Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nitka Senior

|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 5:49 pm Temat postu: bóle zębów, dziąseł |
|
|
witam,
od m-ca mam ciagle spuchniete dziasla z jednej strony twarzy, bez przerwy, dentysta powiedzial ze nic na to nie poradzi i byc moze to objaw kolagenozy. bardzo to boli, bralam rozne antybiotyki i nie schodzi.
dla przypomnieniam od 2,5 r mam podejrzenie kolagenozy (ANA 1:1000, objaw raynauda, włóknienie płuc, astme i chora watrobe)
naprawde nie wiem juz co mam robic czuje sie od 4 m-cy b. kiepsko, silne bole stawowo miesniowe bylam teraz na reumatologii ale lekarz prowadzacy nie powtorzyl zadnych badan z powodu ktorych zostalam przyjeta w trybie pilnym (mialam cos tam z bialkiem i wszystkie immunoglobuliny pomieszane, mialam tez miec pobrany wycinek miesnia), nie powtorzyl tez ANA twierdzac iz nie maja znaczenia bo sa niespecyficzne, prawie zadnych wynikow nie zrobil:(
mam uszkodzona watrobe nie moge brac lekow p/bolowych a sterydow reumatolog nie zdecydowal sie podac.
napiszcie prosze czy wiecie cos na temat bolacych dziasel w kolagenozie (czy mam dalej szukac innego dentysty czy to problem reumatologa ?)
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 7:11 pm Temat postu: |
|
|
Nitka ja myśle że powinnas znaleśc dobrego reumatologaa bo jeżeli dentysta podejrzewa że to może być kolagenoza to tylko odpowiednie leczenie specjalistyczne może pomóc także na dziąsła a sterydy moglyby miec też pozytywne dzialanie nie mnie jednak to radzic tylko specjaliście który powinien Ci pomóc ale tak niestety klekarze dzisaj traktuja pacjentów a z nasza horoba bez odpowiedniego leczenia nie jest bezpiecznie trzymam kciuki by Ci sie udało coś załatwić bo widac jest to pilne biorąc pod uwagę Twoje także złe samopoczucie...trzymaj się dzielnie i szukaj bo czas ucieka...powodzenia...  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nitka Senior

|
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 10:50 pm Temat postu: |
|
|
dzieki Kasiu
jestem z wroclawia i mam pecha do reumatologow, niektorzy sa w porzadku ale ciezko na nich trafic w przychodni (zamieniaja sie dyzurami) a prywatnie nie przyjmuja
mam wspanialego pullmunologa i hepatologa ktorzy twierdza ze mam kolagenoze i skierowali mnie na wycinek ktorego reumatolodzy nie pobrali:( szkoda slow
taka spychologia, a ja jade juz na krawedzi wytrzymalosci fizycznej |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 7:07 am Temat postu: |
|
|
Nitka rozumiem że to może wykańczać ale tez niemoc i zaniechaniedziałań w poszukiwaniu to może źle się skończyć nieleczona kolagenoza może buyc przykra w skutkach zwlaszcza że u Ciebie widać już jej działalność chyba że jest to co innego ale co by nie było powinna byc diagnoza..trzymaj się dzielnie popytaj na forum tez może ktos Ci poleci kogos konkretnego kto nie zbedzie Cie byle czym a własciwie sie Toba zaopiekuje wspólczuje Ci Nitka bardzo ale wiem że sporo ludzi jest z Wrocławioa i okolic może Oni Ci bardziej pomoga kierując do dobrego specjalisty zapytaj tez w kawiarence i w dziale o nas dla nas...pozdrawiam..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 8:49 am Temat postu: |
|
|
Nitka a próbowałaś pójść na wizytę do dr Anny Durazińskiej- mnie ona w szpitalu prowadziła i bardzo sobie ją chwalę. To naprawdę dobra lekarka  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 9:54 am Temat postu: |
|
|
Nitka rozumiem, to że nie ma stałych dyżurów
kiedyś można się było zapisywać do danego lekarza (to było w Kolejowym, a teraz oni na Borowskiej są) ...
a prywatnie-zawsze pozostaje wizyta u tego najlepszego, czyli profesora Szechińskiego  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Kinga ma rację, choć z tego co słyszałam Szechiński ponoć nie najmilszy w obejściu jest z pacjentem, nawet prywatnie Nie mniej jednak Wiland i Durazińska są w grupie learzy współpracującej z prof. Szechińskim i jakby co zawsze mogą jego o konsultacje poprosić. Tak było ze mną cała trójka przyjmuje również prywatnie... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nitka Senior

