Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 7:17 pm Temat postu: |
|
|
ja jestem panikara a do tego mam uczulenie na miejscowe środki znieczulające i tu jest kolejny problem i oczywiście nie uleże w jednym miejscu dłużej niż 10-15 minut bo zacznie mnie wszystko boleć, drętwieć a nogi będa mi latać ze strachu  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
olis Junior

|
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 2:58 pm Temat postu: |
|
|
abisynko, nie ma się czego bać. Miałam raz robioną biopsję nerki w Klinice w Katowicach przy znieczuleniu miejscowym. To naprawdę nic nie boli...nieprzyjemna jest tylko świadmośc tego co Ci robią. Potem tylko leżysz i wypoczywasz...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 3:44 pm Temat postu: |
|
|
abisynka po co biopsjia? wydaje mi się to dziwnie, nie bierzesz lekow a niwielki biłkomocz nie jest wskazaniem do biopsji , dziwi nie to po jakiego diabła ccha ci robic biospjechyba ze chorujesz na nerki i masz jakies powazne schorzenia tych narzadow, ale nic nie pisałas na ten temat - raczej pisałas ze masz na razie podejrzenie tocznia i chore serce ?
dlatego się dziwie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 5:36 pm Temat postu: |
|
|
monika no włąśnie po co mi biopsja oni mnie meczą już 8 lat. tzn mam rozpoznane przewlekłą chorobe nerek st 1 więc nie jest źle. mam tyci białka i to nie zawsze ale często mam czerwone krwinki. miałam większe problemy 5-6 lat temu bo miałam I st niewydolności nerek. ale po odstawieniu betablokerów po mału zaczęło się normalizować i jest już oki poza tymi czerwonymi krwinkami więc ja się nie dam bo nie jest źle. tzn mam jakiś zastój w fazie wydalniczej bez mechanicznej przeszkody i z tego powodu biore spironol 2x100mg bo inzcaej nie mogłam zrobić siusiu i bardzo puchłam. teraz jest o wiele lepiej ale oni za kazdym razem się mnie czepiają kiedy się wybiore na biopsje. ja sądze ze oni są nawiedzeni i tyle i nie dam się skoro nie jest źle bo boję się ewentualnych powikłań _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 12:40 pm Temat postu: |
|
|
masz podobnie probelmy do moich, bez lekow ani ruszdo ubikacji nie pojde , czerownych kwrinke sporob boałka niezbyt duzo ale jak na razie kazdy lekarz mowi ze nie jest tak zle, wiec i biopsja niepotrzebna
po co cię meczyc skoro jak na razie niczego ten wynik nie zmieni , nie daj się przynajmniej na razie pozdrawiam _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 3:54 pm Temat postu: |
|
|
abisynko, a powiedz co rozumiesz przez niewiele białka? ile go masz... pytam tak z ciekawosci _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asiab Junior

|
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 2:29 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem czy w dobrym temacie sie wpisuje
ale mam straszne bóle pleców tak porodku i nie jestem pewna czy to znów kręgosłup sie odezwał czy może nerki. Nigdy mnie nie bolały i nie wiem.Moze kto umie mi odpowiedziec, pytam osób głownie majšcych problem z nerkami |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 6:07 pm Temat postu: |
|
|
tego raczej Ci nikt nie powie oprócz lekarza...  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
AniaS Junior

|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 3:58 pm Temat postu: |
|
|
We wtorek miałam biopsję nerki. Mam pytanie jak długo mam na siebie uwazać, jak długo się goi, czy na cos mam szczególbnie uważać? Jak na razie bardzo zmęczona jestem i ciagle bym spała. Może troche nieskładnie napisałam ale jakos mi nie idzie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 4:32 pm Temat postu: |
|
|
nie męczyć się, nie dźwigać itp słyszałam też, że gorące kąpiele są przez ok 2 tyg nie wskazane....
uważać na siebie jednym zdaniem  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 7:46 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałam nakaz szczególnego uważania na siebie przez 10 dni, potem można wrócić do 'normalnego' życia, ale nie wolno dźwigać, żeby nie zrobił się krwiaczek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
martek Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Moja córka miała już kilka biopsji (chyba z osiem , wszystkie w znieczuleniu ogólnym, tylko ostatnia w znieczuleniu miejscowym).
Z mojego doswiadczenia (matki), powiem tak: po zabiegu trzeba uważać na siebie. Moja córka zawsze miała w zaleceniach unikac wysiłku aż przez miesiąc (np.nie dzwigać, nie biegać).
Rana ta zewnętrzna goi się szybko. Natomiast nerka troche dłużej dochodzi do siebie i stąd unikanie wysiłków.,
POzdrawiam _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 5:49 pm Temat postu: |
|
|
a mi biopsja nie pisana jak narazie, i chwała Bogu:) białko z 400 mg spadło do 100mg na dobe pomogły leki na nadcisnienie sartan + tritace, no i 30 mg entka...jest dobrze ciesz sie bardzo
pozdrawiam was serdecznie _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 7:04 pm Temat postu: |
|
|
i tak trzymać narcyziu cieszę się razem z tobą  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 7:10 pm Temat postu: |
|
|
Narcyziu,
Oby białko spadło do zera.
Pozdrawiam  _________________