Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
natalina Junior

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 1:14 pm Temat postu: Witam! |
|
|
Na poczatku wszystkich serdecznie pozdrawiam! Od dłuższego czasu czytam to forum i w końcu zdecydowałam się oficjalnie dołączyć. Moja mama od 20 lat choruje na podostry toczeń skórny. Zdiagnozowany ma dopiero od 5 lat, bo wcześniej ją leczono na uczulenia, alergie, itp. Bierze encorton i poza tym, że przytyła czuje się dość dobrze. Ja mam 36 lat, urodziłam 2 dzieci i po ciążach nabawiłam się cukrzycy:( Niedawno miałam gruntowny "przegląd techniczny" mojego organizmu przez dobrego diabetologa. Wszystko na razie w miare ok. W wywiadzie lekarskim powiedziałam o toczniu mamy. Dostałam skierowanie na przeciwciała. Wynik: ANA 1:100 (pozytywny od 1:100). Typ świecenia homogenny. Wykryto +/- ds DNA. Szok. Hmmm...Byłam u specjalisty. Kontrola za jakiś czas. Myślałam, że po tej cukrzycy, nic mnie tak szybko nowego nie złapie. A teraz "mam się wsłuchiwac w swój organizm"... można oszaleć:)jeszcze raz pozdrawiam i witam Forumowiczów! Czytam Wasze posty, porady - jesteście nieocenieni! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Natalino!
Bardzo sie cieszę-z pewnością nie tylko ja,że tak szybko dołączyłąś do nas Wsłuchuj sie więc w swój organizm,kontroluj p.ciała i z pewnościa nie oszalajesz-nie pozwolimy na to
Pozdrawiam! _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 1:43 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum...
Podobnie jak Twoja mama choruję na podostry toczeń skórny... _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 1:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Natalio
każda nowo dołączająca osoba wnosi na forum mnóstwo nowych informacji i własnych doświadczeń ,tak ,że pisz ,czytaj i życzę mnóstwo zdróweczka Tobie oraz Twojej mamie  _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 3:28 pm Temat postu: |
|
|
Natalina witaj w naszym gronie przykre że mama chora ale dobrze że się lepeij czuje Ty faktycznie lepeij sie sobie przyglądaj ale nie do przesady trzeba sie obsewowac buy czegoś nie przeoczyć mam jednak nadzieję że wszystko będzie dobrze.pozdrawiam Cie serdecznie i powodzenia..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Wsłuchiwanie się w swój organizm jest niezbędne w każdym przypadku (niezależnie, czy ktoś jest chory czy nie). Różnica jest tylko jedna - my za swoje błędy i zaniedbania "zapłacimy" szybciej, niż pozostali...
Mam nadzieję, że Wasze (Twoje i Twojej mamy) koszty będą minimalne (lub, jeszcze lepiej, żadne)... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 6:43 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 7:10 pm Temat postu: |
|
|
Witam nową forumowiczkę Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko i życzę zdrówka dla Mamy i dla ciebie. Jak już się doczytałaś nie taki diabeł straszny chociaż czasami daje w kość.
Buziaczki
Lidia _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Natalio,
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 4:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie Nowa Kolezankę
Pozdrowienia dla mamy:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 5:38 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 11:56 am Temat postu: Re: Witam! |
|
|
natalina napisał: |
A teraz "mam się wsłuchiwac w swój organizm"... można oszaleć |
to bezwzględnie konieczne
do tego mądry i skuteczny lekarz
forum oczywiście
sama napisałaś ,że masz dwoje dzieci i chorą mamę
wszystko to razem mobilizuje Cię do działania
tyle troski a teraz witaj na forum Natalio  _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 5:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie na forum i pozdrawiam cieplutko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
natalina Junior

|
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 4:50 pm Temat postu: |
|
|
to znowu ja...witajcie kochani... dziś odebrałam wyniki kontrolnych przeciwciał: ana 1:320 typ nuclear dots, ama - m2 pozytywne, przecwciała przeciwcytoplzmatyczne 1:100 typ ziarnisty...
nie mam żadnych objawów, ale coraz wiekszego doła,,,do lekarza ide za kilka dni...gdyby nie przypadek ze moja mama ma tocznia i lekarz mi zlecił z ciekawosci ana - to bym beztrosko zyła... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|