Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

toczen ukladowy - panniculitis
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ziarenko
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 03, 2008 3:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Narcyziu,
Mam nadzieję, że będzie lepiej.

rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
abisynka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 03, 2008 3:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

narcyziu Smile
dzilna kobietko - na pewno bedzie lepiej Buziak
narcyzia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sty 31, 2009 9:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kochane moje....,to znowu ja z moim panniculitisem:(((
jestem zalamana.....po 2 miesiacach brania encortonu w dawce 40 mg zaczełam z niego pomału schodzic....nefrolog stwierdzil ze nie moge dalej sie tak truc...no i niestety, od nowa Polska ludowa:( ZESZŁAM DO 20 I WCZORAJ ZAŁAMKA, KOLEJNY GUZ NA NODZE. strasznie sie boje bo nefrolog uprzedzil co bedzie jak tak sie stanie- wchodzi z immunosupresją, a wiec cytoststyki.....kurcze jak wy sobie z tym świnstwem radzicie...ja jestem przerazona. moze tez dlatego ze moja mama zmaga sie od jakiegos czasu z nowotworem i wiem co to chemioterapełtyki.
napiszcie jakie macie doswiadczenia z imuranem, czy neoralem, bo to chyba mi podadza, czy na poczatku beda chcieli podac w szpitalu? czy nie ma takiej potrzeby?cholerka....a taki łagodny był mój lupusik
a tak w ogole to wynik,i mam świetne, czy waszym zdaniem to potrzebne?
jak długo bierzecie sterydy w wysokiej dawce?
pozdrawiam
Ziarenko
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sty 31, 2009 10:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Narcyziu,
mam nadzieję, że będzie dobrze Buziak

Ja brałam przez prawie 7 lat cyklosporynę. Zaczynałam ją brać, kiedy było ze mna bardzo źle. Zostałam przyjęta do szpitala w stanie ciężkim i podano mi Sandimmunn Neoral. Wyniki sie poprawiły, czułam się lepiej i brałam cyklosporynę przez kolajne lata. Ale wyniki tylko się poprawiły z bardzo złych do nienajlepszych. Po wyjściu ze szpitala wcale nie czułam się tak dobrze, chociaż stawy bolały mnie mniej, miałam zawroty głowy i co raz bardziej okrągła buzię i włoski na rękach...

Od ponad roku leczę sie w IR i moja Pani Doktor zmieniła w moim leczeniu cyklosporynę na Arechin. Nie miałam w momencie zmiany dobrych wyników, wysokie OB, bardzo wysokie przeciwciała, słaba morfologia. Teraz czuję sie bardzo dobrze, mam zmniejszaną dawkę sterydów i dobre wyniki badań. Przeciwciała ciągle od początku choroby są na wysokim poziomie.

Narcyziu, nie chcę Cię wystraszyć. Mnie cyklosporyna wyprowadziła z bardzo złego stanu, jest silnym lekiem, a co się z tym nieodłącznie wiąże ma działania uboczne. Zaufaj lekarzom.

rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sty 31, 2009 6:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Narcyzia ja sterydy biorę od 24 lat i były okresy że 40 mg Solupredu brałam przez rok własciwie to przez większość tych lat byłam na wysokich dawkach sterydów problem teraz polegsa ntym że madrzy lekarze doszli do wniosku że jestem przesterydowana i mamobniżona dawke na 8 mg a stosowana chemię najpierw Endoxan we wlewach a teraz metotrexat ale niestety na to nie ide i organizm dopomina sie o większa dawke sterydów zreszta sterydy w dużej dawce też robią spustoszenie jedym z nich jest szybka polekowa menopauza.ale jesli dobrze się czujesz to nie wiem lekazrze maja różne podejscie co do dawek sterydów i dlugości ich podawania ..zycze powodzenia i poprawy zdrowka.. Slonko
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 31, 2009 7:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Narcyzia spoko Cool co nas nie zabije, to nas wzmocni Very Happy
chemia konserwuje hihihihi
a tak na serio, to lepiej pomaga niż sterydy...no i można wtedy zmniejszać dawki Very Happy
ja dobrze sie czułam na każdym cytostatyku Very Happy
i łykam nawet dwa różne od trzech lat Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olusiam03
Gość

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 11:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Narcyzia ja jestem na imuranie od 14 stycznia i jak na razie nie czuję żadnego efektu. Jedynie na samym początaku jego brania tak przez tydzień mnie bolał brzusio ale nie wiem czy właśnie przez imuran. A i zmniejszono mi sterydki. Obecnie jest dobrze. Nie martw sie bedzie dobrze. Buziak Pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
narcyzia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 3:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziekuje wam wszystkim za wsparcie:) w srode jade do warszawki, jak bedzie cos wiadomo to dam znac....pozdrawiam
aniusia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 5:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brałam imuran przez pól roku niestety u mnie nie było poprawy i miałam zmieniony na encorton. Po tym było troszkę lepiej ale na krótko. Później znów mój organizm nie widział leku, zresztą jak większości leków. Narcyzia u każdego leki działają inaczej, także to jak działają u poszczególnych chorych nie jest jakimś konkretnym wyznacznikiem.
Każdy organizm jest inny Rolling Eyes
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lut 05, 2009 4:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hejka
no i udało mi sie wczoraj dostać do mojego dermatologa, niestety nefrolog dopiero w marcu...poza guzami na nogach pojawilo mi sie bialko w moczu w badaniu ogólnym 48mg/dl niestety dobowego nie zdązyłam zrobic, ale tak duzo to jeszce nigdy nie było.
Pani dermatolog kazała powrócić do 25 mg entka i poczekac na decyzje nefrologa co dalej, uspokoiła mnie jednak ze białako w moczu to mozliwy efekt po zabiegu konizacji szyjki macicy, o którym wspominałam w innym poscie. guzy na nogach tez mogły byc efektem stresu zwiazanego z zabiegiem chirurgicznym...albo poprostu nie moge zejsc z leków. wiec za jakis tydzien powtórze mocz i bede cierpliwie czekac do 4 marca na decyzje nefrologa co dalej ze mna robic:)
pozdrawiam
liliana
Senior
Senior

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 11:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Narcyzia trzymam kciuki bo wiem co przeżywasz, ja też jestem od lat chora na nerki,teraz szykują mnie do przeszczepu.Jeszcze też mam Toczeń.Trzymaj się cieplutko,wszystko będzie dobrze Very Happy
narcyzia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 11:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i wszytsko jasne...30 marca powrót do szpitala i bede miala włączony imuran:(
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 11:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NARCYZIA-ważna żebyś się lepiej poczuła.Trzymam mocno za to kciuki Smile
LILIANA-za Ciebie również trzymam kciuki,myśl pozytywnie,wierzę ,że sie ułoży.
Dziewczyny jesteście niesamowicie dzielne. Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 2:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

narcyzia napisał:
no i wszytsko jasne...30 marca powrót do szpitala i bede miala włączony imuran:(

będzie dobrze Very Happy a imuran nie jest taki zły-sama łykam azatioprynę Cool
zdrówka życzę Buziak

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Mar 14, 2009 6:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Narcyzia ja też kiedyś łykałam Imuran i nawet dobrze na niego reagowałam a brałam kilka miesięcy...
Liliana powodzneia by przeszczep był jak najszybciej i sie powiódł a toczeń nie zaatakował zbytnio trzymam kciuki i wierze że wszystko skończy się pomyslnie i odzyskasz prawidłowe funkcjonowanie nerek..trzymaj się dzielnie Smile Slonko Slonko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: