|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Katarzyna Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie  _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Ja również dołącze swoje powitanie,polubisz napewno całą forumową rodzinkę-pozdrawiam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sugar Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 8:07 pm Temat postu: |
|
|
Jak poetycko... Witaj Psylle!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 9:48 pm Temat postu: |
|
|
witaj serdecznie
ja sobie nic nie wymyśliłam
to oni mi wymyślili i to dumali klika lat, aż jeden z nich wskazał palcem na mnie i mówi : pani nie ma tych 8 chorób , to wygląda dla mnie na toczeń
tak czy siak jesteśmy razem na naszym forum
jeszcze raz witaj , pozdrawiam
no i napisz coś więcej o sobie _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Ostatnio zmieniony przez ludmila_07 dnia Nie Kwi 06, 2008 11:21 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 7:45 am Temat postu: |
|
|
Cześć Witaj i czuj się tu dobrze:) _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agusia.25 Kadet

|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 3:10 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Psylle
jeśli chodzi o symulowanie - to jest wiele teorii na ten temat
Np. mój Pan doktor od samego początku powtarzał mi jednokrótkie zdanie: "Pacjent zdrowy - to pacjent źle przebadany" = a to ozn. że kiepsko Cie diagnozują  _________________ Nic dwa razy się nie zdarza ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
psylle Kadet

|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Drodzy, rzecz jasna witam wszystkich – lupusków i nie-lupsków, którym, jak to
Lidia napisał: |
a w grupie to i choruje się jakoś łatwiej |
Z miarą przeolbrzymiej wdzięczności za powitania pragnęłabym każdemu się odwdzięczyć, przynajmniej słownie, ale nie mam pojęcia jak działa tutaj wielocytowanie i pewno kogos ominę .
kasiu, życie z ową dewizą 'Wczoraj jest historią, jutro jest tajemnicą, dziś jest darem' zaczyna czynić szare, chorobowe bytowanie w dar każdego poranka; oby móc wytrwać z taką nadzieją... A jakże często braknie mi jej...
Jagula - zmagam się z diagnozą i nie zmagam... jednak bez wątpienia mam zespół Sjögrena (skróty nazw chorobowych, nawet tych logicznie nieskomplikowanych, nadal bywają dla mnie zagadką więc uparcie i pseudo ambitnie przepisuję pełną terminologię; zapewne o wiele korzystniej, dla naszej pokrętnej psychiki, byłoby wytworzenie przewrotnych ich określeń ). Objawy oczny są u mnie maksymalnie spotęgowane, również pogłębia się kserostomia. Diagnozowanie rozpoczynam w zasadzie po raz kolejny, bez łatania różnych diagnoz, wyników i spekulacji (niestety, z całym szacunkiem dla naszej służby zdrowia, diagnozuję się u nas w kraju, a tutaj zgadzam się z Janą, dla wielu 'specjalistów' jesteśmy sprytnymi 'wymyślaczami', symulantami (jakbyśmy nie mieli co do roboty tylko odbywać regularne wędrówki po lekarzach z nowymi tezami ). Wszystko wskazuje także na toczeń, ale o tym sza póki co.
Mówiąc szczerze – w zasadzie zdiagnozowałam się sama ... Długa historia...
Łukaszu, z tego co zaobserwowałam u siebie (kłębiące się myśli o kolejnym poszperaniu na naszym forum (ależ zaszalałam z tym określeniem 'naszym', dopiero co stawiam pierwsze, niemrawe kroczki ), to już zapadłam na dolegliwość zwaną 'uzależnieniem od bywających tu osób'. Koniecznie muszę wgłębić się w temat zapalenia skórno-mięśniowego, nigdy za mało wiedzy, a nóż zrobię doktorat z medycyny i pomogę nam wszystkim.
reniacz13 - co konkretnego mam napisać o sobie? Śmiało proszę pytać będę się produkować i pisać, postaram się mniej tajemniczo - tu ukłony do Jaguli, ale będzie to niebywały wysiłek .
KRZEMINKA- polubię, oj polubię forumową rodzinkę, mój nos nie kłamie
ludmila Ty to masz dobrze , wskazali palcem i cos wytypowali, znaczy się wykryli, mnie wskazują palcem i powiadają, w wielu wypadkach, że dany objaw to moja uroda (wrrr, nie lubię tego stwierdzenia)...
Agusia.25 - odczuwam ogromną chętkę podłączenia się do grona pacjentów Twojego pana doktora, mówi bardzo mądrze . Rzeczywiście kiepsko mnie diagnozują. Zachodzę w głowę dlaczego jestem mało poważnie postrzegana, wysnułam nawet teorię na ten temat, że być może zbyt młodo (pozory ) i dość naiwnie wyglądam
Toż sobie popisałam... Ufam, że nikogo nie zniechęciłam, zwłaszcza moją poetycką formą wstępową. Każdego witającego mnie (i nie tylko) gorąco pozdrawiam ! _________________ paradoks motyla
śniło mi się, że byłam motylem, i nie wiem, czy jestem człowiekiem, któremu śniło się, że jest motylem, czy też jestem motylem, któremu się śni, że jest człowiekiem |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 9:43 pm Temat postu: |
|
|
ale zanim wskazali czekałam 7 lat  _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
psylle Kadet

