Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Senga,
Studiuję prawo na UJ w Krakowie, a Ty co studiujesz? _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
senga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Łukasz F. napisał: |
Witaj,
Najważniejsze, że udało się dość szybko zdiagnozować choróbsko- z tego, co piszesz, może nie do końca dokładnie, ale obojętnie- toczeń, bielactwo, twardzina, czy RZS wszystkie te choroby miewają wspólne cechy- po prostu w poszczególnych przypadkach co innego "poddaje się" jako pierwsze...
Nic tylko trzymać kciuki za szybkie ustalenie właściwej terapii i jeszcze szybsze efekty- bez efektów ubocznych... |
no slyszalam ze bielactwo to tez choroba autoimmunologiczna, i jeszcze musze zbadac podobno na jakim tle mam niedoczynnosc.
moja lekarka rodzinna tez wlasnie mowila ze jedynym plusem w tym wszystkim jest ta szybka diagnoza, wszystko dzieki dermatologowi ktory od razu zainteresowal sie twardniejaca skora niz ta wysypka.
ja to mawiam ze "shit happens " ; p nie ma co
Ziarenko napisał: |
Senga,
Studiuję prawo na UJ w Krakowie, a Ty co studiujesz? |
nie wiem czemu sobie ubzduralaam ze jestes z katosow
w ogole to mi sie przypomnialo ze wnet to jednak 23 latka mi stukna ten czas tak syzbko leci ze czlowiek traci orinetacje ; p
ja studiuje sobie na AE w katosach 5 rok i jeszcze na AWF 2 rok =)
wlansie powinnam byc na praktykach w Spale z AWF ale przez pobyt w szpitalu , poprawke na AE all sie pogmatwalo i jeszcze pani reumatolog powiedziala zebym na razie sie nie ruszala w takie trasy bo niby mam zaostrzony stan teraz.
mowi sie trudno ; p pojade za rok =)
ale trza zyc jakos dalej =) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
no slyszalam ze bielactwo to tez choroba autoimmunologiczna |
Konkretnie atakowany jest układ odpowiedzialny za wytwarzanie melaniny. Możliwe, że u mnie też zaczyna występować- od jakiegoś czasu proces siwienia włosów podejrzanie mi przyspieszył (a mam dopiero niecałe 26 lat)... Na razie nie jest źle, ale jak tak dalej pójdzie to za jakiś czas trzeba będzie farbować, żeby nie wyglądać jak dziad
A, jeśli można wiedzieć, jak bardzo zaawansowane jest u Ciebie? _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
senga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 5:37 pm Temat postu: |
|
|
na bielactwo cierpie chyba od 12 roku zycia, zaczelo sie od plamki pod okiem itd itd a dzis to mysle ze tak ok 85% ciala jest w bielactwie=) generlanie nie wyglada to tak zle bo jakby cala jestem blada, jedynie na nogach troszke mojego kolorku zostalo=) i wlasnie chyba tak od 8 lat tez mam jedno pasemko siwych wlosow ale to na szczescie nie widac az tak tego=)
w ogole co do bielactwa , my ludzie biali to jeszcze spoko, a widzialam taki filmik dokumentalny o murzynie(jakis prowadzacy TV w USA) co tez ma bielactwo
to dopiero kicha :/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Ja jestem na IV roku.
Gratuluję dwóch kierunków.
Nota bene nie mieszkam tak daleko od Katowic  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 6:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aga .Życzę pomyślnej kuracji.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 7:56 pm Temat postu: |
|
|
witaj kochana
serdecznie pozdrawiam
buziaki i uściski  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
okularnica Senior

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 8:16 pm Temat postu: |
|
|
również Cię witam:)))
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
senga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 9:45 pm Temat postu: |
|
|
aaa jeszcze jednoo ; p
jak sie maja sterydy i arechina do alkoholu? ; p
od razu sprostuje ze alkoholiczka nie jestem ale wiadomo jakas imprezka czasem sie trafi, i co pic czy nie pic?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 9:51 pm Temat postu: |
|
|
Hehe, standardowe pytanie- powiem szczerze, że też od tego zagadnienia zacząłem jako pierwszego- nie, żebym miał od razu delirium, jak się nie napiję, ale, przyznaję sie bez bicia, za kołnierz też nie wylewam...
Hm, co przypadek to inna reakcja, wszystko zależy, czy oprócz sterydów przyjmujesz jeszcze inne leki (których np. pod żadnym pozorem nie można mieszać z alkoholem i są wyraźne przeciwskazania do tego typu eksperymentów)...
Ważny jest też rodzaj alkoholu- do wina miałem od zawsze awersję, i tak mi zostało, wódki od wykrycia choroby też nie tykam. Pozostało mi piwo- to z chęcią...
Więcej informacji i doświadczeń znajdziesz tu: http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=830
PS. Po Twoim zdjęciu widzę, że z Twoim bielactwem nie jest aż tak źle- nie powiedziałbym, że na nie chorujesz... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 7:45 am Temat postu: |
|
|
Cześć Aga
Witam i pozdrawiam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
senga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 8:50 am Temat postu: |
|
|
Łukasz F. napisał: |
PS. Po Twoim zdjęciu widzę, że z Twoim bielactwem nie jest aż tak źle- nie powiedziałbym, że na nie chorujesz... |
generlanie staram sie unikac slonca zeby nie nasilil sie kolor tych plamek co jeszcze maja melanine, w sumie to jak juz pisalam stopien zaawansowania dzisiaj to ok 85% wiec jestem jednolicie blada jedynie na nogach bardziej widoczne plamy ale to staram sie ich nie pokazywac ^^
i na twarzy male przebarwienia teraz dodatkowo rumien ale to staram sie kamuflowac=)
wlasnie jednego nie rozumiem, ja mam bielactwo to wiadomo nie mam melaniny i slonce dziala na mnie wiadomo jak ; p
ale Wy przeciez macie melanine to czemu tez musicie unikac slonca? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata B. Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 11:00 am Temat postu: |
|
|
Witaj Senga!
Powodzenia w leczeniu i szybkiej poprawy zdrówka!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kropelka Kadet

|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 3:40 pm Temat postu: |
|
|
Witaj senga.
Podobnie jak Ty biorę arechinę. Teraz znów zwiększono mi dawkę do dwóch tabletek dziennie. Wieczorem biorę ją bezpośrednio przed snem. Co do alkoholu, to skutków ubocznych połączenia z arechiną nie odnotowałam.
Życze Ci duuuuużo zdrówka i wytrwałości 
Ostatnio zmieniony przez Kropelka dnia Pon Wrz 22, 2008 5:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 3:43 pm Temat postu: |
|
|
Hej, hej, miło Cię powitać wśród nas  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
|