Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 10:46 pm Temat postu: |
|
|
Jak ja bym chciała, żeby mi biust zmalał... Mam rozmiar 75 E (!!!), a jestem raczej niewysoka, schudłam prawie 40 kg i jestem teraz drobną kobietką. Biust ani drgnął. Tylko zeszłam 15 cm z obwodu... Straszliwie ciężko mi nosić te dwa balony, chociaż koleżanki mi zazdroszczą. Nie wiedzą, jak to jest 'fajnie' mieć coś takiego...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 9:06 am Temat postu: |
|
|
Itunia a co ja mam powiedzieć, normalnie mam rozmiar A, a teraz jako że karmiąca matka jestem, to łaskawie natura pozwoliła mi się cieszyć 80B...
Mnie naprawdę nikt nie zazdrościł nigdy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Znam twój ból Paproshka.... .Po ciąży nie miałam rozstępów na brzuchu,a na piersiach.. Tak z A awansowały mi na C.  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
rosa agrestis Junior

|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 9:18 pm Temat postu: |
|
|
współczuję Itunia, to znaczy nie łatwo jest nosić takie dwa ciężarki, przynajmniej ładnie wygląda figura:). wszystkie kobiety u mnie w rodzinie mają raczej duże biusty a jak już to średnie i potem kręgosłup boli że aż strach. ja miałam przez 5 lat 70 c przy tłuszczu ujemnym, same żebra hihi i w sumie nie było złe, potem przybyło kilka cm 70 D też przy cienkiej warstwie tłuszczowej ale w tym roku coś wessało podobno przy sterydach co nieco się zwiększa więc zobaczymy. ja tam nie marzę o obfitych kształtach ale przynajmniej żeby wróciło trochę. rozstępy na brzuszku masuję sobie i nawilżam skórę bo fatalnie sucha cały czas. Przy okazji pomaga na bóle brzuch( masaż oczywiście)  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 7:47 pm Temat postu: |
|
|
No fakt, figura wygląda bardzo kobieco... Ale niebezpiecznie zbliżam się do wyglądu Pameli Anderson  |
|
Powrót do góry |
|
 |
malenka Kadet

|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 10:34 pm Temat postu: Re: Objawy uboczne...(rozstępy) |
|
|
Mi tez pojawiły sie rozstepy na udach łykach ;( wygladaja okropnie, ale sa czerwone. Ktos kiedys mi powiedział ze gdy rozstepy sa czerwone mozna sie ich pozbyc , natomiast lekarka powiedziała mi ze gdy rozstepy sie juz pojawia , nic nie mozna zrobic , tylko czekac az zbladna. Jak myslicie? Ja kupilam sobie kremy z Soray'i na rozstepy , Ale nic nie pomogły. Teraz codziennie po prysznicu smaruje ciało balsamem, pewnie nic nie pomoze , ale mam nadzieje ze nawilży moja skore tak , ze wiecej rozstepow sie juz nie pojawi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 10:48 pm Temat postu: |
|
|
tego nie można przewidzieć...
1. jak rozstępy już się pojawią, to żaden krem ich nie zlikwiduje. Co najwyżej po czasie zbledną...
2. chirurdzy plastyczni i lekarze medycyny estetycznej mogą je usunąć
3. czy się pojawią, czy nie-to kwestia indywidualna; mi się zrobiły w ekspresowym tempie po włączeniu sterydów (przy czym nic nie przytyłam); pojawiały się jak grzyby po deszczu-dosłownie
tyle ile kasy wydałam na najlepsze kremy...szkoda gadać...a ciągle pojawiały się nowe...
a znam osoby, które przytyły bardzo, a ani jeden rozstęp im się nie zrobił
to czy skóra będzie nawilżona, czy nie-moim zdaniem-przy sterydach to nie ma wpływu niestety _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 9:19 am Temat postu: |
|
|
Ja po ciąży nie nabawiłam się żadnych rozstępów, mimo że każdy mi to wróżył Ale dzielnie wklepywałam w siebie kremik specjalny dla kobiet w ciąży, ku mojemu sceptycznemu zdziwieniu- zadziałał  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneta75 Junior

|
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 10:41 pm Temat postu: |
|
|
Co do rozmiaru 75E to właśnie jestem jego posiadaczką i nie jest to fajne , może i wyglada to fajnie, ale jak ktoś nie ma takich, ale dla mnie osobiście to jest uciążliwe i zawsze było. Ja schudłam w sumie 30 kg i mam wzrostu 173. Wkurza mnie, że wchodzą najpierw cycki późnie ja.
Aneta _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 9:18 am Temat postu: |
|
|
Aneta piszesz że tak dużo schudłaś a biust pozostał nienaruszony spadkiem masy ciała.. bo ja jak schudłam to i biust zmalał okropnie i pozostało więxej skóry niż tkanki mięśniowej i tłuszczowej teraz gdy przytyłam tez doszłam do 75E bo najwięcej wypełnily sie piersi i to na dodatek jedna więcej i stąd ten rozmiar by mi nie uciekała..a w drugiej wkładka.. tez jest sporo i cięzko ale da się wytrzymac z drugiej strony ciesz się ze nie pozostała ci wiszaca skora tylko nadal piersi wypełnione..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneta75 Junior

|
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 6:36 pm Temat postu: |
|
|
ok, ale z wielkimi cyckami są same kłopoty, a np musze kupować większe bluzki  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 12:57 am Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
mi się zrobiły w ekspresowym tempie po włączeniu sterydów (przy czym nic nie przytyłam); pojawiały się jak grzyby po deszczu-dosłownie |
Mnie także pojawiły się rozstępy bardzo szybko po rozpoczęciu sterydoterapii.
Przez pierwsze lata choroby schudłam kilka kilogramów, wczesniej także byłam szcupła i nie miało to wpływu na pojawienie się rozstępów.
Na szczęście nowych pojawia się bardzo niewiele.
Mam nadzieję, że tak zostanie.
I nie stosuję żadnych kremów. _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 10:58 am Temat postu: |
|
|
No niestety też jestem "szczęśliwą"posiadaczką posterydowych rozstępów-tak jak u Was,pojawiły sie błyskawicznie juz przy 1 terapii-fakt,że wyglądałam jak wiór,a po nich jak chomik lepszej klasy
Po tych latach są juz jak srebrne sznureczki,alew oolicy nerek czuję pod palcami wgłębienia
I też nie cuduję-ale może warto-czytałam,że wczsna interwencja pomaga,ale nie mam doświadczenia w tej kwestii.... _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 11:01 am Temat postu: |
|
|
przy sterydach nawet wczesna interwencja nie pomoże
pamiętam jak wybierałam kremy w aptece, a znajoma aptekarka zapytała od czego są te rozstępy-ja, że posterydowe...
powiedziała, że nic na to nie poradzę, nawet jak kupię te najdroższe; ja oczywiście kupiłam i kasę straciłam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Necia1986 Kadet

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Heh ja mam rozniccy w biuscie i pod 8 cm hehe czyli prawie nic. Po ciazy mam jedynie jeszcze wieksze skocznie małysza i wieksze otoczki grrrry ale rozmiar stoi ;/ Ale takie porządne C by sie przydalo. Aczkolwiek chodzi mi o takie ze stara numeracja.. Bo teraz nosze 70C (a pod biustem mam 78cm), ale jak bym wiezia wiecej pod biustem to mi podjezdza na cycysie.. a pasowala by mi miseczka A ale tak dziwnie kroją ze otoczki mi wicac, wiec wyszlo C.. choc moglabym tam ze 4 razy to co mam jeszcze wpóscic;)
A rozstepow mam w brud.. Na pupie i udach najwiecej... Przed ciaza tez mialam ale mniej a teraz sito.. A dodatkowo pojawily sie na brzuchu.. i w okol piersi jak promienie słonca :/ ehh maly a jeszcze posiekany..
Ale co tam nie bede narzekac:P i tak gorsza sprawa jest wielkosc brzucha w tali 85 a w brzuchu 94.... MAM brzuch wiekszy NIZ biust!!!!!! Łaaaaaaaaaaaa! _________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca...
[Paulo Coelho]
Widzę,że niektórzy też się lubują w jego literaturze =] |
|
Powrót do góry |
|
 |
|