Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szszy1984 Junior

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 5:01 pm Temat postu: Cześć Wszystkim |
|
|
Witam Wszystkich. Mam na imię Kasia, jestem pierwszy raz na takim forum. Mam 24 lata, pół roku temu stwierdzono u mnie tocznia, dość szybko postępuje, najpierw zaatakował stawy, a ostatnie półtora miesiąca spędziłam na oddziale płucnym. Potrzebuje porad dotyczących jego leczenia, a także mam pytanie jak wy radzicie sobie z psychika, bo ja nie za bardzo?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 6:55 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum...rozgość się, czytaj, pytaj, pisz- tu otrzymasz też wsparcie...zresztą poczytaj, rozejrzyj się- sama zobaczysz...
pozdrawiam cieplutko...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Kasiu
Witam na forum,trafiłaś w dobre miejsce ,zapoznaj się z forum ,a napewno poczujesz sie lepiej w naszym towarzystwie-pozdrawiam Ewa  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 8:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Kasieńko!
Miło,że do nas zawitałaś.
Właśnie skąd Jesteś i gdzie się leczysz?
Chodzi mi głownie pulmonologię-jestem w trakcie diagnozowania już od 20l. i "zjadło"mi sporo płuc.
To forum jest kopalnią wiedzy i dobrych dusz-pamiętaj o tym!  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 9:04 pm Temat postu: |
|
|
czesc  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 9:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Przede wszystkim dobrze, że szybko zdiagnozowano chorobę- to podstawa Mam nadzieję, że lekarzom uda się powstrzymać i ujarzmić "bestię"
Jeśli chodzi o porady dotyczące leczenia to wątki, które podała Kinga to zaledwie ułamek wszystkich forumowych zasobów- mało tego, ciągle pojawiają się nowe tematy, co jakiś czas nowe doniesienia. Mimo, że lektura objętościowo spora znaczną większość czyta się szybko i łatwo
Co do psychiki- jest wiele miejsc (np. nasza Kawiarenka), gdzie możesz bez skrępowania wyrzucić z siebie złe emocje i nikt nie będzie miał absolutnie tego Tobie za złe... i w drugą stronę- możesz również podzielić się dobrymi emocjami i na pewno nie będziesz czuć, że cokolwiek z nich straciłaś
Wszystko razem tworzy niekończącą się opowieść, której kolejne rozdziały piszemy każdego dnia, a której lektura potrafi wciągnąć na dobre
PS. Szybko dojdziesz do wprawy poruszania się po forum, przeczytaj tylko najpierw przyklejone w tym dziale wątki (Netykieta itd.) A potem samo pójdzie  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 12:26 am Temat postu: |
|
|
witam seredcznie  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata B. Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 8:21 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie, Kasiu!
Powodzenia w leczeniu, prawidłowa diagnoza to podstawa. Ciesz się, że ją już masz. Staraj się myśleć o pozytywnych sprawach, uśmiechaj się. Aczkolwiek dużo z nas musi brać leki antydepresyjne. Trzymaj się i zaglądaj do nas!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 8:44 am Temat postu: |
|
|
Witaj szszy Bardzo fajnie, że do nas trafiłaś, czytaj i czytaj i pytaj o co tylko chcesz  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 10:14 am Temat postu: |
|
|
Witaj Kasiu.
Życzę poprawy samopoczucia i wierzę że nasza obecność ci pomoże. Zobaczysz że z naszymi chorobami można żyć prawie normalnie pisze prawie bo trzeba się liczyć z większą dbałością o swoją osobę, wizytami u lekarzy i czasem nie omija nas pobyt w szpitalu ale to może się przytrafić każdemu. Część z nas się uczy część pracuje no niestety są i ludzie na rencie ale można żyć.Ważne że można bez skrępowania pogadać o swoich dolegliwościach i obawach i wszystko zostanie zrozumiane. Żyjemy tu w gronie wirtualnych przyjaciół na dobre i na ze i zapraszam do nas. Zajrzyj też do działów nieco weselszych niż te na początku listy. Tam można się pośmiać i też znaleźć sporo ciekawostek.
lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Katarzyna Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 10:53 am Temat postu: |
|
|
Witam kolejną imienniczke
Skąd jesteś???? _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 12:13 pm Temat postu: |
|
|
Hej Kasiu! Z nami na 100% bedzie Ci latwiej!!! Pozdrawiam cieplutko:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko już powiedziane- więc witaj serdecznie  _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 28, 2009 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Kasiu co do psychiki w toczniu to jest ona zmienna ale jednym ze sopsobów jest nasze forum to potwierdzam tak jak moi poprzednicy..jeśli natomiast nie za bardzo dawałabys sobie jednak radę to znjdx dobrego psychiatrę i psychologa to zawsze jest jakieś zabezpieczenie wszystko razem daje pozytywne efekty bo dołów nie zawsze się da uniknąć pozdrawiam..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|