|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
asti76 Kadet

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Hmm , zaobserwowałam u siebie kilka dziwnych zmian na skórze , i zupełnie nie wiem co to. Od wakacji tych zmian pojawia mi się coraz więcej
W okolicy lewego obojczyka , dokładnie poniżej kości mam długą ponad 10 cm bliznę. Wygląda jak blizna po zabiegu operacyjnym , ale jest zupełnie biała , nie jest wypukła tylko wgłębiona na całej swej długosci i prościuteńka. Kurcze zupełnie nie wiem co to , nawet nie trzeba się wpatrywać aby ja zobaczyć . Jest tak widoczna , że przestałam nosić dekoldy
A oprócz tego mam kilka owalnych zmian na skórze , takie jakby białe plamy i każda z nich jest wgłębiona. Przed niedziela wyszły mi kolejne dwie na nodze . Zauważyłam , że zmiany te najpierw są czerwone , potem wewnatrz po jakimś czasie zaczynają się rozjaśniac , robia się białe , a wokół jeszcze przez jakis czas zostaje sina otoczka . Z biegiem czasu robia się zupełnie białe i wgłębione. I takie białe juz sobie pozostaja , wogóle nie znikają. Cholerka czyżby mi się coś rozwijało ? Co myslicie , proszę podpowiedzcie coś  |
|
Powrót do góry |
|
 |
asti76 Kadet

|
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 10:05 am Temat postu: |
|
|
Hej , czy ktos orientuje się co to moga być za zmiany na skórze u mnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pasja Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 11:07 am Temat postu: |
|
|
Witaj,
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to niedobór B12. Powoduje różne objawy, w tym m.in. białe plamy na skórze.
Znajoma miała kiedyś z kolei łupież pstry, najpierw brunatne plamy na skórze, potem zrobiły się białe. _________________ Chcesz nosić futro? Weź kota na ręce! |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 11:04 pm Temat postu: |
|
|
też myślę że to może być łupież pstry. sama całkiem niedawno załapałam to paskudztwo i nawet nie wiem jak bardzo przestrzegam higieny, nie chodze na basen, itp. a tu zakażenie grzybem błeee |
|
Powrót do góry |
|
 |
asti76 Kadet

|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 4:09 pm Temat postu: |
|
|
Hej , jestem po wizycie u dermatologa. Lekarka stwierdziła że jest to typowy zanik wiązek kolagenowych w skórze. Jestem nie pocieszona tą wizyta i chyba jeszcze się gdzieś udam , bo nie powiedziała jak mam temu zapobiegać , czym smarować . Wychodzi mi na skórze ostatnio coraz więcej takich prostych długich blizn , wgłębionych a ja mam sobie spokojnie siedzieć i nic nie robić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|