Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
isia Junior

|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 10:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie wszystkich !!!
Jestem pierwszy raz na forum i bardzo nieśmiało stawiam swoje pierwsze kroki. Czy ja jestem chora, hm.. wszystko na to wskazuje... Zacznę może od tego , że moja mama była chora - to jeszcze niczego nie przesądza, ale... Od jakiegoś czasu (czytaj od dawna) dokuczają mi bóle rąk i nóg, jestem czały czas zmęczona - nawet kiedy odpocznę... miewam wycieki krwi z nosa - ot tak bez większego powodu. O problemach z nieregularną miesiączką nie wspomnę. Wyniki z morfologii , w tym ob mam w normie. O badaniach przeciwciał pomyślałam całkiem niedawno. Szczerze mówiąc nie dopuszczam tej myśli do siebie, ale kiedy podczas wakacji spojrzałam w lustro - byłam przerażona - taki mały "motylek" ukazał się moim oczom plama na czole i na jednym z policzków- (może na obu) - ale sobie odfrunął - przynajmniej jest bardzo mało widoczny. Proszę poradźcie co robić. Wiem , że u mojej mamusi wykrycie choroby trwało około 5 lat i szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak to się zaczęło. Za to doskonale wiem jak się czuła żyjąc z tym toczniem.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 12:03 am Temat postu: |
|
|
cześć isia na razie się nie stresuj- póki nic poważniejszego się nie dzieje...coż Ci mogę doradzić od siebie- dbaj o siebie i korzystaj z życia i myśl pozytywnie- czarnowidztwem możesz sobie tylko zaszkodzić...
Jeśli Cię to ma uspokoić- to bądź czujna (oczywiście nie oznacza to wiecznego przesiadywania w gabinetach lekarskich i upuszczania litrów krwi )- i tak jesteś na uprzywilejowanej pozycji bo wiesz "gdzie szukać"
życzę jak najwięcej zdrowia!!! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 12:28 am Temat postu: |
|
|
witaj Justynko oficjalnie
wysłałam Ci już e-maila
głowa do góry  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 7:31 am Temat postu: |
|
|
witaj Isia zauważyłaś niepokojące objawy to powinnas koniecznie zacząc konsultacje i najpiew odwiedzic lekarza pierwszego kontaktu i porozmawiac na ten temat a najlepiej skierowanie do reumatologa...masz prawo się obawiać ale na pocieszenie powiem że dizsiaj dużo szybciej można rozpoznać np tocznia sa specjalistyczne badanie i charkterystyczne objawy tylko dobry lekarz trafna diagnoza odpowiednie leczenie i nie ma się czym tak bardzo przejmować wszak jest nas na forum całkiem sporo ..trzymaj sie dzielnie i życze powodzenia ...  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata B. Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 8:24 am Temat postu: |
|
|
Witaj Isia!
Myślę, że jak pójdziesz do specjalisty, zrobisz właściwe badania, to będziesz przynajmniej wiedziała na czym stoisz. A może w Twoim przypadku nie będzie mowy o toczniu? Któż to wie? Nie zamartwiaj się na zapas, wiem z własnego doświadczenia, że to nic nie daje, a tylko pogarsza stan zdrowia.
Powodzenia!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
XXX Senior

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 9:10 am Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 10:37 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 2:04 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum...fajnie, że jest ktoś z sosnowca...
jeżeli kiedyś bedziesz się wybierała do reumatologa- to polecam ci w katowicach w wojewódzkiej poradni na powstańców p.dr Iwonę Piwowarską- kieruje na wszystkie badania, prześwietlenia i wiele wie o toczniu- wiem, bo sprawdziłam- przemiła kobieta...
pozdrawiam...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
isia Junior

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 5:25 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za takie ciepłe przyjęcie !!!
Już nawet zapisałam się do lekarza pierwszego kontaktu na wizytę i napewno poproszę o skierowanie na badania.
Wiem , że z tą chorobą da się żyć, czasem umęczy , ale najważniejsze jest wsparcie. Dziękuję . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie na forum!  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 10:21 am Temat postu: |
|
|
Witaj Isiu
Moim zdaniem powinnaś iść do dobrego reumatologa.
Pozdrawiam _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Witaj wśród swoich:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marzena1 Senior

|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 5:07 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię cieplutko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 7:02 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
jeśli chodzi o wyniki badań większość z nas ma doskonałą morfologię.
Co do objawów- mogą być początkiem aktywności choroby. Mimo wszystko utrzymana w ryzach nie stanowi ona zagrożenia- można normalnie żyć, czego oczywiście życzę.
Szybkiego trafienia do dobrego specjalisty i jeszcze szybszego powrotu do normalnego stanu  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieś Junior

|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznie  |
|