Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mariola3317 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 6:48 pm Temat postu: |
|
|
Abisynka myśle ze to neurologiczna sprawa mi mówią ze jak me boli skóra nóg i piecze ze to jest ucisk nerwu w kręgosłupie i to są takie objawy ale zobacz co ci powie neurolog i napisz |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 9:37 pm Temat postu: |
|
|
jasne kochna wszystko wam napisze
wiayte u neurologa mam drugiego października i mam nadzieję ze nie zapomne zapytać neurologa - bo mam talenty
ale drażni mnie to bo spać nawet nie moge
no w każdym razie musze zapytać
dziękuje i pozdrawiam
buziaki _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata B. Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 8:17 am Temat postu: |
|
|
Abisynko- najlepiej zapisz sobie wcześniej, co powinnaś mu powiedzieć, bo inaczej faktycznie połowę zapomnisz. Ja tak zrobiłam na ostatnią wizytę i w końcu wszystko powiedziałam, a wczesniej to wyrzucałam sobie, że o coś tam nie dowiedziałam się. Mamy kłopoty z pamięcią i żaden wstyd zapisać na kartce. I jeszcze chciałam Ci powiedzieć, że mi drętwieje skóra na plecach przy kręgosłupie czasami to może tak jak pisze Mariolka ucisk nerwu od kręgosłupa. Ale tego mu nie mówiłam, bo dopiero teraz sobie powoli to uświadamiam.
Pa, duzo zdrówka! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 9:40 am Temat postu: |
|
|
Od jakiegoś czasu bardzo często drętwieję mi ręcę, dłonie, czasem nogi.
Nie wiem dlaczego, a w zasadzie bez powodu. Czuję jakbym nie miała ręki, później bardzo silne mrowienie.
Muszę powiedzieć o tym mojemu lekarzowi. _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 4:08 pm Temat postu: |
|
|
ojejku jaka ulga że nie jestem sama - tzn nie życze nikomu tego ale nie jestem sama z tym kłopotem
wiem marne pocieszenie ale będziemy drążyć
mnie nawet posladki drętwieją jak siedze kurcze kilka dni mało się ruszam przy kompie i wiecie co skóra pośladków boli mnie cały dzień - denerwuje mnie to bo boję się że w końcu odleżyn się dozczekam.
a beatko masz racje - zapisze na kartce bo ja zawsze 3/4 zapominam
zapisze. ostatnio zapisuje na kartce każdą pierdołe z dolegliwości bo może to ważne a potem jak mi coś nie dokucza w danym momencie to ja już o tym nie pamiętam. w końcu neurolog wie że mam problemy z pamięcią więc beatko masz racje - żaden wstyd dzięki kochana
już za 2 tyg ide do neurologa i zgodnie z waszymi propozycjami zrobie elektrolity, i podstawowe badanka krwi
buziaki
dam zanć
ps wy też dajcie znać - będziemy tropić _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 6:10 pm Temat postu: |
|
|
abisynka nie jestes sama ja tem mam takie problemy pisałam juz o tym a wiec jest nas wiecej
karteczka czasmi jest bardzo przydatna, ja zawsze ide na zywca i mojej mowię ze jest dobrze- na szczesie ona juz wie jakie to dobrze i sama pyta , ale do neurologa tez sobie teraz taka karteczke przygotuje ide za ponad 2 tygodnie wiec zadzę  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 6:01 pm Temat postu: |
|
|
byłam dzisiaj u neurologa i powiedziałam jemu o tej skórze
więc powiedział mi że to nic neurologicznego - nie wie od czego taka nadwrażliwość skóry - powiedziła że może to też być nerwicowe ale nie wie od czego. mam iść do poradni tk. łącznej  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
angiee89 Kadet

