Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dori792 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 9:23 pm Temat postu: Puk, puk... Chciałam się przywitać - dori792 |
|
|
Zaglądam tu od 27 kwietnia czyli od dnia, kiedy lekarz rodzinny ze specjalizacją z reumatologii rzucił, że moje bóle stawowe to raczej toczeń a nie rzs jak dotychczas uważano....ale może zacznę od początku.
Mam 28 lat i wiele "genialnych" diagnoz na swoim koncie. W 2004 roku - "białaczka", która okazała się ponoć małopłytkowością samoistną (przeciwciał p/płytkowych wówczas nie stwierdzono), w czerwcu 2006 - zmiany rozrostowe w OUN, które we wrześniu "zmieniły się" w tętniaka mózgu a w konsekwencji uznano je za migrenę, mimo, że nie wykonano badania obrazowego OUN do dnia dzisiejszego (byłam w ciąży a aktualnie jeszcze karmię piersią).
W chwili obecnej jestem po pierwszej wizycie u reumatologa, na pierwszy rzut oka konkretnego, a jak będzie dalej to się dopiero okaże. Mimo "ciekawego" wywiadu (poza powyższym: fotowrażliwość, silne bóle stawów, które znacznie nasiliły się w czasie 2 ciąży, incydenty hipoglikemii w ciąży no i czasami po większej imprezie) lekarz bardziej skłania się ku RZS ale ....właśnie wczoraj na jego zlecenie zrobiłam badania immunologiczne. Wszystkie dotychczasowe wyniki są good. Na razie pozostało mi czekać....
Tak z innej beczki to właśnie zaczynam żyć bo jakże inaczej mogę określić początek końca silnej depresji..., uwielbiam moich 2 synów i twórczość Lema.
Ale się rozgadałam a gdy się tu logowałam to chciałam tylko "powiedzieć" Wam wszystkim "Cześć, cieszę się, że tu trafiłam"...gadulstwo jest paskudną wadą. Dobrze, że mnie nie dotyczy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewela1 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 9:34 pm Temat postu: |
|
|
witam dori...
okazuje się że znowu ktos nas podglądał...
faktycznie twoja droga przez diagnozy jest imponująca.... ale to tak już bywa.. ..
u mnie najpierw był guz przysadki- śmiano się,ze przyszły mąż głowę swej wybrance przed ślubem sprawdza... , póżniej pulmonologia, endokrynolog.. no i reumatolog.. ...
mam nadzieję,ze ci się spodoba u na i ,że będziesz miaała duuużo do powiedzenia na naszym forum...
pozdrawiam-ewela  |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 9:35 pm Temat postu: |
|
|
hej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Dori...to też przeszłaś już niezły trakt lekarski...Witam Cię, pozdrawiam i życzę szybkiej ,trafnej diagnozy .
Zaglądaj do nas często |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdcznie!
Super,że się do nas przyłączyłaś.Pozostaje czekać na badania i z pewnością wszystko się wyjaśni.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
atena Junior

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 10:14 pm Temat postu: witaj Dori :) |
|
|
niestety i ty tulasz sie po diagnozach ...jednak ty musialas przezywac prawdziwe pieklo nie 1 krotnie....naszczescie masz dzieci ..czyli masz dla kogo sie 3mac i nie poddawac
pozdrawiam cie serdecznie i zycze zebys zawsze potrafila byc silna |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 9:39 am Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 11:25 am Temat postu: |
|
|
Witaj Dori!
Zapraszamy na pogaduchy do Kawiarenki...  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
sara Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 5:16 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Dori!
Pozdrawiam Twoich synków, a szczególnie malucha, którego jeszcze karmisz piersią.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam ,witam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 7:08 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie zyczac duzo zdrówka .. Pozdrawiam hej _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 9:41 pm Temat postu: |
|
|
cześć Dori  _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewelina Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 9:47 am Temat postu: |
|
|
witaj Dori,
widzę, że nie jesteś wyjątkiem przy diagnozowaniu , ale no cóż takie już sa nasze uroki
3maj się dzielnie i powodzenia w stawianiu czoła wszelkim przeciwnościom
i witam jeszcze raz bardzo serdecznie  _________________ Z każdej ciemnej doliny jest jakieś wyjście, jakiś tęczowy szlak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Hejka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 8:46 am Temat postu: |
|
|
witaj I przeczytałam to co piszesz , do diagnozy droga daleka, tak wiec n razie nie masz sie czym przezjmowac, nie wiem po cym lekarz stwierdzil ze to moze byc toczen? zbyt mało na razie ma to wspolnych cech ,
co co hipoglikemii ginekolog nie powiedział ci ze czesto u kobiet w ciąży zdarzaja się takie epizody ? ta mama ktora je za dwoch jak to sie mylnie uwaza obciąza trzustke i ta sobie nie radzi z praca stąd efeky z postaci skokow cukru
szybkiej dignozy ci zyczę _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|