Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 7:37 pm Temat postu: Poznajmy sie... |
|
|
Witam,jestem "nowa"zapewne.Robicie kawał dobrej roboty.
Postanowiłam do was dołaczyc,bo powoli mam dosc-czekam na diagnoze juz 20l.Powoli popadam w stres i przygnębienie, a nie wolno by słabym,no nie? Mam silnie zwłókniałe płuca i krążącą nade mna od tylu lat diagn.w kierunku scklerodermy.Leżę własnie w IGiCHP na Płockiej w W-wie,gdzie też już sie denerwuja brakiem postepow diagn.w tym kierunku.Nie jestem ignorantką-mam meza i córke,a więc silną motywację,ale kiedy słyszę,że badania na oddz.reumatologicznym niczego nowego nie wniosa(polecony,nowy reumatolog),a z drugiej strony kiedy czytam posty Roberta o przykrych konsekwencjach póżnego leczenia,to mi rece opadają.Mam byc wyczulona na objawy,a to trudne,bo wiele komplikuje strona płucna,nie wiem czy jestem wycieńczona czasami z powodu ich dysfunkcji,czyli mam,tzw.gorszy dzień,czy to własnie TO mi daje w kosc.Mam objawy ze strony ukł.miesniowo-kostnego,obrzęki poranne dłoni-kilkugodzinne, no i dokuczliwy objaw R.,wyciszony 13l. intuicyjnym leczeniem agapurinem,cordafenem,itp.Pogorszyło mi sie po porodzie niestety.Przez wiele lat miałam nie mozna było sie czepic wynikow,raz SCL70 były słabo dodatnie,teraz sa ujemne,tylko czynnik reumat.jest dodatni,ANA -80.Twarz mam ponoc za ładna,tzn.mam twardzinowa z lekka mikrostenia,ale to nie skaj .Plamki mam tylko dziwne na dłoniach,wygladaja na starcze-predzej były guzki,ale moja corke czesto smarowałam masciami sterydowymi,to znikneły....I tylko boli mnie całe ciało,ostatnio mocniej.Dostałam Movalis na stałe,ale czytałam o przełomie nerkowym i tego typu srodkach,i co ja mam zrobić,ma ktoś zdanie na ten temat?Boje sie juz bardziej niz troche,jestem aktywna i kocham zycie jak Wy,ale nie wiem czy sprawy zostawic swojemu biegowi(np.jeden z reumat.kazał mi czekac na ...klimakterium...),cy potupac w gabinecie?!Jestem z okolic Poznania,mam 34 lata.Pzdrawiam Was wszystkich!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Mam nadzieję, że Twój problem w końcu zostanie rozpoznany.
W międzyczasie czytaj i obserwuj, na co zwrócić szczególną uwagę.
Szybkiego zadomowienia się wśród nas  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 9:41 pm Temat postu: |
|
|
witam ciebie serdecznie i cieplitko pozdrawiam
życze ci by w końcu postawili diagnoze i zaczęli leczyć
buziaczki i uściski
na pewno znajdzeisz tutaj sporo info  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 10:11 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 10:40 pm Temat postu: |
|
|
witaj!
ale mnie przeraziłaś Twoim chyba rekordowym oczekiwaniem na diagnozę!
mam nadzieję,że jak najszybciej wszystko się wyjaśni czego Ci życzę... _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata B. Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 7:31 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie Margaret. Ja też bez diagnozy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 9:53 am Temat postu: |
|
|
Witam cię cieplutko i życzę żeby się udał ustalić diagnozę i wdrożyć właściwe leczenie.Strasznie to długo w twoim wypadku trwa ale niestety na to wpływu nie masz .Trzymaj się dzielnie.Pozdrawiam serdecznie.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 11:19 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie z Raciborza
Teraz dojdzie jeszcze uzależnienie od forum- ale to zdiagnozujesz sama po pewnym czasie
pozdrawiam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 6:39 pm Temat postu: |
|
|
Witam na forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 7:02 pm Temat postu: Hello, |
|
|
no,Słuchajcie,po takim powitaniu to z pewnoscia sie u Was zadomowię.... .Dziękuje wam bardzo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
motylek Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 7:50 pm Temat postu: Re: Hello, |
|
|
witam Cię również cieplutko;) _________________ ...uśmiechaj się choćby przez łzy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko...życzę trafnej i ostatecznej diagnozy jak najszybciej...pozdrawiam _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 5:45 am Temat postu: |
|
|
witaj Margaret powodzenia w dobrej diagnozie i właściwym leczeniu motywacja faktycznie silna dla rodziny można zrobić wszystko..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Sro Paź 08, 2008 7:47 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie. Ja również nalerzę do grona tych niezdiagnozowanych. Szybkiej diagnozy, dużo siły i powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
slodka_istota Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 09, 2008 10:49 pm Temat postu: |
|
|
witaj wsrod nas
oby to czekanie twoje na diagnoze zaowocowalo mozliwie pozytywnymi wiadomosciami
powodzenia
pzd _________________ Kochaj i szalej i nie pytaj co dalej ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|