Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

witam
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lis 04, 2008 1:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj Aniu
diagnoza to podstawa
teraz dobry lekarz, konsekwencja w leczeniu i taki mąż to furtka
do zdrowia
tego ci życzę
i współpracuj z nami na forum- to też podstawa w naszej terapii Wink Very Happy

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Beata B.
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Wto Lis 04, 2008 5:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Cię Aniu bardzo serdecznie i powodzenia z choróbstwem! Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
AniaS
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Lis 04, 2008 5:21 pm    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Mąż pełen optymizmu Very Happy a ja niestety pesymizmu , przeraza mnie to wszystko Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 1:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ania to pierwszy krok ale do tyłu pesymizm i przerażenie w naszym przypadku to jak gwóźdź do trumny jak się z tym oswoisz że choroba trudna i nieprzewidywalna zobaczyśz że to nie koniec świata a skoro mąż jest tak opiekuńczy i martwi sie o Ciebie to juz nie dokładaj mu więcej on i tak musi tez z tym zyć i jakoś przyjąc i jeszcze Tobie pomóc nie ociążaj Go za bardzo bo może długo tak nie wytrzymać postaraj sie dla Waszego wspólnego życia jaoś zaakceptować to co się zmieniło w Twoim i Waszym małżeń skim życiu nic sie złego nie stanie ale nie miożesz się dużo rozklejać i żyć w pezrażeniu mam nadzieję że te niepotrzebne uczucia stresu szybko miną i będziesz mogła spokojn iej życ przy boku kochanego mężczyzny tylko pamiętaj o wizytach i właściwym leczeniu..pozdrawiam.. Smile Slonko
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 4:41 pm    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

AniaS napisał:
Mąż pełen optymizmu Very Happy a ja niestety pesymizmu , przeraza mnie to wszystko Sad

spokojnie
przeraża Ciebie, bo nie wiesz co to...

ale będzie, ok Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jagula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć Aniu- witam serdecznie
Masz niesamowite wsparcie w swoim mężu- zobaczysz - wszystko się dobrze ułoży- życze wszystkiego dobrego
biedronka999
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sro Lis 05, 2008 10:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aniu...
Mi też całkiem niedawno zdiagnozowali toczeń, pod koniec września.
Mam dopiero 17 lat, złe wyniki przy czym okres zaostrzenia.
Ale wiesz co... Question
Nie przejmuję się tym! Zyje z dnia na dzień, cieszę się każdą kolejną chwilą - optymizm to moja życiowa dewiza i nie zamierzam z niej rezygnować! Pare dni temu miałam takie jakby "złamanie". Przeszło mi dosłownie w 2,3 dni. Najbardziej pomogły mi motylki tu na forum za co im z całego serduszka dziękuję.
Masz przy sobie bliską osobę. Kochającego męża. Dasz radę!
Nie bój się tego! Potraktuj to jako współlokatora z którym po prostu trzeba nauczyć się żyć bo DA SIĘ ŻYĆ! I to naprawde dobrze!
Owszem mamy pewne ograniczenia ale kochana... Wszystko dla zdrowotności! Wink
To nie jest wyrok!
Nie wiem. Może mi jest łatwiej bo od początku byłam nastawiona na plus. Byłam w szoku ale od samego "Dzień dobry toczniu" postanowiłam sobie - nie dam sie! Ale to mi wyszło na dobre Wink Jestem śmielsza, górują dwie zasady "raz kozie śmierć" i "człowiek powinien żałować tylko tego czego nie zrobił".
Dasz radę Wink I nigdy wątp w to! Uśmiech uśmiech uśmiech i jeszcze raz uśmiech! A cały świat okryje się słoneczkiem i dusza rozjaśnieje Wink
Toczeń to nic strasznego! Z tym się normalnie żyje, pracuje... Przypadłość jak każda inna. Pozatym cudowne okresy remisji w których nicccc nie dolega i zapominasz o jakichkolwiek niedogodnościach. Pozatym każdy organizm jest odrębną indywidualnością. W wielu przypadkach wystarczą leki i choroba nie rozwija się, nie odczuwa się choroby. Masz już diagnozę - to naprawde wielki plus! Niektorzy czekają na nią latami... Mamy tutaj takie motylki na forum chociażby abisynka. Ja 2 lata czekałam na diagnozę. Teraz pozostaje dobrze dobrane leczenie, lekarstwa i brniesz dalej w zatłoczoną codzinną rzeczywistość... Wink
Pozdrawiam cieplutko i życzę wytrwałości!
Powrót do góry
AniaS
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Lis 06, 2008 4:25 pm    Temat postu: :D Odpowiedz z cytatem

Dziękuję wszystkim za dobre słowa . Mam wsparce w rodzinie . Rodzinka wspaniała pomaga jak może. Mam nadzieję że bedzie dobrze.
Na razie mam tylko badanie ANA1 , wiem że jeszcze duzo badan mnie czeka, ale musze miec siłę. I do przodu Smile
pozdrwaiam Ania:D
Powrót do góry
paproshka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 10, 2008 6:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aniu dla mnie też na początku wiadomość o toczniu była jak wyrok, od tego czasu jednak minęły trzy lata i powiem Ci, że nie jest źle-jest po prostu inaczej.Widzę, że masz wsparcie w mężu, to jest wspaniałeSmileMój Czarek też mnie wspiera, to on od początku wierzył, że uda nam się mieć dziecko, to on biegał załatwiał mi wizyty u najlepszych reumatologów, a w końcu to on wspierał mnie podczas porodu.dobry mąż to prawdziwy skarb...Trzymaj się cieplutko i nie załamuj się, zobaczysz z czasem na wszystko spojrzysz inaczej, pewnie z większą rezerwąSmile))
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 12:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj u nas Very Happy
Kasiakuc ma rację-stres w tego typu chorobach, to gwóżdż do trumny.I boisz sie tego,czego nie znasz.Głowa do góry, wszystko przed Tobą-wspaniałe chwile również. Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: