Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosia260372 Kadet

|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 3:49 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki serdeczne dla wszystkich za miłe powitanie,
Małgosia1 - też słyszałam o dr Ostanek, jednak zawsze "bliżej" z Koszalina było mi do Gdańska, aż w końcu się tu przeprowadziłam. Czemu Arkońska, bo tak akurat znalazłam w internecie. Sprawa była pilna. Koszalin nie ma dużych możliwości diagnostycznych więc dostałam skierowanie do szpitala do łapki i jak by się coś działo to miałam jechać do Szczecina ale dokładnych wytycznych nie dostałam. Gdy w listopadzie któregoś dnia przestałam widzieć własne kciuki mąż wsadził mnie w samochód i ruszył do Szczecina - 160 km w 1,5 h. Na miejscu miła Pani dr Ordynator na Oddziale Reumatologii po przeprowadzeniu badania wypisała jakie badanie mam wykonać na własny koszt, bo nie byłam jeszcze pacjentem szpitala, znalazła najtańsze laboratorium i zobowiązała się odebrać za mnie wyniki. Po 14 dniach dostałam telegram - wezwanie do szpitala, zagrożenie życia. Po sprecyzowanej diagnozie od znajomych z Holandii dowiedziałam się o dr Czuszyńskiej i tak trafiłam po jej skrzydła.
kasiulka - mam nadzieję, że też będę ten lek brała co najmniej kilka lat. Póki co mam tendencję do uczulania się na leki po ok. 1,5 roku. Nie mogę przekroczyć dawki 20 mg encortonu, bo wtedy nie wiadomo za się zabrać - stan zapalny wszędzie gdzie jest tylko możliwy, taki ze mnie delikates, stąd małe pole manewru. Cena - nie taka tragedia przy niskich dawkach.
DorciaR - też masz takiego męża. Uważam, że to skarb, choć czasem denerwujące.
Pozdrowiona dla wszystkich _________________ MR |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 11:04 pm Temat postu: |
|
|
Gosia, tak apropos ,to ja jestem 26.12.73r. Ja trafiłam do dr. Ostanek w 2000 roku, ale wszystkie badania do tej pory miałam darmowe. Z Arkońskiej nie mam dobrych wspomnień. Ale to osobny temat. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia n Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 11:10 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ monia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 19, 2008 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Gosia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
liliana Senior

|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Gosia. _________________ liliana |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 8:29 am Temat postu: |
|
|
witaj Gosia260372 te cyfry to zapewne data Twoich urodzin..
miło że zawitalaś na nasze forum tu jest miejsce dla takich jak my gdzie bez skrepowania mozna pisać o chorobie i o tym co nas gnebi i cieszy nei martw sie waga to najmniejszy problem a co do męża to jest to w naszym przypadku skarb który musimy pielegnować i chronić..nieczęsto mozna na takich panow trafić i miec w nich wsparcie w zdrowiu i chorobie i przede wszystkim w chorobie..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
psylle Kadet

|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 1:26 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Gosiu . _________________ paradoks motyla
śniło mi się, że byłam motylem, i nie wiem, czy jestem człowiekiem, któremu śniło się, że jest motylem, czy też jestem motylem, któremu się śni, że jest człowiekiem |
|
Powrót do góry |
|
 |
reniacz13 Senior

|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 8:12 pm Temat postu: |
|
|
Serdecznie witam Cię Gosiu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jana Super senior

|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 9:35 am Temat postu: |
|
|
Ja również serdecznie Cię witam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 5:28 pm Temat postu: |
|
|
hej, hej Gosiu. Co do calcortu, to też go biorę i nawet na dużej dawce 60mg (którą brałam przez 3 tygodnie) bardzo dobrze tolerowałam ten lek. Uczulona byłam natomiast na metypred, wysypywało mnie na dekolcie i twarzy.
Trzymaj się ciepło  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 11:34 am Temat postu: |
|
|
Witam Cie serdecznie i pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 07, 2008 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam na forum...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|