Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
locman Senior

|
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Jeżeli miałeś podejrzenie mononukleozy to jak wysokie miałeś chlorki w pocie, co z twoimi płucami i układem pokarmowym? Nic nie piszesz o zapachu skóry.Może miałeś afty sattona?
Pytam się bo mój syn (23 lat) jest też podejrzewany o mononukleozę ale on ma bardzo intensywne objawy skórne.Wygląda to jak gigantyczna alergia tylko testy alergiczne tego nie potwierdzają.
Trwa to już latami. W związku z moimi dodatnimi badaniami on też w poniedziałek idzie na badanie ANA. Jakie smarowidła pomagają ci najbardziej?
pozdrawiam
ciekawska
locman _________________ locman[a]wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 8:29 am Temat postu: |
|
|
Witam mężczyznę ślązaka-pozdrowienia z Raciborza  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
eseista Junior

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 9:33 am Temat postu: |
|
|
hmm...nie miałem aft...co do samej wysypki - były to na całym ciele, szczególnie plecy, ręce, ramiona - jakby ogromne plamy (lub drobne), o charakterze trochę wypukłym...pojawiały się też na brzuchu, szyi, rzadko na twarzy...na nogach natomiast robiły się zamiast plam jakby koloru "krwawego", takie pasy...nie wiem jak dokładniej opisać...plamy raczej nie były bolesne czy swędzące, natomiast wiadomo jak człowiek reaguje widząc całe ciało obsypane tym "czymś"...nerwy, wściekłość, rozdrażnienie...testy alergologiczne oczywiście nie wykazały kompletnie nic...
co bym polecił bezpiecznego?? maści chłodzące...mi dawały wspaniałą ulgę - są to zawiesiny na bazie wody, spirytusu i na przykład encortolanium...działają jak balsam chłodzący...są takimi zawiesinami białymi...nakładasz na przykład na patyczek i smarujesz plamy...nie trzeba grubo...po kilku minutach maść zastyga i tworzy się jakby plama z farby czy gipsu...trochę się to kruszy i brudzi potem ale jest naprawdę skuteczne...człowiek się uspakaja, i przede wszystkim to daje "chłodną ulgę"...
pamiętaj że póki nie ma diagnozy nie powinno się używać żadnych maści sterydowych, które mogę źle działać na organizm...jak zresztą każdy steryd... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 10:30 am Temat postu: |
|
|
witam i ja nowego kolegę plus za odwagę ,Twoje rady na pewno tak jak i innych będą bezcenne  _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
motylek Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 11:52 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum,ja mam toczeń krążkowy i paskudne motyle na twarzy też je tuszuję ale mało pomaga....u mnie metoda leczenia zimnem nie zadziałała ,ale będę uważnie śledzić Twoje posty może ,,znajdę,,coś dla siebie?
pozdrawiam;) _________________ ...uśmiechaj się choćby przez łzy... |
|
Powrót do góry |
|
 |
MEDUZA Junior

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 6:12 pm Temat postu: |
|
|
Witam cię serdecznie ja też mam DLE od 5lat i mimo leczenia nie widzę poprawy ze strony skóry, blizny są coraz większe,bolą i swędzą,wlosy
sukcesywnie wypadają.Jeżeli chodzi o ogólne samopoczucie to po zastosowaniu metypredu i arechiny jest lepiej.Czy wiesz coś o działaniu krioterapii lub laseru co2 na zniany na skórze/ _________________ RENATA |
|
Powrót do góry |
|
 |
XXX Senior

|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 8:59 am Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 11:52 am Temat postu: |
|
|
witaj
i konstruktywnego myszkowania po forum
z pewnością też się uaktywnisz _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
|