|
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 9:55 am Temat postu: |
|
|
ludmila_07 napisał: |
ale zanim wskazali czekałam 7 lat  |
Wiem, wiem, napisałam to żartobliwie dla wprowadzenia miłej atmosfery . Biedulko, 7lat...
Jak na razie ja jestem na etapie, w którym trudno namierzyć ile lat zmagam się z całą plejadą dolegliwości, ale widzę, że te długoletnie okresy diagnozowania to niejako norma (w przypadku szerokiego spektrum objawowego chorób układowych).
Czy mogę zapytać o jakich 8 chorobach wspomniałaś? Jeżeli istnieje możliwość zapytania i popisania w "Pierwszych Krokach" powitalnych(?) Bardzo gorąco pozdrawiam Cię . _________________ paradoks motyla
śniło mi się, że byłam motylem, i nie wiem, czy jestem człowiekiem, któremu śniło się, że jest motylem, czy też jestem motylem, któremu się śni, że jest człowiekiem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 4:47 pm Temat postu: |
|
|
psylle napisał: |
ależ zaszalałam z tym określeniem 'naszym', dopiero co stawiam pierwsze, niemrawe kroczki |
Każdy/każda z nas był/a tu nowy/a, tylko od Ciebie i Twojej aktywności zależy czy to forum będzie też i Twoim Takie jest przynajmniej moje zdanie, reszta myśli chyba tak samo  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 10:42 pm Temat postu: |
|
|
a echo odpowiada: myśli tak samo
zapraszamy do kawiarenki i do działów związanych z naszą chorobą _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
psylle Kadet

|
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 8:55 am Temat postu: |
|
|
Bez wątpienia skorzystam z wszystkich propozycji
(a echo rozchodzi się po jaskini w mojej zaplątanej głowie ) 'porozwijania się' tutaj z Wami i z każdym z osobna . Dziękuję.
Ps. Nabieram rozpędu w ogarnianiu działów; hm... żeby tylko się nie zagubić .
Na czas dzisiejszego dnia w darze - dziękuję serdecznie za każde przywitanie. _________________ paradoks motyla
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 12:14 pm Temat postu: |
|
|
nie zgubisz się, czytaj , pisz nowe tematy ale najpierw przejrzyj wyszukiwarkę w celu utrzymania porządku _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 12:29 pm Temat postu: |
|
|
witaj Psylle miło że jesteś  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
|
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 2:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Psylle i życzę trafnej diagnozy i rychłej. Sama zobaczysz że to forum uzależnia i można tutaj dowiedzieć się dużo ciekawych rzeczy na temat naszych chorób. Moderatorzy naprawdę zrobili kawał dobrej roboty aby wszystko miało ręce i nogi. To jest forum inne niż typu gazeta.pl lub inne podrzędne. To jak forumowa rodzinka która się wspiera i prowadzi. Zapraszam także do kawiarenki, chociaż widzę, że już się tam udzielasz. _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|