Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łukasz F. Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 8:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Początki jak widzę były u Ciebie trudne, jednak wnioskuję, że wszystko idzie już "z górki". Tak trzymaj. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
|
Małgosia1 Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Basiu |
|
Powrót do góry |
|
|
prezes Junior
|
Wysłany: Czw Maj 02, 2013 1:50 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Basiu
U kogo się leczysz na Skawińskiej ? Ta śpiączka to ze złego rozpoznania a co za tym idzie złego leczenia ? Ja też kiedyś się leczyłem na Skawińskiej ale jak przyszły naprawdę ciężkie chwile i mój stan się pogorszył zrozumiałem że tam nie umieją leczyć. Jesteś zadowolona z leczenia tam ?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
basiap Junior
|
Wysłany: Czw Maj 02, 2013 6:07 pm Temat postu: |
|
|
7 grudnia trafiłam do szpitala w Częstochowie z ostrą anemią (pani doktor myślała że się głodzę), hemoglobina 4,66, afazja czuciowo-ruchowa, zaburzenia mowy i świadomości. 12 grudnia podali mi 2 jednostki krwi i już nic więcej nie pamiętam... Postawiłam neurologię i OIT na nogi bo nie wiedzieli co się dzieje i ile byłam niedotleniona... (stawiali na to że jeżeli w ogóle się obudzę to będę roślinką) Dopiero doktor Gancarek skojarzył fakty i wyszło: zespół Moschcowitza i toczeń układowy rumieniowaty. W Częstochowie mnie podleczyli plazmaferezami, przewieziono mnie do Warszawy do Instytutu Hematologii i Transfuzjologii. Luty spędziłam prawie cały w domu... 26.II byłam umówiona na wizytę w sprawie ustalenia leków na tocznia (właśnie na Skawińskiej). Jadąc tam miałam od kilku dni gorączkę 38 - 39,5 stopni. wylądowałam na oddziale immunologii i tam wykryto u mnie guza koło wątroby( 13 cm długi i 8 cm w najszerszym punkcie). Dalej chirurgia na Kopernika. Ze wzgledu na Moschcowitza mieli opory przed operacją ale zachowałam się jak prawdziwa baba i ją wypłakałam! 8.III operacja, 15.III powtórka z rozrywki - zakładali mi dreny. Teraz jestem umówiona na 26.V żeby położyć się na kilka dni na oddział... Generalnie jestem bardzo zadowolona z leczenia. Częstochowa uratowała mi życie, Warszawa to najlepszy instytut tego typu w kraju a co do Krakowa to jeszcze nie mam wyrobionego zdania... Moimi lekarzami w Krakowie są Joanna Kosałka i Jan Sznajd. Może coś więcej o nich wiecie? |
|
Powrót do góry |
|
|
basiula Master butterfly
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 8:13 am Temat postu: |
|
|
witam cieplutko moją imienniczkę _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
|
kasiakuc Master butterfly
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 9:57 am Temat postu: |
|
|
prezes ja tez nie mam najlepszego zdania o Skawińskiej mnie leczył Dyczek a Ciebei kto?
dobrych specjalistów w Krakowie nie brakuje bo mnie wyciągnęli z trudnej sytuacji ale niekoniecznie jest to klinika na skawinskiej _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
basiap Junior
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 12:49 pm Temat postu: |
|
|
hmm... ja słyszałam same dobre opinie o klinice na skawińskiej... i rady żeby się trzymać jej.
Kasiu z tym moim okulistą to jest tak że sama musiałam mu wytłumaczyć jaki lek i na co będę go brać. On nie konsultuje się z lekarzami z kliniki... Zwłaszcza że klinika jest w Krakowie a ja mieszkam i chodzę do okulisty w woj. łódzkim... |
|
Powrót do góry |
|
|
Ankanow62 Master butterfly
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 3:12 pm Temat postu: |
|
|
basiap trzymam kciuki za ciebie,dzielna z ciebie dziewczyna.. _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
|
maglia Master butterfly
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Dużo przeszłaś, szybkiej i długiej remisji życzę. _________________ Sprzątanie w domu, w którym dorastają dzieci, jest jak odśnieżanie chodnika zanim przestanie padać.
Phyllis Diller |
|
Powrót do góry |
|
|
Pluskotka Master butterfly
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 10:38 pm Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 1:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Papsi Master butterfly
|
Wysłany: Wto Maj 07, 2013 4:07 pm Temat postu: |
|
|
witaj, dużo sił i zdrowia |
|
Powrót do góry |
|
|
kasiakuc Master butterfly
|
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 7:14 am Temat postu: |
|
|
basiap nie sugeruj sie tym ze napislam ze nie mam dobrej opini o skawińskiej moze konketniej o samym lekarzu zatem jak Ci tylko pomagaja trzymaj sie bo to specjalistyczna jednostka i do tego klinika a tam zawsze łatwiej o badania i konsultacje wszak studenci musza sie na kim śuczyc powodzenia... _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
basiap Junior
|
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 5:03 pm Temat postu: |
|
|
Kasiu dalaś mi do myślenia... ja nie chcę żeby ktoś się na mnie uczył! zwłaszcza teraz jak mnie boli... no i wolałabym leczyć się gdzieś bliżej mojego miejsca zamieszkania... |
|
Powrót do góry |
|
|
|