Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agulka Master butterfly

Dołączył: 02 Paź 2005 Posty: 222 Skąd: Chelm- Wawa Wawa - Chełm
|
Wysłany: Czw Cze 29, 2006 8:46 pm Temat postu: |
|
|
oj zawroty glowy i ja miewam
wszedzie i nigdy nie wiadomo kiedy mi sie one przydaza
kiedys w nocy upadlam ze dwa razy
ale wg lekarzy nie mam sie co martwic...
ten typ tak ma... (jak ja nei znosze tego stwierdzenia) _________________ Kwiatki, bratki i stokrotki
dla Malwinki dla Dorotki
kolorowe i pachnące
malowane słońce      |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goga Junior

|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 4:02 pm Temat postu: |
|
|
mi na szczęście już przeszło... ale też miałam zawroty głowy, zwykle rano chyba to było ze złego odżywiania _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 11:25 am Temat postu: |
|
|
ja mam zawrtoty na okragło. Szczególnie jak się nachylam i wstaję. Moja Pani doktor stwioerdziła, że to jest od ogólnego osłabienia organizmu, czyli takze przy TRU. Czasami nawet jak leżę juz w łóżku mam kazruzelę jakbym sama pół litra wypiła.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam zawroty glowy od 3 dni non stop boje sie odwracac głowe i schylac sie , boli mnie tez cały czas głowa u nasady. Byłam wczoraj u neurologa zlecił TK i stwierdził ze to nerwowe, dzis cały dzien jestem w domu zero powodow do do nerwo, a zawroy sa stale, cisnienie mam niskie , choc zawsze miałam takie , 107 nas 84, czy to od cisnienia, czy co za czort? _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
locman Senior

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Uważam, że moje zawroty głowy mają coś wspólnego z objawem Reno. _________________ locman[a]wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Ale czy towarzyszą one Ranauyd, czy wystepuja niezaleznie od niego?, bo ja wiaze z Ranyaud bole glowy, a zawroty i bole mam teraz od 3 dni i nie miałam wtedy objawu R. _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 9:36 pm Temat postu: |
|
|
Ja również od przeszło dwóch tygodni walczę z bólem i zawrotami głowy. Niestety nie umiem sobie z tym poradzić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
locman Senior

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 9:42 pm Temat postu: |
|
|
zaskoczyłaś mnie ssowa
to Ty w ciągu 3 dni nie miałaś objawu Reno?
Jak skończy się zamieszanie ze świętami to popiszę na ten temat.
Zwródzcie uwagę dziewczyny, że i pogoda ostatnio też się zmieniła. Może nasz układ krwionośny odczuwa to bardziej niż się nam wydaje. Może stąd te zawroty? _________________ locman[a]wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki Locman, Właśnie nie miałam objawu Reno, moze wczoraj ale bardzo minimalnie, a głowa boli non stop z zawrotami. Moze to tez pogoda, glowa boli mnie czesto ale nigdy nie miałam takich zawrotów. Jak bedziesz miała czas locman to napisz wiecej. _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 11:57 am Temat postu: |
|
|
To przejrzyjcie to.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Neurastenia
To siada nam układ nerwowy.Neuropatie,neuralgie i neurostenia.
Neurolog miał rację.To nie ma związku z Reno. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 12:03 pm Temat postu: |
|
|
Tak czytam i myślę,ze mając objaw R.-można miec zawroty głowy-dla mnie to i nawet logiczna konsekwencja gwałtowniejszego lub mniej skurczu naczyń i /lub tętnic.Pzreciez przy tak zaburzonej pracy-nie trudno o tego typu anomalie. Pogoda również ma tu wiele czynników sparwczych-głownym jest ciśnienie  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Tez tak przypuszczałam, Margaret74, ale u mnie objawowi Raynauda towarzyszą jedynie bóle głowy, zawroty mam bez objawu i tego nie rozumiem.. _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 1:59 pm Temat postu: |
|
|
Iwonkahah ale artykuł toż to jak się czyta to ja mam prawie wszystko a to z kolei podchodzi takze pod inne choroby niektóre objawy sie powtarzaja..i tak do końca niegdy nie wiadomo co dokładnie jest.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 2:53 pm Temat postu: |
|
|
Margaret Renek nie dotyczy tętnic a tylko drobnych naczyń.Może pojawiać się na uszach,nosie,czubku języka i oczywiście pace rąk i nóg.Zawroty głowy ani bóle nie są z nim związane.
KasiaKuc bo to cały układ nerwowy siada,stąd te neuralgie na.między żebrowe(u mnie częste),zapalenie nerwu trójdzielnego i neurastenie i wiele innych powiązanych z układem nerwowym.
Zawroty głowy mogą mieć wiele przyczyn min. niskie ciśnienie,przekwitanie,zaburzenia w pracy błędnika i inne. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2009 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Iwonka,a ja się natknęłam w publikacjach na opisy nawet skurczu duzych naczyń krwionośnych.Jesli skurcz dotyka tych w mózgu-niedotlenienie może powodowac silny ból... _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|