| 

WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"   

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

Katarzyna Stary wyjadacz

| 

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 7:45 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Witam serdecznie   _________________ Kasia | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

KRZEMINKA Master butterfly

| 

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 7:45 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja również dołącze swoje powitanie,polubisz napewno całą forumową rodzinkę-pozdrawiam   _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Sugar Master butterfly

| 

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 8:07 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Jak poetycko... Witaj Psylle!    | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ludmila_07 Master butterfly

| 

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 9:48 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

witaj serdecznie

ja sobie nic nie wymyśliłam    

to oni mi wymyślili i to dumali klika lat, aż jeden z nich wskazał palcem na mnie i mówi : pani nie ma tych 8 chorób , to wygląda dla mnie na toczeń

tak czy siak jesteśmy razem na naszym forum

jeszcze raz witaj , pozdrawiam 

no i napisz coś więcej o sobie _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka

W naszym życiu jak na palecie artysty jest  jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości

Mark Chagall
  Ostatnio zmieniony przez ludmila_07 dnia Nie Kwi 06, 2008 11:21 am, w całości zmieniany 1 raz | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

kasiulka Master butterfly

| 

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 7:45 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Cześć  Witaj i czuj się tu dobrze:) _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Agusia.25 Kadet

| 

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 3:10 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Witaj Psylle   

jeśli chodzi o symulowanie - to jest wiele teorii na ten temat   

Np. mój Pan doktor od samego początku powtarzał mi jednokrótkie zdanie: "Pacjent zdrowy - to pacjent źle przebadany" = a to ozn. że kiepsko Cie diagnozują   _________________ Nic dwa razy się nie zdarza  ) | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

psylle Kadet

| 

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 8:18 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Drodzy, rzecz jasna witam wszystkich    – lupusków i nie-lupsków, którym, jak to

| Lidia napisał: | 

|  a w grupie to i choruje się jakoś łatwiej | 

Z miarą przeolbrzymiej wdzięczności za powitania pragnęłabym każdemu się odwdzięczyć, przynajmniej słownie, ale nie mam pojęcia jak działa tutaj wielocytowanie   i pewno kogos ominę   .

kasiu, życie z ową dewizą 'Wczoraj jest historią, jutro jest tajemnicą, dziś jest darem' zaczyna czynić szare, chorobowe bytowanie w dar każdego poranka; oby móc wytrwać z taką nadzieją... A jakże często braknie mi jej...

Jagula - zmagam się z diagnozą i nie zmagam... jednak bez wątpienia mam zespół Sjögrena (skróty nazw chorobowych, nawet tych logicznie nieskomplikowanych,  nadal bywają dla mnie zagadką więc uparcie i pseudo ambitnie    przepisuję pełną terminologię; zapewne o wiele korzystniej, dla naszej pokrętnej psychiki, byłoby wytworzenie przewrotnych ich określeń   ). Objawy oczny są u mnie maksymalnie spotęgowane, również pogłębia się kserostomia. Diagnozowanie rozpoczynam w zasadzie po raz kolejny, bez łatania różnych diagnoz, wyników i spekulacji (niestety, z całym szacunkiem dla naszej służby zdrowia, diagnozuję się u nas w kraju, a tutaj zgadzam się z Janą,  dla wielu 'specjalistów' jesteśmy sprytnymi 'wymyślaczami', symulantami (jakbyśmy nie mieli co do roboty tylko odbywać regularne wędrówki po lekarzach z nowymi tezami   ). Wszystko wskazuje także na toczeń, ale o tym sza    póki co.

Mówiąc szczerze – w zasadzie zdiagnozowałam się sama   ... Długa historia...

Łukaszu, z tego co zaobserwowałam u siebie (kłębiące się myśli o kolejnym poszperaniu na naszym forum (ależ zaszalałam z tym określeniem 'naszym', dopiero co stawiam pierwsze, niemrawe kroczki   ), to już zapadłam na dolegliwość zwaną 'uzależnieniem od bywających tu osób'.  Koniecznie muszę wgłębić się w temat zapalenia skórno-mięśniowego, nigdy za mało wiedzy, a nóż zrobię doktorat z medycyny   i pomogę nam wszystkim. 

reniacz13 - co konkretnego mam napisać o sobie? Śmiało proszę pytać będę się produkować    i pisać, postaram się mniej tajemniczo - tu ukłony do Jaguli, ale będzie to niebywały wysiłek    .

