|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 4:54 pm Temat postu: |
|
|
Paweł masz
Cytat: |
orma OB. Dla mężczyzn wynosi do 8mm na godzinę (po 60 roku życia przyjmuje się wartości wyższe od 15 mm na godzinę).
|
czyli 8 / 16 jest jeszcze norma nawet lekkie odstepstwa w gorę jeszcze nie jest zadnym zagrozeniem ty miescisz sie w samym srodku normy a wiec jest ok
mogłbys się niepokoic jesli pierwsze byłoby okolo 20 ale tez trzeba pamietac ze nawet lekki katar zwykłe przeziebienie czy bolący zab od razu winduje ob w gorę
u ciebie jest super niewazne czy jest to ob 1 czy ob 5 to jest norma _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
veg8 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 5:10 pm Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
wysokie np. 50, 80, 113...
nigdy takiego nie miałeś? |
Oj Ciocia czy ja wyglądam na chorego?
ahh..znowu syropku nie piłas jak nie przypilnuje to quniec
ale z pamięcią u mnie krucho to się zgraliśmy ;p
,a teraz tak na poważnie to przecież zdrowy chłop ze mnie hihi
,a teraz tak na serio spoglądam na wypisy i bywało 60
i gdzieś kiedyś wyczytałem może usłyszałem dosłownie teraz mnie się przypomniało..
chyba to jakoś tak szło ,ze jesli ob
jest powyżej 10 czy okolo 10 albo całkiem inna ta cyfra była po pierwszej godzinie to pojawia się stan zapalny prawda..
ale już nie siedzę w tym dlatego nie chciał bym nikomu zawracac tym głowie
teraz wyniki dla mnie to jak chinskie krzaczki
no nic jeszcze raz dziękuje za odpowiedz
dodano po 2 minutach
Monika B napisał: |
orma OB. Dla mężczyzn wynosi do 8mm na godzinę (po 60 roku życia przyjmuje się wartości wyższe od 15 mm na godzinę).
|
O własnie... i o to mi chodziło jednak to 8
dzięki ,Monia .. ,dzięki śliczne zapamiętam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 5:34 pm Temat postu: |
|
|
nie ma za co Pawełku  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lena_89 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 7:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja ciagle OB po godzinie mam w granicach 30 i w sumie to nikt nie wie jaki jest tego powod. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 8:12 am Temat postu: |
|
|
nikt tego zgłebiac bardzo nie będzie bo to nie jest wyskoie moze przy okazji wyjdzie ci dlaczego , zeby zdrowe? zatoki ? mozesz chroniczny katar , u mnie szukano kiedy ob przekroczyło 70 - 80 a juz jak było 150 to było dosyc intensywne szukanie , przy chorobach immunologicznych norma jest takie ob jak ty masz ono nikogo nie dziwi , takie zazwyczaj mamy w dobrych okresach _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lena_89 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 8:37 am Temat postu: |
|
|
No wlasnie, zadnych objawow, ktore moglyby wskazywac na podwyzszone ob nie mam, wszystkie pozostale badania sa w co prawda w dolnych granicach normy, ale w normie .
Monika B napisał: |
przy chorobach immunologicznych norma jest takie ob jak ty masz ono nikogo nie dziwi , takie zazwyczaj mamy w dobrych okresach |
No jesli potwierdza sie przypuszczenia tocznia, to juz bede znala przyczyne
Pozdrawiam lena _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|