za radę, zaraz idę do czytania o lekarzach specjalistach.
Dziękuję również za zaproszenia do kawiarenki muszę tam zaglądnąć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 12:17 am Temat postu: |
|
|
Nie ma za co dziękować, w końcu każdy/każda z nas też był/a tu "nowy/a", a wiele z nas cały czas się tak czuje- zwłaszcza, gdy ktoś "odświeży" zapomniany wątek
Takie wskazówki i udzielanie rad (oczywiście z wyjątkiem tych lekarskich) to nasz obowiązek
Przy okazji- Kawiarenkę warto odwiedzić (a przekonasz się sama, że ta "impreza", o której pisałaś, może być również pełna kolorów).
PS. A w jakim banku pracujesz i na jakim stanowisku (jeśli nie chcesz robić reklamy możesz napisać na priv)? _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia n Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 9:10 am Temat postu: |
|
|
Witam  _________________ monia |
|
Powrót do góry |
|
 |
reniacz13 Senior

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 9:39 am Temat postu: |
|
|
Cześć Wszystkim
Wczoraj przeglądałam "Lekarze specjaliści" - zainteresował mnie jeden lekarz w Katowicach-Ligocie tam byłoby mi najbliżej, dostałam też kontakt od kolegi który poleca mi również jedną doktorkę z Katowic. Sama znalazłam również w Ustroniu - więc już byłoby 3 specjalistów do wyboru...
Przeglądałam również "Zabawne powiedzonka dzieci" - ale się uśmiałam!!! kochane te Wasze dzieciątka i siostrzeńcy... Po prostu Super
Będę zaglądać równiez do Kawiarenki (tak polecanej.
Łukaszu F. jeżeli chodzi o Bank to w tym co jest naaaajwiększe obecnie zamieszanie... czyli w byłym BPH obecnym PKO SA. Jednym słowem tragedia... Pracuję jako doradca klienta i naprawdę współczuję dziewczynom, koleżankom że muszą teraz przez to przechodzić. Wszystkie sie śmieją że chyba sobie wymodliłam tą ciążę w takim właśnie okresie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 10:01 am Temat postu: |
|
|
wszystko co nowe jest zawsze trudne dla pionierów ale jak wrócisz to szybko wdrożysz się do pracy
na razie pracuj nad swoim zdrowiem i maluszka _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
reniacz13 Senior

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Tak zgadza się, tylko coraz mniej mi się chce tam wracać...
Na razie myślę tylko o odpoczynku i dzidzi
Czasami ciężko jak mam gorszy dzień bo niby remisja ale i tak stawy bolą - a ja niestety nie mogę sobie pomagać przeciwbólowymi, ale ogólnie jest ok i jestem przeszczęśliwa . Generalnie jestem raczej nastawiona pozytywnie do wszystkiego i jest mi pewnie łatwiej
Staram się zawsze dostrzegać tą lepszą stronę, nawet w choróbce dostrzegłam parę pozytywów, inaczej cenię teraz życie...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 6:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Renia! Pozdrawiam Ciebie i Maleństwo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 11:21 pm Temat postu: |
|
|
i o to chodzi Reniu wszystko ma tę lepszą stronę na co by nie patrzył
awers i rewers _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 7:24 pm Temat postu: |
|
|
jesli zainteresował cię lekarz w Katowicach - Ligocie to chyba ten polecany i bardzo mi pomocny , tak mi się przynajmniej wydaje
jesli tak jest znajdziesz chyba tez tam adres mysle ze warto się nim zaintersowac , polecałam go i dalej utrzymuje to samo
tym badziej ze tam mają mozliwosci diagnostyczne
ja w przeciwienistwie do ciebie wieczorem zaczynam zyc, dopiero wtedy czuje się dobrze a rano nie umiem zwlec się z łoza, jestem sztywna jak patyczak czyli odwrotnie ale nasza choroba to wiele roznorodnych zupełnie nie pasujących do siebie dolegliwosci , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
reniacz13 Senior

|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 8:59 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie kochani
Tak Moniko właśnie ten lekarz o którym pisłaś mnie zainteresował
Cytat: |
Ja doloze do tego spisu
Samodzielny Centralny Szpital Kliniczny Slaskiej AkademiiMedycznej
w Katowicach - Ligocie
ul. Medykow 14
Klinika Chorob Wewnetrznych i Farmakologii Klinicznej
Oddzial 1
oraz
Przychodnia przykliniczna....Reumatolog
Profesor A Hrycek |
Powiedz mi czy masz jakiś telefon?
Czy będzie umiał doradzić przy ciąży? Boję się że po urodzeniu dostanę nawrotu choroby z dużo więkaszą "siłą" tak jak było za pierwszym razem.
Może orientujesz się czy profesor Hrycek preferuje wysokie dawki leków czy raczej tyle ile to "konieczne"?
Trochę Cię obpytam jak mam taką możliwość
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 11:06 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Reniu! Zostałaś obdarowana przez los dokładnie tym samym co ja. Cieszę się,że zdecydowałaś się dołączyć do naszej forumowej rodzinki.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 17, 2008 7:17 am Temat postu: |
|
|
witaj ciesze sie ze kolejna osoba chce uczestniczyc w zyciu forum okazuje sie ze jest nas coraz wiecej i to chorujacych niekiedy bardzo długo pozdrawiam..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|