|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 12:08 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie, bo czasami pojawiają się głosy że także nasze choroby to skutek wybuchu w Czarnobylu, pamiętacie Basie43, ona pisała nawet że ma chorobę popromienną i stąd jej mctł...
tymczasem nic nie potwierdza takich podejrzeń. przynajmniej z punktu widzenia renomowanych ośrodków naukowych, instytucji światowych i naukowców zajmujących się tą tematyką. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie tak .on mi duzo mowil jeszcze ale nie pamietam wszystkiego.a w badaniach tych brali udział naukowcy polscy ... mit czarnobyla upadl...
zreszta byl podtrzymywane przez byłe ZSRR.....to było w ich interesie....
teraz w samym CZarnobylu tylko w drzewach a właściwie w liściach drzew zanajduje sie jeszcze minimalna ilośc promieniotwórczych pierwiastków , mozna tam mieszkac uprawiac ziemie ......mozna spokojnie życ .bez zadnego zagrożenia...więc promieniowanie z Czernobyla mozna między bajki włożyc....
z tego co mi wiadomo bardziej szkodliwe sa odpady radioaktywne przechowywyane w róznych, nie zawsze zgodnych z wymogami warunkach..sama elektrownia atomowa mogłaby zużyc te odpady wytwarzając okolo 1% innych odpadów .wiec zginąłby problem gromadzenia w roznych miejscach radioaktywnych śieci......
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
ines Junior

|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 9:15 pm Temat postu: |
|
|
a ja jakoś zaczęłam drążyć sprawę Czarnobyla... może nawet nie ze względu na choroby autoimmunologiczne, ale jakoś nie przemawia do mnie ten raport, że niby wszystko już po wybuchu jest OK...
znalazłam stronę z zupełnie innym spojrzeniem - może niekoniecznie prawdziwym, ale zawsze to relacja naoczna...
http://www.eksel.user.icpnet.pl/opowiadania/4miszmasz/czarnobyl4.php |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 9:53 pm Temat postu: |
|
|
pewnie racji jest w oby wypowiedziach
to co sie stało było naprawdę groźne , teraz będzie coraz łatwiej
ale sami ludzie tworzą cywilizację śmierci _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|