KRZEMINKA- polubię, oj polubię forumową rodzinkę, mój nos nie kłamie   

ludmila Ty to masz dobrze   , wskazali palcem i cos wytypowali, znaczy się wykryli, mnie wskazują palcem i powiadają, w wielu wypadkach, że dany objaw to moja uroda (wrrr, nie lubię tego stwierdzenia)...

Agusia.25  - odczuwam ogromną chętkę podłączenia się do grona pacjentów Twojego pana doktora, mówi bardzo mądrze   . Rzeczywiście kiepsko mnie diagnozują. Zachodzę w głowę dlaczego jestem mało poważnie postrzegana, wysnułam nawet teorię na ten temat, że być może zbyt młodo (pozory   ) i dość naiwnie wyglądam    

Toż sobie popisałam... Ufam, że nikogo nie zniechęciłam, zwłaszcza moją poetycką formą wstępową. Każdego witającego mnie (i nie tylko) gorąco pozdrawiam  ! _________________ paradoks motyla 

śniło mi się, że byłam motylem, i nie wiem, czy jestem człowiekiem, któremu śniło się, że jest motylem, czy też jestem motylem, któremu się śni, że jest człowiekiem | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 9:43 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

ale zanim wskazali czekałam 7 lat    _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka

W naszym życiu jak na palecie artysty jest  jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości

Mark Chagall | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

psylle Kadet

| 

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 9:55 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| ludmila_07 napisał: | 

ale zanim wskazali czekałam 7 lat    | 

Wiem, wiem, napisałam to żartobliwie dla wprowadzenia miłej atmosfery   . Biedulko, 7lat... 

Jak na razie ja jestem na etapie, w którym trudno namierzyć ile lat zmagam się z całą plejadą dolegliwości, ale widzę, że te długoletnie okresy diagnozowania to niejako norma (w przypadku szerokiego spektrum objawowego chorób układowych). 

Czy mogę zapytać o jakich 8 chorobach wspomniałaś? Jeżeli istnieje możliwość zapytania i popisania w "Pierwszych Krokach" powitalnych(?) Bardzo gorąco pozdrawiam Cię   . _________________ paradoks motyla 

śniło mi się, że byłam motylem, i nie wiem, czy jestem człowiekiem, któremu śniło się, że jest motylem, czy też jestem motylem, któremu się śni, że jest człowiekiem | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Łukasz F. Master butterfly

| 

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 4:47 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| psylle napisał: | 

| ależ zaszalałam z tym określeniem 'naszym', dopiero co stawiam pierwsze, niemrawe kroczki  | 

Każdy/każda z nas był/a tu nowy/a, tylko od Ciebie i Twojej aktywności zależy czy to forum będzie też i Twoim   Takie jest przynajmniej moje zdanie, reszta myśli chyba tak samo   _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. 

Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 10:42 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

a echo odpowiada: myśli tak samo     

zapraszamy do kawiarenki i do działów związanych z naszą chorobą _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka

Mark Chagall | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

psylle Kadet

| 

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 8:55 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Bez wątpienia skorzystam z wszystkich propozycji 

(a echo rozchodzi się po  jaskini w mojej zaplątanej głowie   ) 'porozwijania się'  tutaj z Wami    i z każdym z osobna   . Dziękuję.

Ps. Nabieram rozpędu w ogarnianiu działów; hm... żeby tylko się nie zagubić   .

Na czas dzisiejszego dnia w darze - dziękuję serdecznie za każde przywitanie. _________________ paradoks motyla 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 12:14 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

nie zgubisz się, czytaj , pisz nowe tematy ale najpierw przejrzyj wyszukiwarkę w celu utrzymania porządku _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka

Mark Chagall | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

kasiakuc Master butterfly

| 

Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 12:29 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

witaj Psylle miło że jesteś       _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
  | 

Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 2:51 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Witaj Psylle i życzę trafnej diagnozy i rychłej. Sama zobaczysz że to forum uzależnia i można tutaj dowiedzieć się dużo ciekawych rzeczy na temat naszych chorób. Moderatorzy naprawdę zrobili kawał dobrej roboty aby wszystko miało ręce i nogi. To jest forum inne niż typu gazeta.pl lub inne podrzędne. To jak forumowa rodzinka która się wspiera i prowadzi. Zapraszam także do kawiarenki, chociaż widzę, że już się tam udzielasz. _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|