Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
M_wilczek Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 2:53 pm Temat postu: witam wszystkich |
|
|
Witam Wszystkich bardzo serdecznie.
Mam na imię Magda mam 37 lat, diagnozę dostałam w piątek 13-go może magiczna data na pecha, ja jednak cieszę się z tego że już nie będę musiała krążyć od jednego lekarza do drugiego. Zaczęło się to jakiś rok temu. Straciłam węch i miałam zawroty głowy znalazłam się u neurologa, zleciła TK głowy – wynik ok. powiedział że to stres. Pojawiły mi się opuchnięte powieki i wysypka na nogach – następny lekarz dermatolog który odesłał do alergologa. W między czasie ból żołądka – gastrolog i endoskopia wyszło mi tam, że mam przewlekłe zapalenie żołądka. Do tego mam wysuszone uszy, nos i miejsca intymne. No i na końcu bóle stawów, tak silne że nie mogłam ręką ruszyć – i wreszcie reumatolog, który mnie wysłuchał i kazał zrobić wyniki ANA, ENA, aCCP, OB.
Diagnoza – Niezróżnicowana choroba tkanki łącznej + zespół Sjögrena.
Dostałam leki i musze powiedzieć że czuję się lepiej mam nadzieję że już tak zostanie.
Przepraszam, jeśli zanudziłam swoim przypadkiem ale od razu mi lżej na duszy. Cieszę się, że nie jestem sama w tej chorobie. Pozdrawiam wszystkich.
Ostatnio zmieniony przez M_wilczek dnia Wto Mar 17, 2009 3:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 2:59 pm Temat postu: |
|
|
Absolutnie nie przepraszaj, bardzo nam miło Cię poznać czuj się tu swobodnie, poza tym to forum pozwoli Ci odpowiedzieć sobie na wiele pytań dotyczących choroby i nie tylko  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 3:23 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 4:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 4:41 pm Temat postu: |
|
|
hejka Madziu
witaj ciepło w rodzince ...dobrze ,że diagnoza jest i leczenie pomaga tak trzymać a tu nigdy nie będziesz czuła się samotna
jedna mała uwaga FORUM UZALEŻNIA
pozdrowionka  _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 4:44 pm Temat postu: |
|
|
tak zauwazyłam trafiłam na forum jeszcze przed diagnozą (trzymając wyniki w ręku) i do tamtej pory nie mogę "żyć" żeby tu nie zajżeć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 5:03 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum Magda
I zapraszam do kawiarenki  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kkuubbaa0 Junior

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam....
To prawda ze forum uzaleznia...... od niedzieli jestem zarejstrowany a w każdej wolnej chwili zaglądam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 6:23 pm Temat postu: |
|
|
witaj Magda na naszym forum dobrze że masz juz diagnoze i włąćzone odpowiednie leczenie i najważniejsze że czujesz sie lepiej zaglądaj do nas tez w innych tematach zapraszam ..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 6:26 pm Temat postu: |
|
|
Ja również witam Cię bardzo serdecznie!
Czyli już nas znasz  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Madziu. Milej podróży po Forumowych działach wiedzy. Wiedza jest ogromna i bardzo dla nas potrzebna bo nie brak w niej doświadczeń z autopsji ale należy pamiętać że każdy choruje po swojemu i nie wszystko nie każdego dopadnie. Zapraszam do działów nieco innych tam można się pośmiać , zajrzeć do kawiarenki na małe co nie co.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 9:47 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Jeśli Ci się wydaje, że nas "zanudzasz" to tylko Ci się tak wydaje
Widzę, że jesteś świeżo po diagnozie - w naszym przypadku jest ona najważniejsza... choćby po to, by wiedzieć co czytać na forum
Szybkiej aklimatyzacji w naszym gronie i wdrożenia jak najlepszej terapii. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Magdo  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Endriu Senior

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Madziu,miło czytać że zastosowana kuracja pomogła Ci i czujesz się lepiej. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 10:38 am Temat postu: |
|
|
Dziekuję za miłe przyjęcie.
Przeglądając forum, czuje się tu super atmosferę  |