|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 2:02 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum,
obawiam się, że nie uzyskasz tu takiej pomocy jakiej oczekujesz, zauważ, że wątek ten był aktywny niemal wyłącznie w 2004 roku, a więc szmat czasu temu, większości rozmówców nie widzialam tu od lat, myśle że w tym główny problem, a druga sprawa, to sama skuteczność owego rdestu, trudno mi uwierzyć w jego "cudowną" moc (brak wiarygodnych badan klinicznych), ale to tylko moje zdanie, nie chcę podcinać ci skrzydeł, jestem po prostu na "nie" w kwestii samoleczenia się pacjentów...
co do dr Różańskiego, to znalazłam jego stronę wygląda na to, że nie prowadzi on praktyki medycznej, jest dyrektorem Ośrodka Badawczo-Rozwojowego LNB Poland, sprawdź, może doczytasz coś co mi umknęło:
http://luskiewnik.strefa.pl/index/index/p5.htm
przy okazji polecam wątek o specjalistach, żeby delikatni zasugerowac ewentualna zmianę lekarza skoro dotychczasowy nie spełnia waszych oczekiwań i nie radzi sobie z opanowaniem choroby.
pozdrawiam i powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ja32nadzieja Junior

|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 11:55 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Dziękuję za odpowiedź, choć liczyłam, ze ktoś z rozmówców odpisze. Uczepiłam sie tego rdestu ponieważ dr Różański w swojej pracy naukowej pisał o wpływie rdestu japońskiego na choroby autoimmunologiczne, autoagresji. W Polsce rdestu nie znalazłam, ale na rynku amerykjańskim sa gotowe preparaty, które zawierają główny składnik rdestu - resveratrol, roślinny czynnik antybiotyczny, ktore hamuje wiele procesóe chorobowych.
sprawa techniczna - żeby odpisac na post nalezy kliknąc Post Replay (w lewym dolnym rogu), bądź stosować funkcję Quote, tak by cytowany fragment wypowiedzi był wyodrebniony od twojego tekstu, inaczej twoje posty są kompletnie nieczytelne.
przejrzyj Instrukcję obsługi forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
kedjan Kadet

|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 6:15 pm Temat postu: tel do dr Rózańskiego |
|
|
ma ktoś może nr telefonu do dr Różańskiego???Proszę podajcie, jeśli posiadacie jaki kolwiek kontakt do doktora.
Ula |
|
Powrót do góry |
|
 |
owca Junior

|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 2:44 pm Temat postu: pomoc |
|
|
Przeczytałam o rdeście ale nie mogłam znaleźć więcej informacji. Czy to naprawdę działa i gdzie znaleźć to ziele. Dodam ze choruje na toczeń i choroba jest bardzo aktywna wiec chwytam się wszystkiego :( . |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 2:57 pm Temat postu: |
|
|
witaj owca
czy działa nie wiem, bo nie próbowałam....
musisz jednak pamiętać, że nie możesz sobie o tak wprowadzać jakiejś kuracji własnej bez poinformowania o tym swojego lekarza prowadzącego; można sobie jeszcze bardziej zaszkodzić....
a może warto poszukać innego specjalisty, skoro ten nie radzi sobie z Twoim toczniem..
pozdrawiam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 7:51 pm Temat postu: |
|
|
Owca,naprawdę możesz sobie zaszkodzić poważnie."Tonący brzytwy się chwyta",pamiętaj o tym.
Jeśli nie jesteś zadowolona ze specjalisty to go zmień-ja to robiłam niejednokrotnie
pozdrawiam[/b] _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:17 pm Temat postu: |
|
|
hej Owca ale chyba leczysz się jakoś konwencjonalnie również wszystko jest dla ludzi ,ale uważaj bo możesz sobie narobić mnóstwo niepotrzebnych kłopotów ,ja sama stosowałam różne terapie niekonwencjonalne w tym między innymi sok noni ,jednak nigdy nie rezygnowałam z normalnego leczenia.
rozumiem Cię jak najbardziej ,bo chyba każdy z nas ciągle szuka panaceum... skoro toczeń jest w fazie zaostrzenia to tym bardziej uważaj na cudowne terapie , a jak dziewczyny już napisały wcześniej ,może potrzeba Ci jedynie dobrego ,innego specjalisty i wszystko ułoży się pomyślnie ,czego oczywiście życzę Ci z całego serca
pozdrawiam ciepło  _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 7:08 am Temat postu: |
|
|
Owca przy odpowiednim leczeniu tocznia mozna opanowac ale to musi zlecic dobry specjalista leczący tocznie z powodzenim .życze bys wreszcie na takiego secjalistę trzafiła i bedzie lepiej..jak jest źle to nie ma czasu na próbowanie cos co nie jest do konca sprawdzone ...  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
owca Junior

|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 7:35 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję wszystkim serdecznie za odp. Macie racje najwyższy czas zmienić lekarza prowadzącego i właśnie to zrobiłam. Czuje się już lepiej i powoli wychodzę z dołka psychicznego. Mam nadzieje ze teraz już będzie tylko lepiej i lepiej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 7:52 pm Temat postu: |
|
|
Super Owieczko,a może z nami pobądz,pomożemy Ci się "zaaklimatyzować"w nowej sytuacji.Kawka zawsze czeka w kawiarence. [/b] _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
owca Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za wsparcie i postaram sie czesciej zagladac na kawke  |
|