Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aruba Junior

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 12:53 pm Temat postu: Niezdiagnozowana |
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
Lektury obowiazkowe mam za soba i oprocz nich wiele innych postow i tematow ciagle czytanych przeze mnie, niemal z zapartnym tchem
Jakis czas temu napisalam pare watkow (jako naraziegosc, no ale nie chcialabym byc tylko gosciem a czlonkiem forum;-) )
Najrozniejsze objawy towarzysza mi od dziecka, czyli juz kilkanascie lat, z roznym natezeniem i zmiennoscia. I one same w sobie nie stanowilyby dla mnie problemu, gdyby nie atak na oczy A mianowicie mam czeste zapalenia teczowki o podlozu....?? - ostatnio zasugerowano choroby tkanki lacznej.
Dermatolog przypuszcza u mnie objaw Raynauda, ktory jak wiadomo moze wystepowac samoistnie lub w towarzystwie...
Wiele roznych dolegliwosci jest wspolnych i wielekrotnie wystepujacych na forum, wiec sadze, ze nie bede forumowiczow zbytnio zanudzala, chyba ze ktos mialby jakies pytania
A narazie pozdrawiam wszystkich serdecznie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 1:00 pm Temat postu: |
|
|
witaj ponownie
nie zanudzasz nikogo-pamiętaj o tym-jesteśmy tu, żeby sobie pomagać i dzielić się doświadczeniem
czy Twoja lekarka zleciła Ci jakieś dodatkowe badania pod kątem chorób tkanki łącznej? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Aruba napisał: |
Wiele roznych dolegliwosci jest wspolnych i wielekrotnie wystepujacych na forum, wiec sadze, ze nie bede forumowiczow zbytnio zanudzala, chyba ze ktos mialby jakies pytania
|
Pisz. Forum jest właśnie po to, by pisać, zadawać pytania, szukać odpowiedzi, i na pewno nas nie zanudzisz.
Tak już jest, ze choroby układowe, bardzo często pozostaja przez długi czas niezdiagnozowane.
Proszę napisz coś o sobie.
Pozdrawiam,
Paulina _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 1:35 pm Temat postu: |
|
|
witaj Aruba i zanudzaj jak chcesz tu nikt sie na Ciebie za to nie obrazi my czytamy i odpisujemy więc witam Cię jeszcze raz serdecznie wśród swoich..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aruba Junior

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 1:37 pm Temat postu: |
|
|
I jak sie tu do was nie dolaczac...
Dziekuje za motywujace powitanie ..
Do rzeczy: mam na imie Ania, mam 27 lat i jestem z Pomorza.
Kingo: mialam badania krwi i moczu - wszystko ok. Na wyniki przeciwcial czekam jeszcze.
Jak obserwuje to chyba nie bylo tu jeszcze nikogo z zapaleniem teczowki?? Ale moze kiedys komus przyda sie moje doswiadczenie w tym temacie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 1:40 pm Temat postu: |
|
|
jak już pisałam ja miałam zapalenie spojówki (zawsze na jednym oku), ale jak to w tym artykule było: jest to mylone bardzo często z zapaleniem tęczówki...
tyle ile ludzi, tyle będzie różnych objawów i dolegliwości... _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aruba Miło Cię poznać  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aruba Junior

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich witajacych
Kingo - a jakie u Ciebie byly objawy zapalenia spojowek? Czy opisujesz to gdzies dokladniej w jakims watku? |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Witam Ciebie cieplutko... Pozdrawiam:)
Hm..objawy zapalenia spojówek? Lepiej nie wpsominac...Ciągle zaropiałe oczy, piekace pod powiekami, nie reagujace na kropelki i maście. Dopiero sterydy rozwiazały sprawę.... _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 2:43 pm Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
jak już pisałam ja miałam zapalenie spojówki (zawsze na jednym oku), ale jak to w tym artykule było: jest to mylone bardzo często z zapaleniem tęczówki...
tyle ile ludzi, tyle będzie różnych objawów i dolegliwości... |
Przed rozpoznaniem choroby bardzo bardz często miałam zapalnie spojówek. Często przy zapaleniu spojówek miałam gorączkę. Nigdy nikt nie łączył tego z toczniem, a może miało to jakiś związek... _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Aruba napisał: |
Witam wszystkich witajacych
Kingo - a jakie u Ciebie byly objawy zapalenia spojowek? Czy opisujesz to gdzies dokladniej w jakims watku? |
gotowe
w wątku o problemach z oczami  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aruba
W wątku o oczach,jedna z Forumowiczek(poza Kinią ) dokładnie opisuje swoje przejścia z tego tpu dolegliwościami.
Fajnie,ze zdecydowałaś się do nas dołączyć.
Powodzenia.  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 6:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam Aniu i życzę zdrówka i żeby się wszystko wyjaśniło.
Nikogo nie zanudzasz. Pisz o wszystkich wątpliwościach a zawsze ktoś się odezwie.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 9:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
wyraz "zanudzanie" w naszym słowniku nie istnieje - w końcu o to chodzi, żeby dowiedzieć się jak najwięcej o swoich dolegliwościach A to z kolei nie zawsze jest możliwe bez ich dokładnego opisu
Poza tym nie dzielimy nikogo na "gości" i "pełnoprawnych uczestników" - każdy (no, może prawie każdy, bo kilka niechlubnych wyjątków się trafiło) może się uważać za jednego/jedną z nas - nie ma też podziałów, że ktoś jest "bardziej" a ktoś "mniej". To jest chyba najlepsze na tym forum
PS. Szybkiego uzyskania diagnozy... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aruba Junior

|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:23 am Temat postu: |
|
|
Dziekuje wszystkim za to pogodne przywitanie  |
|