|
Wysłany: Pią Paź 17, 2008 1:05 am Temat postu: |
|
|
Dobrze ,że zajrzałam na forum. Właśnie mam identycxzny problem ,ktory zauważyłam już 2-3 miesiace temu. Nie mam pojęcia czym jest to wywołane. Byłam ostatnio u mojego reumatologa i wyleciało mi to zgłowy ,a potem nie chciałam do niego dzwonić ,bo się wstydziłam. Nienawidzę tego dziewnego poczucia ,ze jestem zdrętwiała w nogach,,chyba trzeba coś z tym zrobić ,bo widzę ,że ja sobie jednak niczego nie ubzdurałam. )
zapraszam na gg : 4252783
Angelika. _________________ Angiee ) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 7:42 pm Temat postu: |
|
|
kurcze te drętwienia i parzące bóle się nasilają
całe dłonie mam odrętwiałe i jak poparzone, skóra czerwona i gorąca i opuchnięta, drętwiej mi każdy kawałek skóry jak tylko coś dotknę
oczywiście moja lek rodzinna (reumatolog) zwala wine na moje serce i krążenie - ze to od krązenia itp a to aż parzy i jest całe zdrętwiałe,
nie wiem już wariuje chyba  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mgła Super senior

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 12:05 am Temat postu: |
|
|
Mam to samo
Sądzę, że to objawy neuropatii obwodowej.
Biorę na to kwas alfa-liponowy i benfotiaminę.
Układam się do spania "długo i namiętnie", każdy kawałek ciała musi super wygodnie być ułożony.
mam już taką zwariowaną technikę układania sie do snu, że koń by się uśmiał, ale pomaga... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 7:27 am Temat postu: |
|
|
Mgła technika niejest ważna przecież ale to by się wyspać i miec energie do działania ja tez długo się układam zanim bedzie tak by nie bolało i okazuje się że najwygodniej w pozycji prawie embrionalnej  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 12:12 pm Temat postu: |
|
|
mgła
ja tak samo układam się do snu tak by było miękko i nic o siebie nie dotykało - czyli każda noga i ręka osobno ale i tak w nocy się wierce i cóż budze się zdrętwiała. najgorzej że nawet na tyłu się nie usiedzi dłuzęj niż 10-15 minut bo pośladki zdrętwiałe i jak poparzone i tak całe ciałko co tknie się mnie do ciach , już w domu to kombinuje siedze na 3 poduszkach ale gdzieś indziej , nie wiem ja się etgo pozbyć bo to dzaidostwo postępuje z miesiąca na miesiąc  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 10:51 pm Temat postu: |
|
|
coraz częsciej mnie to dopada
w sumie to drętwienie i palenie skóry pojawia się u mnie jak siedze czy leze chwile bez ruchu (nawet po 10-20 minutach) - czyli jakby niedokrwienie tkanki. robi się to czerwone i bardzo gorące - dosłownie parzy. to szybko nie znika i potrafi boleć kilka/kilkanaście godzin a czasami kilka dni. wolę nie wiedziec co by było jakbym nie zmieniła pozycji. wczoraj posiedział trochę przed kompem i przez wiele godzin miałam niezłą "fakturkę" na pupie i plecach, a dziś mam aż obtarte od stanika bo miał inne gumki ,
ogólnie te moje atrakcje dosownie budzą mnie w nocy a nawet nie daje spać bo nie wiem jak mam się ułożyć by nie działo się nic.
no to sobie poczytałam i pasuje to do odleżyn
fakt nie tworzą mi się rany bo jak tylko zaczyna boleć czy drętwieć to ja staram się szybko zmienaić pozycję itp.
zaczęłam szukać i szukać i pasuje mi to do powstawania odleżyn
idelane warunki mam do powstania tego dziadostwa:
- problemy z krążeniem
- stosowanie leków hipotensyjnych
- brak tkanki tłuszczowej pod skórą (nawet jak się dotyka to się wyczuwa ttalny brak w końu jestem szkieletor )
- ogólnie zła kondycja skóry najpier pojawia się odrętwienie potem
nie wiem czy to jest to jest możliwe ale piszą ze u osoby nieprzytomniej moze powstać nawet po klinastu minutach - nic mnie już nie zdziwi
a tu mam jakieś artykuły:
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/skora/uwaga-odlezyny_35936.html
http://www.czytelniamedyczna.pl/nm_de21.php _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mgła Super senior

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio znajomy rehabilitant wziął mnie w karby i ćwiczę. jakos sie lepiej czuję,
spróbuj też !
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 8:20 pm Temat postu: |
|
|
mi się zaczęło nasilać to coś, może dlatego że schudłam? już sama nie wiem od czego tak bardzo mi to dokucza, w nocy prawie nic nie śpię
mam tylko nadzieje że się w krótce coś wyjaśni _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|