|
Wysłany: Pią Lut 20, 2009 8:15 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za wsparcie,
bardzo jest mi potrzebne,
Paproshka jesli znasz prosze podaj namiary na prywatne wizyte u Durazinskiej.
teraz jak lezalam w styczniu ogladal mnie wiland ale jakos bez entuzjazmu cos tam pomruczal ze choroba tkanki lacznej i tyle.
zasugerowal jakies badania ale nic mi z tego nie zrobiono, moze troche z mojej "winy" bo dostalam b. wysokiej goraczki i po tygodniu mnie wypuscili. a u szechinskiego bylam 4 lata temu jak zaczely sie bole i rzecywiscie ciezki w kontakcie.
wole chodzic do normalnych lekarzy bez wielkich tytulow, sa bardziej ludzcy (tak przynajmniej ja doswiadczylam).
dzis znow mam goraczke i tak jest od swiat, jakby nie moge wylezc z grypy ? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 9:27 am Temat postu: |
|
|
NITKO ja mam adres jej gabinetu, gdzie jakoby przyjmuje prywatnie, z tym że nie wiem czy to nadal aktualne miejsce... To jest ul. Gdańska 28 m.3 telefon(71)3280899- nie gwarantuję, że to jest aktualne
W starym telefonie miałam jej numer komórkowy, niestety telefon ukradli...
Co do Szechińskiego to tak, jak przypuszczałam
Powodzenia i do usłyszenia po ewentualnej wizycie-ja też się do niej wybieram i wybrać nie mogę  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nitka Senior

|
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 12:33 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje Paproshka
na pewno skorzystam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nitka Senior

|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 1:02 am Temat postu: |
|
|
żeby nie tworzyć nowych wątków mojej historii chorobska c.d.
moja diagnoza to niesklasyfikowana UCHTŁ. dostalam Metypred 8 mg i Tramal. pomoglo na bole stawowo-miesniowe, od dwoch dni moge chodzic
w miedzyczasie mam po raz drugi w ciagu dwoch lat podejrzenie szpiczaka ale takiego z znakiem ?
z dziaslem mam duzy problem. moze ktos wie jak moge sobie pomoc ? jest obrzmiale i boli jak szlag. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 9:43 am Temat postu: |
|
|
ja na dziąsła używam SACHOL łagodzi ból i obrzęk _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 7:30 pm Temat postu: |
|
|
Żel dla niemowlaków z lidokainą jest dobry  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nitka Senior

|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 11:05 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje
sprobuje masci z lidokaina sachol jakos juz nie pomaga |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nitka Senior

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 8:57 pm Temat postu: |
|
|
dalej ciagnac temat bolacych dziasel,
sa obrzmiale, biale ale nie krwawia nadal bola bardzo i wlasciwie troche pomaga tramal ale glupio go brac jak mi tylko one tak bardzo dokuczaja.
mam jeszcze prosbe-zapytanie do ludzi, ktorzy znaja we wroclawiu dobrego dentyste ktory wie co to choroba ukladowa i moze cos przepisze. moze antybiotyk ? chyba mozna brac razem metypred i jakis antybiotyk ?
bylam u dwoch dentystow ale rozlozyli rece, jeden nie wiedzial co to kolagenoza a drugi powiedzial ze nie wie co z tym zrobic.
pozdrawiam i dziekuje za wsparcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|