Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sylwuś Junior

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 12:21 pm Temat postu: Hellooo ! |
|
|
Witam Was wszystkich bardzo seredcznie ! troszkę mi zeszło czasu, żeby się wreszcie do Was dopisać , no ale jestem Fajnie poznać ludzi , którym nie trzeba tłumaczyć co to twardzina ograniczona, bo jakoś od kilku tygodni męczy mnie wyjaśnianie moim znajomych zrozumienie tej choroby, nie to żebym nie chciała czy coś , tylko tłumaczenie z czym po co i dlaczego...ufff męczące
No to tak może ogólnie o mojej chorobie. Jakieś 3 tygonie temu stwierdzono u mnie twardzinę ograniczoną, czekam jeszcze na wyniki z biopsji, bo dokładnie tydzień temu wróciłam ze szpitala w Końskich, robili mi tam badania. W sumie nie jest najgorzej , jak narazie ze wstępnych badań wynika.... A wszystko zaczęło się , kiedy miałam 17 lat (przyznam się ... teraz mam 24 ) - wtedy to pojawiły się pierwsze plamy na plecach i tak stopniowo od dołu pleców "wychodziły" aż ok 3 lata temu zatrzymały się w połowie. Mama prowadzała mnie po lekarzach, robili zwykłe badania na krew, mocz itd rtg kręgosłupa ale nikt nie wiedział co to jest i co mi jest bo nic poza tym mnie nie bolało. Dopiero od ok 2 miesięcy, bolą mnie stawy ogólnie mnie zaczęły te plamy piec, i miałam uczucie napięcia. Znów zaczęło się chodzenie po lekarzach, aż wreszcie ta sama pani doktor u której byłam 6 lat temu rozpoznała co mi może być, ale nie postawiła diagnozy, więc dostałam skierowanie na badania. Narazie łykam witaminkę E i smaruje się maścią Dermowit E. Co dalej będzie okaże się za tydzień...
Miło mi będzie Was poznac i utrzymywać jakiś kontakt. W miarę możliwości będę jak najczęściej tu uczestniczyc. Mam nadzieję , że spotkam też kogoś ze świętokrzyskiego ... Tymczasem pozdrawiam _________________ "Życie jest niczym innym, jak podróż pociągiem : składającą się z wsiadania i wysiadania, naszpikowanym wypadkami, przyjemnymi niespodziankami oraz głęboki smutkami." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 12:49 pm Temat postu: |
|
|
Skoro coś już o Tobie wiemy - witaj na Forum! Obowiązkowo zapoznaj się z zasadami u nas panującymi - wszystko w trzech wątkach przyklejonych w niniejszym dziale.
Zapraszam do czynnego udziału, korzystania z forumowej wyszukiwarki http://toczen.pl/forum/search.php o ile będziesz poszukiwać konkretnych informacji i zechcesz poznać przygody in. osób z twardziną. Trochę już się nazbierało.
Pozdrawiam!
PS. I nie drażnić moderatorów!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ines Junior

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 1:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w gronie
ja mam już od 7 lat zdiagnozowaną twardzinę ograniczoną, a zaczęło się od jednej małej plamki.... co prawda została od razu rozpoznana przez panią dermatolog, potwierdzona wycinkiem.... obecnie mam sporą część skóry objętą zmianami, ale wszystko rozmiękło o w strukturze niewiele się różni od reszty skóry (z zabarwieniem już jest gorzej )
trzymaj się i myśl pozytywnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 2:15 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum kolejna nasza zdobyczo
rozgość się wśród nas i wśród tematów które cię interesują _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 4:01 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cie Sylwio bardzo gorąco:) Zaglądaj tu często- to najlepsze lekarstwo na wszystkie smutki i smuteczki:)I ta świadomość ze nie jest sie z chorobą samemu... Pozdrowienia _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko w naszej wirtualnej rodzince.Wierz mi w gromadzie nawet choruje sie jakoś łatwiej.Życze dobrego lekarza prowadzącego.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agusia.25 Kadet

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Witaj  _________________ Nic dwa razy się nie zdarza ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 6:18 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Sylwuś, witam serdecznie! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Co prawda wszystkich nas dzielą dziesiątki, a nierzadko setki kilometrów, jednak dzięki zdobyczom techniki jesteśmy jak jedna wielka rodzina. Owocnych poszukiwań kontaktów i nawiązywania znajomości. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w naszej forumowej rodzince. _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:36 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Sylwek,witam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sylwuś Junior

|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:46 pm Temat postu: |
|
|
dzięki kochani za miłe przywitanie  _________________ "Życie jest niczym innym, jak podróż pociągiem : składającą się z wsiadania i wysiadania, naszpikowanym wypadkami, przyjemnymi niespodziankami oraz głęboki smutkami." |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie Sylwio i pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |