Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kropelka Kadet

|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 1:56 pm Temat postu: |
|
|
Teraz dopiero dociera do mnie, dlaczego tak często łapałam infekcje typu przeziębienia. 3 razy w roku, bez względu na porę byłam zakatarzona i przyjmowałam antybiotyki. Ale wiecie co. Od pewnego czasu zażywam tran w kapsułkach i o dziwo mniej choruję na wszelkiego rodzaju przeziębienia. Wyczytałam gdzieś, że tran wzmacnia również układ kostny.
Co do penicyliny to chyba własnie po jej stosowaniu przez parę dni, dostałam pierwszych objawów skórnych tocznia. Nie mam pojęcia, czy zażywanie tego leku miało wpływ na ujawnienie się u mnie tocznia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 5:25 pm Temat postu: |
|
|
dobrze robisz biorąc tran masz rację ze on poprawia stan zdrowia tutaj masz cały dział na ten temat- Kwasy tłuszczowe Omega 3 poczytaj jest to naprawde interesujące
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=751 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 2:11 pm Temat postu: |
|
|
a ja polecam siemie lniane:)niezbyt smaczne ale skuteczne, dobrze robi na skóre i kwasy omega tez zawiera- dodaje je nawet do panierki do kotlecikow, w ogole do czego sie da, a i na nasze żołądeczki dobrze robi _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 3:59 pm Temat postu: |
|
|
omega 3 to także ziarno sezamu i słonecznika - choć bez wątpienia w siemieniu lnianym jest go najwięcej.Warto je spożywać bez obróbki cieplnej _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 6:04 pm Temat postu: |
|
|
ja wsuwam na okrągło slonecznik prazony i solony ( dla mnie super a ze ma sól to jeszcze lepiej ) jestem od niego uzalezniona ale zawsze to tez Omega 3  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 6:06 pm Temat postu: |
|
|
Monika- to jeszcze pestki z dyni- prażone i z solą są wyśmienite...warto sie od nich również uzależnić ; wcześniej o nich zapomniałam ale też są niezłym źródłem omega 3 _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 02, 2008 8:17 am Temat postu: |
|
|
chciałam w tym wątku ostrzec wszystkich zażywających antybiotyki i arechin albo inne przeciwmalaryki. chodzi tu w szczególnosci o antybiotyki z grupy makrolidów.....słuchjcie dostałam takiego telepania serca ze myslalam ze zejde z tego świata...lekarz mnie nie uprzedził, co ciekawe biore arechin 5/5 dni, akurat jak zaczynałam antybiotyk to nie brałam arechiny ale mineło 5 dni, wczoraj łyknęłam arechine i tętno skoczyło do 130....odstawiłam juz dzis antybiotyk...ale przestrzaszyłam sie bałdzo...nie łączcie tych leków _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio na TVN Style był podział kwasów Omega i odpowiadające im produkty (wg najwyższej zawartości):
3 - ryby morskie
6 - orzechy
9 - oliwa z oliwek |
|
Powrót do góry |
|
 |
|